Dragoș Militaru rămâne în Liga 2 după retrogradarea cu Unirea Dej! Clubul cu care semnează | EXCLUSIV

Marius ANGHEL 11 Jun. 2024, 21:54 Liga 2
Dragoș Militaru rămâne în Liga 2 după retrogradarea cu Unirea Dej! Clubul cu care semnează | EXCLUSIV

Unirea Ungheni și-a ales noul antrenor principal după despărțirea neașteptată de antrenorul Florentin Petre, cel care a promovat echipa în Liga 2, iar apoi a preferat să meargă la clubul de suflet Dinamo, în prima ligă, chiar dacă în postura de ”secund”.

Dragoș Militaru este opțiunea clubului mureșean ajuns în premieră în eșalonul secund, antrenorul în vârstă de 34 de ani urmând să continue la acest nivel fotbalistic după ce în această primăvară a retrogradat în Liga 3 cu Unirea Dej, echipă pe care el a promovat-o în Liga 2 în vara anului 2021.

Dragoș Militaru, noul antrenor al Unirea Ungheni

Rămasă fără Florentin Petre (48 de ani) la cinci zile după obținerea promovării în Liga 2, după ce fostul internațional a acceptat oferta de a reveni la clubul său de suflet, Dinamo, ca antrenor secund în prima ligă, Unirea Ungheni s-a mișcat rapid în demersul de a numi un nou antrenor principal.

Din informațiile Liga2.ro, cel cu care conducerea clubului din județul Mureș a ajuns la un acord este Dragoș Militaru, liber de contract după ce a retrogradat cu Unirea Dej în Liga 3.

Cursant pentru obținerea licenței PRO, cea care îi va permite în viitor să antreneze ca ”principal” în prima ligă, Militaru a acceptat oferta și, astfel, va continua în Liga 2, unde a activat în ultimii trei ani, cu o pauză de aproape trei luni, cât a fost liber după despărțirea de Chindia și revenirea la Dej.

  • Liga2.ro a încercat să ia legătura cu conducătorii Unirii Ungheni, însă nu a putut obține o reacție din partea lot până la publicarea articolului.

Militaru va continua în Liga 2, pentru al patrulea sezon la rând

Dragoș Militaru este unul dintre antrenorii apreciați din Liga 2, din noul val, cel mai tânăr din campionat cel puțin în ultimii trei ani, care a reușit rezultate notabile cu Unirea Dej în precedentele două sezoane.

La prima participare în Liga 2, în sezonul 2021-2022, după o promovare dramatică obținută în barajul cu SCM Zalău, s-a clasat cu Unirea Dej pe locul 2 în Grupa B a play-out-ului, fără să aibă emoții privind evitarea retrogradării.

În sezonul 2022-2023 a reușit să stea cu Unirea tot timpul între primele șase clasate și să se califice în play-off-ul unde a terminat pe locul 6.

Sezonul 2023-2024 l-a început la Chindia, nou-retrogradată la acel moment din prima ligă, unde a format un lot de la zero și de unde a fost demis după doar două etape, deși nu pierduse în aceste jocuri. S-a întors în octombrie la Unirea Dej, preluând echipa aflată într-o situație grea în clasament, după evoluția cu Dacian Nastai antrenor. A fost aproape de o minune, a recuperat multe puncte în lupta pentru evitarea retrogradării, dar visul s-a spulberat în ultima rundă, când a bifat retrogradarea în Liga 3.

Contractul său cu Unirea Dej prevedea o prelungire automată în situația în care echipa se salva, altfel că Militaru a devenit liber și din această postură semnează cu Unirea Ungheni, cu care va încerca să arate că rezultatele obținute cu fosta sa formație, cel puțin din primele două sezoane, nu au fost deloc întâmplătoare.

Născut la Târgu Jiu, Militaru a fost ofertat în trecut de FC Botoșani și ”U” Cluj, însă nu a ajuns la acestea, în prima ligă, din cauza faptului că nu are licență PRO. În afară de cele două echipe pe care le-a antrenat, Unirea Dej (Liga 3 și Liga 2) și Chindia (Liga 2), Militaru a mai condus ca ”principal” și Luceafărul Oradea, în Liga 3, între 2019 și 2020.

Foto: Riti Jozsef / Unirea Dej

https://liga2.prosport.ro/seria-1/florentin-petre-a-lasat-o-pe-unirea-ungheni-pentru-dinamo-19319196

https://liga2.prosport.ro/seria-1/florentin-petre-s-a-despartit-de-unirea-ungheni-19319148

https://liga2.prosport.ro/liga-3/abel-popa-a-promovat-in-liga-2-cu-unirea-ungheni-19318972

https://liga2.prosport.ro/liga-3/unirea-ungheni-in-liga-2-dupa-victoria-cu-gloria-bistrita-nasaud-19318725

Marius ANGHEL 11 Jun. 2024, 21:54 Liga 2
Pe aceeași temă