Noul FC Brașov, ”un proiect născut viu, dar care începe să se îmbolnăvească”. Marin Barbu spune ce gafe a făcut primarul Allen Coliban: ”S-a greșit grav”

Adi MARICA 28 Sep. 2021, 15:58 Liga 2
Noul FC Brașov, ”un proiect născut viu, dar care începe să se îmbolnăvească”. Marin Barbu spune ce gafe a făcut primarul Allen Coliban: ”S-a greșit grav”

Fostul mare fotbalist spune că primarul Brașovului și-a dovedit incompetența în materie de fotbal aducându-l ca președinte la FC Brașov pe Ioan Mărginean, neluând în calcul fostele glorii

Marin Barbu, fost fotbalist și antrenor la FC Brașov, a împlinit ieri, 27 aseptembrie 2021, 63 de ani. Activează și acum la Sepsi OSK Sfântu Gheorghe.

”Sunt destul de bine, acum am doar o răceală care nu-mi dă pace. Sunt acasă, la Sfântu Gheorghe, și aici oamenii mă respectă. La Sepsi OSK în conducere se află un fost elev al meu (n.r. – Attila Hadnagy), iar patronul este un admiratorul al meu din perioada când jucam”, a spus cel poreclit Magiun.

”La anul voi ieși la pensie. Mă ajută faptul că am fost angajat la Steagu în perioada în care am jucat la FC Brașov. Eram angajat la Turnătorie, unde erau salarii mari”, spune Marin Barbu.

”Cum să-l pui președinte pe Mărginean?”

Susținător declarat al proiectului ”new FC Brașov”, Marin Barbu spune că primarul Allen Coliban a greșit atunci când l-a pus ca președinte pe Ioan Mărginean.

”S-a greșit grav în această vară. Nu știu de ce, Coliban a evitat să pună în conducerea lui FC Brașov un brașovean. Dând la o parte fostele glorii, primarul a început cu stângul proiectul fotbalistic. Este frustrant pentru brașoveni să vină unul din Alba Iulia și să conducă fotbalul brașovean. Cum să-l pui președinte pe Mărginean? Mie, personal, nu-mi place personajul! Și îl cunosc bine. «Pinalti» Ștefan mă schimbase la Ceahlăul cu Mihai Stoica, iar în conducere i-a pus pe Dan Petrescu «Fibră» și Mărginean. Nu au stat mult! Cam șase etape! Mărginean spunea că din cauza mea echipa nu a mers bine, pentru că jucătorii nu erau pregătiți fizic!

Ce treabă are Mărginean cu fotbalul brașovean? Nu are nici în clin, nici în mânecă! Chiar nu mai avem oameni de fotbal în Brașov? Dând la o parte fostele glorii, primarul și-a atras multe dezaprobări”, a spus Barbu.

”Marian Ivan era o soluție”

Cunoscutul antrenor spune că Marian Ivan merita să conducă FC Brașov.

”Trebuiau puși în conducere oameni care au făcut și au însemnat ceva pentru FC Brașov. Clar, Marian Ivan era o soluție. A fost un fotbalist mare al Brașovului, este observator la Liga 1 și vă spun că dacă el era președinte și echipa avea rezultatele astea i-ar fi fost rușine să iasă pe stradă. Și Nelu Naghi nu trebuia să fie ocolit la FC Brașov. Naghi e prietenul meu și este unul dintre șlefuitorii de talente ai fotbalul brașovean. Acești oameni, pentru că mai sunt și alții, s-au sacrificat pentru fotbalul brașovean, dar sunt marginalizați și fotbalul se duce de râpă. Proiectul s-a născut viu, dar începe să se îmbolnăvească”, este concluzia lui ”Magiun” pentru noul FC Brașov, apărut în această vară direct în Liga 2, după ce s-a cesionat locul de la nou-promovata Corona Brașov.

”Coliban mi se pare naiv”

Ca fotbalist, Marin Barbu a fost un magician pe teren. Acum evită driblingurile și intră la rupere la adresa politicienilor.

”Văd că Allen Coliban se pricepe la fotbal, cum mă pricep eu la aviație. Mi se pare chiar naiv. A luat fotbalul drept scop politic. Poate nu știe, dar lumea fotbalului este mai mult mai «șulfă» decât clasa politică”, a spus Marin Barbu.

Ilie Stan îl testează pe Bakary Jaiteh în amicalul cu Sepsi OSK 2

Altfel, Ilie Stan a condus aseară primul antrenament după eșecul de vineri din meciul cu Steaua, scor 0-1. Pentru marți, Ilie Stan a decis ca titularii din meciul din etapa trecută să efectueze un antrenament dimineața, iar rezervele și jucătorii care au jucat mai puțin în startul acestui sezon vor disputa un amical la Sfântu Gheorghe cu Sepsi OSK 2.

În amicalul cu Sepsi OSK 2 va fi testat și mijlocașul gambian Bakary Jaiteh (21 de ani). Bakary a ajuns săptămâna trecută la Brașov și speră să-l convingă pe Ilie Stan de calitățile sale. Fost jucător la Pandurii în sezonul trecut, Bakary susține că, înainte de a veni la Brașov, a fost în probe la BK Hacken, echipă din prima ligă suedeză.

”Am fost în probe la BK Hacken, însă nu am putut semna pentru că s-a încheiat perioada de transferuri. Am rămas în relații bune cu cei de acolo și a rămas să luăm legătura anul viitor. Până atunci eu vreau să joc, pentru că doar având meciuri în picioare voi putea prinde un loc în Naționala Gambiei pentru Cupa Africii 2022. Un prieten din România mi-a spus de FC Brașov și așa a ajuns aici. Sper să-l conving pe antrenor că pot juca la FC Brașov”, a spus Bakari, care are trei selecții în echipa națională a Gambiei.

Dacă Bakari va semna cu FC Brașov, cel mai probabil Gheorghe Anton va ieși din schemă, mai ales că mijlocașul din Republica Moldova nu a convins la Brașov.

Meciul amical dintre Sepsi OSK 2, liderul din Seria 5 a Ligii 3, și FC Brașov, se va disputa astăzi, de la ora 16.00, pe terenul doi al bazei sportive a covăsnenilor.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fluctuatiile-de-foma-aduc-ingrijorare-la-fc-brasov-iulian-rosu-fiind-un-campionat-destul-de-scurt-orice-punct-ajuta-analiza-mijlocasului-dupa-esecul-cu-steaua-19202852

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-brasov-mult-prea-tematoare-cu-steaua-ilie-stan-adversarul-simte-neincrederea-profita-si-vine-peste-tine-imi-pare-rau-de-efortul-jucatorilor-19202763

Adi MARICA 28 Sep. 2021, 15:58 Liga 2
Pe aceeași temă