Președintele Unirii Ungheni a vorbit despre noul antrenor al echipei, după despărțirea de Florentin Petre. Unde își va disputa meciurile de acasă nou-promovata în Liga 2

Marius ANGHEL 13 Jun. 2024, 12:32 Liga 2

Unirea Ungheni este singura nou-promovată în Liga 2, în această vară, care va fi nevoită să debuteze în noul sezon cu un nou antrenor principal pe banca tehnică. Cel puțin în acest moment.

Florentin Petre a reușit în mai puțin de o ediție de campionat de Liga 3, fiindcă numirea sa a avut loc la jumătatea sezonului regular, să scrie istorie pentru Ungheni, însă oferta primită de la Dinamo, fie și pentru un post de antrenor secund, l-a făcut să nu-l mai intereseze să antreneze ca principal în Liga 2.

Clubul din județul Mureș este în această perioadă în procesul numirii unui nou ”principal”, dar are și alte probleme de rezolvat în această vară, pentru a fi cât mai pregătit de debutul în eșalonul secund. Despre toate aceste lucruri am vorbit cu președintele Adrian Pop.

Dragoș Militaru, în standby pentru Unirea Ungheni: ”Suntem un club mic, vrem să facem lucrurile cât mai bine și așteptăm să luăm decizia cea mai bună”

Liga2.ro a scris marți seară, din surse credibile, faptul că Dragoș Militaru va semna contractul cu Unirea Ungheni și va fi noul antrenor al echipei. La acel moment, am contactat telefonic și doi dintre conducătorii clubului mureșean, însă niciunul nu a răspuns apelurilor.

A doua zi am reușit să luăm legătura cu președintele Adrian Pop, care a recunoscut că poartă discuții cu Dragoș Militaru, dar spune că nu este singurul și că încă nu s-a decis.

”Noi suntem în discuții cu foarte mulți antrenori. Nu am semnat nimic, suntem în discuții inclusiv cu antrenori care au antrenat în Liga 1, antrenori cu experiență, antrenori tineri. Urmează în două-trei zile să finalizăm actele cu viitorul antrenor. Da, într-adevăr, am discutat și cu Dragoș Militaru, dar, pe lângă el, am discutat cu foarte mulți antrenori în perioada asta scurtă. Nu așteptăm niciun răspuns, ci noi trebuie să luăm o decizie în privința omului care se pliază cel mai bine pe ceea ce avem noi nevoie. Nu suntem un club mare, suntem un club mic, vrem să facem lucrurile cât mai bine și așteptăm să luăm decizia cea mai bună. Discutăm, analiză, proiectăm, să facem lucrurile cât mai bine în limitele noastre”, a spus Pop pentru Liga2.ro.

Florentin Petre ”a fost un plus mare pentru noi”

Despre despărțirea de Florentin Petre, conducătorul clubului din Ungheni spune că nu s-a putut opune dorinței antrenorului. Îi pare rău că nu s-a continuat colaborarea!

”De principiu, despărțirea a fost de comuna acord. Are ofertă și nu pot să spun eu acum de unde. Să o transmită el, personal (n.r. – discuția telefonică a avut loc înainte ca Dinamo să anunțe cooptarea lui Florentin Petre în stafful tehnic). Are o ofertă la care noi nu ne puteam opune niciodată la ceea ce își dorește el. Eu știu foarte mult cât își dorește el anumite lucruri. Îl las pe el să anunțe clubul unde merge. Îi mulțumesc pentru tot ceea ce a făcut aici. A fost un plus mare pentru noi. Nu se punea problema de despărțire. Normal că ne pare rău, pentru că am început o muncă împreună și ne gândeam că putem să continuăm și la Liga 2. Dar, asta e viața, fiecare e cu drumul lui”, a comentat Adrian Pop.

”O să mai avem nevoie undeva la opt-nouă jucători”. Se merge în cantonament, cel mai probabil, în Austria

Momentan, președintele Unirii Ungheni nu a putut anunța nimic în privința lotului de jucători. Spune că se așteptă numirea noului antrenor, pentru a-și spune și acesta punctul de vedere despre componența lotului, unora dintre fotbaliști le expiră contractul și vor fi ofertați pentru a continua, însă în acest moment nu este nimic cert.

Adrian Pop este de părere că vor trebui aduși opt-nouă jucători pentru a ridica nivelul lotului.

