Corvinul, victorie cu emoții în jocul cu Metaloglobus. A condus cu 2-0, a avut om în plus, dar a suferit. Florin Maxim: ”Am făcut un efort și am câștigat”

Andrei PASCU 29 Oct. 2023, 12:16 Liga 2

Corvinul Hunedoara este pe locul 3 înaintea finalului etapei a 11-a de Liga 2, la egalitate cu liderul Unirea Slobozia, dar care momentan nu a jucat. În partida de sâmbătă, nou-promovata a trecut, în deplasare, la Clinceni, de Metaloglobus, scor 2-1.

Hunedorenii au condus cu 2-1 la pauză, iar din minutul 61 au avut om în plus pe teren.

Corvinul Hunedoara, victorie cu Metaloglobus în etapa a 11-a din Liga 2, scor 2-1

Corvinul Hunedoara părea și pe hârtie, la începutul primei runde din acest sezon, că este promovata din Liga 3 cu cele mai mari șanse să aibă prestații bune în Liga 2. Cu toate acestea, nu numai că are doar două înfrângeri până acum, șase victorii și trei egaluri, dar și jocul a fost unul foarte bun pentru trupa lui Florin Maxim.

Acum a învins Metaloglobus, grație a două goluri marcate înainte de pauză, iar antrenorul echipei, Florin Maxim, a lăudat evoluția jucătorilor, dar e convins că vor veni partide tot mai grele, în special în zilele următoare, începând cu jocul care urmează, din etapa a 2-a a grupelor de Cupa României, contra Sepsi OSK Sfântu Gheorghe.

Corvinul Hunedoara nu a ratat ocazia să-și prelungească seria pozitivă în Liga 2, având două victorii și un egal acum. Anterior jocului cu Metaloglobus, din deplasare, hunedorenii au făcut 1-1 cu CS Tunari și au trecut cu 2-1 de Chindia Târgoviște.

Florin Maxim, fericit după Metaloglobus – Corvinul Hunedoara: ”Am câștigat, iar asta e cel mai important”

În duelul cu Metaloglobus, Corvinul Hunedoara a marcat repede, prin Alexandru Neacșa (minutul 5) și Antonio Bradu (minutul 8). A primit însă gol până de pauză, când a punctat  Dragoș Huiban (minutul 28), iar din minutul 61 a avut om în plus, când Saeed Issah a văzut al doilea galben.

Ne așteptam la un meci greu, dar ne-a ieșit începutul de joc. Îmi pare rău pentru accidentarea lui Cruceru, dar așa e în fotbal. Am gestionat bine momentele când Metaloglobus a fost în 10. Am marcat de două ori, după care am făcut o eroare de interpretare și am luat gol.

Am intrat la pauză cu 2-1, dar per total mă mulțumește această victorie muncită, știam ce echipă întâlnim, organizată. Asta s-a văzut în teren, o echipă combinativă, care pune probleme și la fazele fixe. Am făcut însă un efort și am câștigat.

Era normal să închidem jocul când am avut om în plus, dar am vorbit și cu băieții și le-am spus că la loviturile laterale se întorceau cu spatele. Dar, când ești în febra jocului nu mai auzi ce se strigă de pe margine, ce strigam eu. Erau angrenați în joc, dar au interpretat bine momentele. Am câștigat, iar asta e cel mai important.

Suporterii sunt mereu alături de noi, și acum au fost. Au făcut opt-nouă ore cu mașina, nu e chiar ușor, dar ne bucură prezența lor, sunt alături de noi tot timpul”, a spus Florin Maxim la finalul partidei.

  • Corvinul Hunedoara, contra Metaloglobus: Lefter – Fl. Iacob (Hergheligiu 78′), Ad. Nicolae, Ant. Manolache, Velisar – M. Chindriș (Hrezdac 46′), Bradu (Antonov 70′) – Lupu, Al. Neacșa (cpt.)(Pocioian 89′), Seb. Ion (T. Mitran 46′) – M. Coman. Rezerve neutilizate: D. Roman – I. Pop, Predică, Lupușor.

Corvinul Hunedoara, meci cu Sepsi OSK în etapa 2 a grupelor de Cupa României

În runda a 12-a, Corvinul Hunedoara are meci pe teren propriu, cu Unirea Dej. Corvinul e pe locul 3 acum, cu 21 puncte, cu cinci puncte peste locul 7, Chindia Târgoviște.

Metaloglobus e pe locul 15, cu 11 puncte, în urma a cinci egaluri, două victorii și patru eșecuri. În runda a 10-a trecuse de Progresul Spartac, în deplasare, scor 1-0.

Ne așteaptă meciul de marți, din Cupa României, dar vom avea în total trei meciuri grele în zilele următoare. Acum ne-am atins obiectivul, dar în Cupa României va fi și mai greu. Însă, cred că și jucătorilor le convine să joace decât să facă antrenament. Întâlnim câștigătoarea trofeului acum, noi trebuie să ne refacem cât mai repede. Nu va fi ușor, luni vom mai antrena ce se mai poate și vedem cum va fi.

E important că am câștigat acum și pentru jocul cu Dej, consolidăm ce pregătim. A doua repriză am conservat cu Metaloglobus, dar au fost momente când pe contraatac puteam lua alte decizii. Am exagerat cu baloanele lungi, ce nu ne-am propus, dar ăsta e jocul!

Nu avem drept de promovare, acestea sunt regulile, dar ne dorim să fim tot mai buni la fiecare meci. Avem jucători tineri, copii care au nevoie de astfel de meciuri”, a mai spus Maxim.

Declarații Florin Maxim, Antoniu Manolache și Ianis Zicu după Metaloglobus – Corvinul 1-2:

https://www.youtube.com/watch?v=vL0DAg2d0hk

Rezumat Metaloglobus București – Corvinul Hunedoara 1-2:

https://www.youtube.com/watch?v=ulUpjsHAcGA

 

Foto și video: Corvinul Hunedoara

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gloria-buzau-cfc-arges-meci-din-etapa-a-11-a-a-ligii-2-19290467

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cs-mioveni-1-1-cu-concordia-chiajna-in-etapa-11-de-liga-2-19290441

https://liga2.prosport.ro/liga-3/rezultate-si-marcatori-meciuri-etapa-10-liga-3-19290203

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fk-miercurea-ciuc-victorie-cu-csm-alexandria-in-etapa-11-din-liga-2-2-1-19290336

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concordia-chiajna-are-patru-meciuri-fara-esec-dar-nu-a-legat-doua-victorii-19290329

https://liga2.prosport.ro/seria-1/meciuri-si-rezultate-etapa-11-liga-2-19290265

Andrei PASCU 29 Oct. 2023, 12:16 Liga 2
Pe aceeași temă