FC Brașov a cedat și cu FC Hermannstadt și a ajuns la al cincilea eșec consecutiv. Andrei Șanta, dărâmat la final: ”Și eu am fost portar și nu ieșeam din poartă în prelungiri de maniera asta”

Adi MARICA 30 Oct. 2021, 16:37 Liga 2

FC Brașov a pierdut dramatic meciul cu FC Hermannstadt, scor 1-2 pe teren propriu, în etapa a 12-a a Ligii 2, și a ajuns la a cincea înfrângere consecutivă în campionat, a treia de când a fost numit antrenor principal Andrei Șanta. Eșecul cu sibienii a venit la ultima fază a partidei, una în care FC Brașov a jucat mai bine decât adversarul.

Mihalcea a readus Brașovul în meci, însă Mutu l-a pus la pământ la ultima fază

După un joc echibrat în startul meciului, El Azzouzi a dat startul ocaziilor, dar șutul atacantului marocan a fost blocat de Muțiu (18). Imediat, pe contraatac, Valentin Buhăcianu, plecat dintr-o poziție suspectă de offside, a scăpat singur cu Mutu și a înscris cu un sut la colțul lung (20). Brașovenii au reacționat, Iorga a obținut un penalty, după un duel în careu cu Bejan, transformat cu siguranță de Vlad Mihalcea (25). Până la finalul primei reprize, Muțiu a avut ceva emoții la șutul lui Sabău (44) din lovitură liberă de la 20 de metri, însă portarul a parat cu piciorul.

La pauză, Marius Maldărășanu a mutat cu Balaure și Tomșa, sibienii au fost mai ofensivi, însă fără a-și crea ocazii la poarta lui Mutu. Petrescu i-a dat emoții portarului brașovean cu un șut de la 25 de metri. Meciul se îndrepta spre un egal echitabil la modul cum s-a jucat, dar Florin Bejan a dat lovitura în prelungiri, profitând de ieșirea hazardată a lui Mutu, la o centrare din lovitură liberă a lui Sîntean.

Înainte de faza golului decisiv, FC Brașov a avut în minutul 90 altă mare ocazie, tot prin Sabău, tot dintr-o lovitură liberă din fața careului. Fundașul a bătut și de această dată bine, însă Muțiu și-a salvat din nou echipa.

Andrei Șanta, după eșecul cu FC Hermannstadt: ”Păcat, dar ăsta e fotbalul!”

FC Brașov a ajuns la cinci înfrângeri consecutive în campionat și se menține pe locul 16 în Liga a 2-a, cu doar 9 puncte acumulate.

La final, Andrei Șanta, aflat la al treilea eșec de când i-a luat locul lui Ilie Stan, a fost extrem de afectat de această înfrângere venită în prelungiri.

”Păcat, dar ăsta e fotbalul! Câștigi în minutul 90, pierzi în minutul 90, asta e frumusețea fotbalului! Lipsă de concentrare la golul primit în minutul 93?
La cald, acum, nu pot să spun nimic, dar cred că Mutu nu a ales momentul ieșirii. Și eu am fost portar și nu ieșeam din poartă în prelungiri de maniera asta. Stăteam pe linia porții și culegeam ce puteam. Asta este, eu nu am să reproșez, asta a fost, pe moment, hotărârea lui. La noi, la portari, trebuie să iei o hotărâre într-o fracțiune de secundă, nu e ca la jucătorii de câmp.

Mă bucur că băieții s-au mișcat destul de bine, am dat gol, am mai avut și câteva ocazii… Un egal era echitabil, dar întotdeauna punctele se duc la ăia mai buni și mai sus în clasament, nu la săraci ca noi. Dacă nu era faza asta din minutul 93, se termina egal. Jucătorii nu trebuie să fie căzuți din punct de vedere psihic, nu există așa ceva. Trebuie să luptăm pentru fiecare minge din minutul 1 până la final”, a spus Andrei Șanta.

Runda viitoare a Ligii 2, a 13-a, joacă în deplasare la ”U” Cluj, la 8 noiembrie, de la ora 17:30.

  • FC Brașov în meciul cu FC Hermannstadt: D. Mutu – M. Burlacu, Gherghe, Al. Sabău, Dumbravă – Vl. Mihalcea (H. Popa 63′), Drăgoi, Leonte (cpt.)( Andr. Lascu 63′), Vas. Constantin – Rz. Iorga (Mitroi 81′), El Azzouzi (Boția 81′). Rezerve neutilizate: Gârniță – Fustar, Cîrstian, Iul. Roșu, Negrean.

Foto: FC Brașov și Alex Nicodim (Mediafax Foto)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-brasov-fc-hermannstadt-se-joaca-de-la-ora-1300-sibienii-pot-urca-pe-locul-2-19207847

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-12-doar-trei-meciuri-au-loc-sambata-de-la-ora-1100-mai-nou-se-joaca-si-la-insuratei-partide-de-esalon-secund-unde-primul-oaspete-este-poli-iasi-19207841

Adi MARICA 30 Oct. 2021, 16:37 Liga 2
Pe aceeași temă