Florentin Petre riscă să termine aventura de la Dacia Unirea Brăila, după 11 etape de coșmar în Liga 2. Partida cu Poli Iași e capitală

Răzvan STÎNGĂ 29 Oct. 2021, 18:05 Liga 2
Florentin Petre riscă să termine aventura de la Dacia Unirea Brăila, după 11 etape de coșmar în Liga 2. Partida cu Poli Iași e capitală

Omul care a produs o adevărată surpriză cu Dacia Unirea Brăila vara trecută, Florentin Petre, când readucea echipa în Liga 2, este acum la capătul mandatului. Conducerea nu mai are răbdare, mai ales că după jumătatea sezonului regular formația din Brăila ocupă ultimul loc în clasament, cu numai două puncte.

Dacia Unirea Brăila caută posibile nume de înlocuitori 

Potrivit surselor Liga2.ro, partida cu Politehnica Iași, de sâmbătă, poate fi ultima pentru Florentin Petre. În cazul unui nou eșec, cu formația din Moldova, postul său va rămâne liber, urmând să fie adus un alt antrenor. O nouă înfrângere va consemna sfârșitul experienței la Dacia Unirea Brăila, conducătorii fiind la capătul răbdării.

În plus, de câteva zile se tot discută în spatele ușilor închise despre posibile variante de antrenori, astfel că optimismul a dispărut total în jurul lui Florentin Petre, că ar mai putea redresa echipa în perioada următoare. Deși la începutul campionatului, când era intuită o oarecare traiectorie a clubului, fostul mijlocaș al lui Dinamo primea încredere, acum aceasta s-a evaporat, mai ales că au mai rămas opt etape până la finalul sezonului regular și Dacia Unirea va juca în play-out.

Discuții pe tema demiterii lui Florentin Petre au existat chiar și după înfrângerea din etapa trecută, potrivit surselor Liga2.ro, când Dacia Unirea Brăila a cedat cu 0-2 în fața Unirii Constanța, în deplasare. Practic, runda trecută a fost momentul când brăilenii au picat pe ultimul loc în clasament, pentru că Astra a învins cu 3-0 Dunărea Călărași și a trecut peste nou-promovată la golaveraj.

Conducerea a atenționat deja cu viitoarea posibilă înlocuire a lui Florentin Petre 

Acum, experiența lui Florentin Petre la Dacia Unirea Brăila se poate termina dacă nu reușește să scoată primul rezultat pozitiv după șapte eșecuri la rând în campionat. Semnale au fost date oficial și de conducere, lansând un ultim avertisment în ceea ce privește redresarea echipei:

Un ultim avertisment adresat bancii tehnice pentru remedierea de urgență a situație sportive”, sună o parte din comunicatul emis de Dacia Unirea Brăila cu privire la situația staffului tehnic, pe data de 17 octombrie.

Florentin Petre era încrezător: ”Sunt un luptător şi un campion, nu am cum să dau înapoi!” 

Florentin Petre spera să aducă Dacia Unirea Brăila la o oarecare constanță, dar rezultatele din ultima perioadă au mai redus, probabil, și din încrederea personală. Cunoscut ca un luptător, încă de pe vremea când era fotbalist, dar și după anumite episoade dificile de viață, nici acum antrenorul Florentin Petre nu vrea să renunțe, dar evoluția și rezultatele echipei duc către un drum clar, despărțirea.

Deocamdată atât putem, îmi doresc ca jucătorii să aibă altă faţă la meciurile următoare. Avem cel mai mic buget din Liga 2, cele mai mici salarii din Liga 2, era normal să continuăm cu jucătorii care au obţinut această promovare.

Nivelul campionatului este mult mai ridicat decât în anii trecuţi, toate echipele au bani şi condiţii. Mergem mai departe, nu cedăm! Cu siguranţă pot redresa situaţia, sunt un luptător şi un campion, nu am cum să dau înapoi!”, declara Florentin Petre după eșecul din etapa a 8-a, cu Universitatea Cluj, scor 0-3.

Dacia Unirea Brăila va avea viață grea. Salvarea de la retrogradare, un vis îndepărtat 

Dacia Unirea Brăila nu are nici măcar un succes după 11 etape în Liga 2 și a adunat doar două puncte. Referitor la capitolul victorii în acest sezon de divizie a doua, doar Dunărea Călărași se mai află în această situație, dar aceasta are cu un punct mai mult, trei.

Dacia Unirea Brăila poate spera, totuși, la un rezultat pozitiv acum, iar Florentin Petre își poate salva postul momentan, ținând cont de ultimele evoluții ale Politehnicii Iași. Moldovenii au o serie de trei eșecuri la rând, 0-1 cu Metaloglobus, 1-3 cu FK Csikszereda și 1-3 cu Viitorul Pandurii.

Foto: Valentin Macrea și Răzvan Păsărică / Sport Pictures 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/duelul-suferinzilor-la-insuratei-poli-iasi-cauta-iesirea-din-criza-pe-terenul-ultimei-clasate-dacia-unirea-braila-costel-enache-si-pe-marte-daca-jucam-trebuie-sa-castigam-acest-meci-19207703

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dacia-unirea-pleaca-din-oras-gazonul-municipalului-din-braila-se-schimba-iar-formatia-lui-florentin-petre-si-a-ales-deja-noua-casa-unde-va-juca-pana-in-februarie-2022-19207197

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/poli-timisoara-a-avut-doar-sase-rezerve-la-victoria-cu-rapid-nicolae-croitoru-a-pedepsit-jucatori-sper-sa-fie-o-masura-care-sa-aiba-efect-19207691

Răzvan STÎNGĂ 29 Oct. 2021, 18:05 Liga 2
Pe aceeași temă