OFICIAL | Eusebiu Tudor, continuatorul lui Florentin Petre la Unirea Ungheni. Anunțul clubului nou-promovat în Liga 2

Marius ANGHEL 15 Jun. 2024, 02:39 Liga 2
OFICIAL | Eusebiu Tudor, continuatorul lui Florentin Petre la Unirea Ungheni. Anunțul clubului nou-promovat în Liga 2

Unirea Ungheni a comunicat oficial numele noului antrenor principal pe mâna căruia merge la prima participare din istoria sa în Liga 2, în sezonul 2024-2025.

Eusebiu Tudor (50 de ani, la 1 iulie) este alesul conducerii clubului din județul Mureș, acesta înlocuindu-l pe Florentin Petre, ”principalul” care a promovat în această vară echipa și apoi a preferat să meargă ca antrenor secund la Dinamo, clubul său de suflet.

Eusebiu Tudor îi ia locul lui Florentin Petre la Unirea Ungheni

”Trebuie să luăm o decizie în privința omului care se pliază cel mai bine pe ceea ce avem noi nevoie. Nu suntem un club mare, suntem un club mic, vrem să facem lucrurile cât mai bine și așteptăm să luăm decizia cea mai bună. Discutăm, analiză, proiectăm, să facem lucrurile cât mai bine în limitele noastre”, spunea Adrian Pop, președintele Unirii Ungheni, pentru Liga2.ro, zilele trecute, întrebat despre numirea unui nou antrenor principal după despărțirea surprinzătoare de Florentin Petre.

Iar alesul a fost Eusebiu Tudor, pe care clubul l-a și anunțat oficial printr-un comunicat emis vineri seară, 14 iulie, confirmând, astfel, informația publicată de Liga2.ro cu câteva ore înainte.

Astfel, Tudor revine în antrenorat după ce ultima dată activase tot în Liga 2, la Metaloglobus, până în septembrie 2023, când a demisionat de la trupa din București.

Tudor a antrenată ultima dată tot în Liga 2, pe Metaloglobus

Eusebiu Tudor a antrenat ca ”principal” în cariera sa Petrolul Ploiești, Sportul Studențesc, Chindia Târgoviște, Al-Ettifaq, Al Shoalah (ambele din Arabia Saudită), Fortuna Poiana Câmpina, Khaleej (Arabia Saudită) și Metaloglobus București. A fost ”secund” la Qadsia (Kuweit), FC Voluntari și Gaz Metan Mediaș.

Ploieșteanul a fost mijlocaș la Petrolistul Boldești, AS Ploiești, Midia Năvodati, Cimentul Fieni, Petrolul Ploiești, Oțelul Galați, FC Vaslui, Inter Gaz București, Gloria Bistrița și Asta Ploiești.

Raportul de puncte câștigat de Metaloglobus sub conducerea sa a fost unul dintre motivele care au făcut conducerea clubului din Ungheni să aleagă ca antrenor.

La Unirea, Tudor va colabora cu mare parte din stafful tehnic pe care l-a avut și Florentin Petre, Rareș Eremiaș (secund), Emanuel Gugu (preparator fizic) și Emil Ștef (analist video), iar noutatea va fi antrenorul cu portarii, Gabriel Vasiliu, din informațiile Liga2.ro.

”NOUL TEHNICIAN AL C.S.UNIREA UNGHENI 2018 – EUSEBIU TUDOR!
Începând de astăzi, campioana LIGII A III-A și singura echipă mureșeană care începând cu sezonul viitor va performa în a 2-a LIGĂ A ROMÂNIEI, are pe bancă un nou tehnician în persoana lui Eusebiu Tudor!
Fostul antrenor al celor de la Petrolul Ploiești, este cunoscut în cariera de antrenor pentru coordonarea unor echipe precum: Sportul Studențesc, Chindia Târgoviște, Al-Ettifaq, Al Shoalah (ambele din Arabia Saudită), Fortuna Poiana Câmpina, Khaleej (Arabia Saudită), Qadsia (Kuweit – antrenor secund), FC Voluntari(antrenor secund) și Gaz Metan Mediaș(antrenor secund), ultima echipă pe care a antrenat-o fiind Metaloglobus București!
Noi îi urăm – BUN VENIT! – și mult succes în culorile ROȘ-ALBASTRE, ale C.S.Unirea Ungheni 2018!”, sună anunțul clubului din Ungheni.

  • Momentan, nou-promovata în Liga 2 Unirea Ungheni nu a anunțat nicio mutare în lotul de jucători, cine continuă, cine pleacă sau vreo achiziție.”O să mai avem nevoie undeva la opt-nouă jucători. O să aducem în următoarea perioadă, ca să completăm lotul, spunea Pop, zilele trecute, referitor la achiziții.

Foto: Jozsi Leczki / Mediafax Foto

Marius ANGHEL 15 Jun. 2024, 02:39 Liga 2
Pe aceeași temă