Florentin Petre a dezvăluit la ce echipă s-ar întoarce oricând: ”Ai infrastructură, ai oameni care știu tot ceea ce înseamnă fotbalul și îți poți etala și calitățile de antrenor.” Comparația cu actualul său club, Dacia Unirea

Andreea VISU 02 Nov. 2021, 13:44 Liga 2

Florentin Petre (45 de ani), antrenorul echipei Dacia Unirea Brăila, a dezvăluit pentru ProSport că s-ar întoarce oricând la Brașov, unde în trecut a fost antrenor secund la falimentara FC Brașov. Actualul FC Brașov, unde ar dori meargă ca antrenor, este o echipă înființată chiar în această vară și care a cesionat locul de Liga 2 de la nou-promovata Corona Brașov.

Dacia Unirea Brăila, actuala echipă a lui Petre, ocupă ultimul loc în clasamentul Ligii 2, cu doar două puncte acumulate în 12 meciuri, iar conducerea a atenționat deja public cu privire la posibila înlocuire a lui Florentin Petre.

Au apărut zvonuri conform cărora ”Piticul” ar fi dorit la FC Brașov, echipă care l-a dat afară pe Ilie Stan și l-a numit recent pe Andrei Șanta ca antrenor principal.

Florentin Petre a dezvăluit că s-ar întoarce oricând la FC Brașov

Fostul fotbalist emblematic al lui Dinamo a lucrat la vechiul FC Brașov, în perioada februarie – iunie 2017, ca antrenor secund al lui Cornel Țălnar.

Contactat de către ProSport și întrebat despre această posibilitate de a prelua noul club de sub Tâmpa, Florentin Petre a mărturisit că nu a primit nicio ofertă, însă a recunoscut că FC Brașov este echipa la care s-ar întoarce oricând.

Important pentru antrenor ar fi ca echipa să aibă condiții bune, în special din punct de vedere financiar, pentru că nu ar mai dori o experiență precum cea de la Brăila, unde este antrenor din august 2018 și mereu s-a lovit de problema banilor.

”Nu știu nimic, vedem din iarnă, dar este echipa la care m-aș întoarce cu drag. Am mai lucrat acolo, orașul este frumos.

Ai posibilitatea să faci cea mai bună performanță dacă ai bani, poți să faci orice. Plus că ai infrastructură, ai oameni care știu tot ceea ce înseamnă fotbalul și bineînțeles, îți poți etala și calitățile de antrenor. Atât timp cât ai bani, poți să îți aduci jucători cu calitate, jucători care să facă diferența.

Așa, când nu ai bani, uite ce pățim pe la Brăila. Când nu ai de niciunele e greu. Eu niciodată nu o să dau înapoi de la orice, pentru că am fost crescut și educat să nu cedez niciodată”, a spus Florentin Petre pentru ProSport.

  • Nu aceeași părere ca a lui Florentin Petre despre proiectul ”noul FC Brașov” și condițiile de la Brașov au, de exemplu, Ionel Ganea sau Marin Barbu.

Până acum, Florentin Petre a lucrat ca antrenor secund la Dinamo 2, FC Brașov și Luceafărul Oradea și a activat ca ”principal” la Dinamo 2, Foresta Suceava și Dacia Unirea Brăila.

Foto: Eduard Vînătoru și Leckzi Joszi / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/florentin-petre-risca-sa-termine-aventura-de-la-dacia-unirea-braila-dupa-11-etape-de-cosmar-in-liga-2-partida-cu-poli-iasi-e-capitala-19207684

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dacia-unirea-pleaca-din-oras-gazonul-municipalului-din-braila-se-schimba-iar-formatia-lui-florentin-petre-si-a-ales-deja-noua-casa-unde-va-juca-pana-in-februarie-2022-19207197

https://liga2.prosport.ro/seria-1/luna-de-miere-a-luat-sfarsit-la-dacia-unirea-doi-fotbalisti-au-fost-scosi-din-lot-iar-florentin-petre-e-aproape-de-demitere-pozitia-dura-si-categorica-a-conducerii-19206028

Andreea VISU 02 Nov. 2021, 13:44 Liga 2
Pe aceeași temă