”În principiu, în proporție foarte mare, o să mergem mai departe cu lotul pe care îl avem. Bineînțeles, o să avem nevoie de foarte mulți jucători, ca să completăm lotul actual, pentru că este un campionat destul de lung, adică nu mai e un campionat ca la Liga a 3-a, este unul mai lung, ca și număr de jocuri, ca intensitate la jocuri. O să mai avem nevoie undeva la opt-nouă jucători. O să aducem în următoarea perioadă, ca să completăm lotul.

Avem câțiva jucători la final de contract, cu care o să discutăm. O să le propunem un nou angajament, în funcție și de antrenorul care o să vină. În următoarele două-trei zile o să le finalizăm pe toate, să fim pregătiți. Concret, momentan nu este nimic”, a răspuns Pop.

Reunirea echipei este stabilită, ”de principiu”, în data de 24 iunie și se va merge într-un cantonament extern: ”O să stăm zece zile în țară, după care o să plecăm într-un cantonament cel mai probabil în Austria.”

Adrian Pop este președinte la Unirea Ungheni, însă are ecuson de la FRF pentru funcția de antrenor secund!
Adrian Pop este președinte la Unirea Ungheni, însă are ecuson de la FRF pentru funcția de antrenor secund!

Planuri pentru modernizarea stadionului din Ungheni. ”Nu se pune problema să plecăm în altă parte”

Tot în această perioadă se fac planuri și pentru punerea la punct a stadionului din Ungheni, pentru omologarea sa pentru jocurile din Liga 2, ba chiar pentru mărirea capacității de la 650 la 1650. În viitor se dorește un stadion cu 4000 de locuri pentru spectatori.

Adrian Pop mai spune că nu se ia în calcul ca echipa să-și dispute jocurile de acasă pe un alt stadion.

”Așteptăm să vină comisia de omologare a stadionului. De principiu, noi vrem să jucăm la Ungheni. Nu se pune problema să plecăm în altă parte. Se zvonea că vom juca pe la Târgu Mureș sau prin altă parte. În principiu, noi vrem să punem la punct tot ce mai avem de aranjat ca jocurile de acasă să le disputăm la Ungheni. Asta este clar. Vrem să mărim capacitatea arenei, să îl aducem undeva la 4 mii de locuri într-un timp relativ scurt. Vrem să aducem câteva modificări la stadion, să nu plecăm de acolo, pentru că identitatea noastră este la Ungheni. Cine-l cunoaște pe primarul din Ungheni știe că vrea să facă lucrurile de calitate și niciodată nu se gândește să plece cu echipa din localitate. Noi aici vrem să jucăm. Acum avem undeva la 650 de locuri. Momentan, vrem 1000 de locuri în plus. Avem loc să facem tribună și pe partea opusă tribunei actuale, vrem să le înălțăm”, a spus președintele Unirii Ungheni.

Unirea Ungheni e club de drept public!

Unirea Ungheni va fi unul dintre cluburile de drept public participante în noul sezon de Liga 2. Schimbarea formei juridice nu este luată în calcul momentan.

”Clubul este unul de drept public. Singura intenție a noastră este să rămânem în Liga a 2-a în primul an, ca, după aia, în funcție de ce o să fie, să ne mai gândim”, a mai declarat Adrian Pop.

Înființat în 2018, clubul Unirea Ungheni a promovat în Liga 3 în 2020. În primul sezon petrecut în Liga 3 (2020-2021) a terminat pe locul 5 în Seria 9, iar în ultimele trei ediții de campionat s-a clasat de două ori pe locul 3 și o dată pe locul 2 în aceeași serie, participând, astfel, în play-off. În 2022 a terminat pe locul 3, iar în 2023 și 2024 s-a clasat pe locul 2, obținând, astfel, calificarea în barajele de promovare în Liga 2.

În sezonul anterior a trecut în semifinale de FC Bihor Oradea (1-1 la Ungheni și 3-2 la Oradea) și a pierdut în finală contra Corvinului (0-1 la Ungheni și 1-4 la Hunedoara). În sezonul recent încheiat a învins în semifinale SCM Zalău (3-0 la Ungheni și 1-1 la Zalău), iar în finală a depășit Gloria Bistriţa Năsăud (2-2 la Bistrița și 2-1 la Ungheni).

Foto: PIXEL ProSport

Marius ANGHEL 13 Jun. 2024, 12:32 Liga 2
Pe aceeași temă