Florentin Petre, prezentat oficial ca antrenor principal la Unirea Ungheni. Ce transmite clubul din Liga 3

Marius ANGHEL 24 Oct. 2023, 11:46 Liga 3
Florentin Petre, prezentat oficial ca antrenor principal la Unirea Ungheni. Ce transmite clubul din Liga 3

Fără echipă de aproape un an de zile, de când s-a despărțit de Ceahlăul Piatra Neamț, Florentin Petre (47 de ani) revine pe banca unei formații din Liga 3. Unirea Ungheni l-a prezentat oficial pe fostul dinamovist în postura de antrenor.

Florentin Petre, anunțat ca antrenor la Unirea Ungheni

În aceeași zi în care a făcut anunțul surprinzător privind despărțirea de Flavius Sabău, antrenor cu care a avut cele mai importante rezultate din scurta sa istorie, în vară fiind la două jocuri decisive distanță de promovarea în Liga 2, iar în prezent aflându-se pe locul 3 în clasamentul Seriei a 9-a, în spatele a două formații care reprezintă orașe cu tradiție fotbalistică în prima ligă, Unirea Ungheni a transmis numirea lui Florentin Petre ca ”principal”.

Florentin Petre revine ca antrenor în Liga 3, competiție unde a mai condus echipele Dacia Unirea Brăila și ACSM Ceahlăul Piatra Neamț, cu prima reușind promovarea în Liga 2 în vara anului 2021.

”Continuăm parcursul în cadrul returului campionatului Seriei a IX-a, a Ligii a III-a, cu un nou antrenor!
Internaționalul FLORENTIN PETRE, luptă începând de astăzi sub culorile C. S. Unirea Ungheni 2018, din postura tehnicianului principal al echipei noastre!
La cei 47 de ani ai săi, Florentin este unul din cei mai cunoscuți și mai iubiți fotbaliști ai României, fiind consacrat pentru jocurile în cadrul clubului Dinamo București, dar și în cadrul lotului Echipei Naționale a României pentru 52 de meciuri, în care a înscris 6 goluri și a strâns participări la Campionatele Europene din 2000 și 2008!
Acesta a mai jucat la cluburi precum UTA Arad, TSKA Sofia, Akhmat Grozny și Victoria Brănești!
În cariera de antrenor, acesta a coordonat echipe precum Dinamo II (secund), FC Brașov (secund), Luceafărul Oradea (secund), Foresta Suceava, Dacia Unirea Brăila și CSM Ceahlăul Piatra Neamț!
BINE AI VENIT FLORENTIN ȘI MULT SUCCES ÎN ATINGEREA OBIECTIVELOR PROPUSE ALE CLUBULUI!
FORZZA UNIREA! FORZZA UNGHENI!”, sună anunțul clubului Unirea Ungheni.

Unirea nu a comunicat și public care îi sunt obiectivele în acest sezon, însă Florentin Petre declara ieri că echipa are ca scop să promoveze în Liga 2!

Unirea Ungheni, pe locul 3 în Seria a 9-a a Ligii 3, după ce în primele șapte runde a fost lider

Cu Flavius Sabău antrenor în ultimul an și cinci luni, Unirea Ungheni a reușit să participe în vară în barajele de promovare în Liga 2, după ce a încheiat play-out-ul Seriei a 9-a a Ligii 3 pe locul 2, după Corvinul Hunedoara. În faza semifinală a trecut de FC Bihor Oradea (1-1 acasă și 3-2 în deplasare), iar în finală a pierdut cu mult mai puternica Corvinul (0-2 acasă și 1-4 în deplasare).

În actualul sezon, Unirea Ungheni se află la finalul turului pe locul 3 în Seria a 9-a, cu 17 puncte acumulate în nouă etape, sub ACS Mediaș (20 puncte) și Gloria Bistrița Năsăud (18 puncte). În ultima rundă, Ungheniul a remizat acasă cu liderul ACS Mediaș, scor 2-2.

Unirea Ungheni a fost lider în Seria 9-a a Ligii 3, în acest sezon, în primele șapte etape, de două runde trecând pe primul loc ACS Mediaș.

Foto: Unirea Ungheni

https://liga2.prosport.ro/liga-3/unirea-ungheni-schimba-antrenorul-19289607

 

https://liga2.prosport.ro/liga-3/liga-3-etapa-9-15-meciuri-au-loc-astazi-in-runda-care-pune-punct-turului-sezonului-regular-singura-echipa-ramasa-cu-punctaj-maxim-19288975

Marius ANGHEL 24 Oct. 2023, 11:46 Liga 3
Pe aceeași temă