FK Miercurea Ciuc a pierdut amicalul cu echipa lui Cosmin Olăroiu, absent de la joc. Sharjah a decis partida test din Austria în prima repriză

Marius ANGHEL 18 Jul. 2023, 13:30 Liga 2

FK Miercurea Ciuc s-a deplasat, luni după-amiază, din nou din Slovenia, unde se află în cantonament, în Austria pentru a disputa un meci amical.

De această dată, trupa antrenată de Robert Ilyes a întâlnit Sharjah FC, echipă din Emiratele Arabe Unite antrenată de Cosmin Olăroiu și care în 2023 a câștigat trei competiții interne, Supercupa, Cupa Președintelui și Cupa Emiratelor, toate împotriva celor de la Al Ain, altă formație la care Olăroiu a scris istorie.

Arabii s-au impus cu scorul de 2-0 în testul cu ciucanii, cu ambele goluri marcate în prima repriză.

Salem Saleh, cu două goluri marcate în prima repriză, a decis soarta amicalului dintre FK Miercurea Ciuc și Sharjah FC

Amicalul dintre FK Miercurea Ciuc și Sharjah FC a avut loc în Wilson, un mic oraș din Austria situat între Leibnitz și Graz, ”cam la jumătatea distanței dintre sediile celor două echipe”, după cum au informat ciucanii, care au parcurs două ore cu autocarul până la stadion.

La joc nu a fost, însă, prezent Cosmin Olăroiu, aflat în recuperare după o operație, după cum li s-a comunicat harghitenilor, dar pe teren s-a regăsit spanionul Paco Alcacer, fost la Valencia, Getafe, Barcelona, Dortmund și Villarreal.

Scorul l-a deschis atacantul Salem Saleh, în minutul 9, iar ciucanii au echilibrat jocul odată cu desfășurarea partidei. Prima ocazie a românilor i-a aparținut lui Janos Nagy, care a șutat pe lângă bara din stânga, după o acțiune purtată pe traseul Magyari-Jelena-Karandi-Gal Andrezly.

Becze-Mathe, portarul de 18 ani utilizat titular în acest joc de Ilyes, a salvat la o lovitură liberă executată bine de brazilianul Marcus Meloni, însă nu a mai putut evita golul în minutul 37, atunci când același Salem Saleh a marcat direct din lovitură liberă din fața colțului stânga al careului.

”Saudiții au venit cu un joc atractiv, cu multe pase, iar echipa noastră, vrând-nevrând, s-a limitat la exersarea apărării și mai ales a tacticii de offside în prima repriză”, a fost concluzia primei reprize a amicalului, a lui Ráduly Róbert Kálmán, cel care a semnat cronica pe site-ul echipei din Miercurea Ciuc.

În partea secundă, ambele echipe au schimbat mulți jucători, iar pentru ciucani au avut situații la poarta adversă Gal-Andrezly, Jelena, Simo, Jebari și Csuros, acesta din urmă după ce a fost reintrodus pe teren în urma unei faze în care Pinter a avut o intrare dură.

FK Miercurea Ciuc în amicalul cu Sharjah FC:  Matyas Becze-Mathe (Mark Karacsony 46) – Botond Gergely (Andrei Gheralia 46), Attila Csuros (cpt.)(Szilard Balogh 80′), Claudiu Apro (Daniel Vita 46), Janos Nagy (Csongor Berkeczi 46), Bence Pinter (Attila Csuros 82), Szilard Veres (Soufiane Jebari 60), Peter Gal-Andrezly (Balazs Csiszer 60), Szilard Magyari (Csongor Simo 46), Botond Karandi (Robert Ronai 60), Richard Jelena (Gabor Makrai 60).

Victorie cu sârbi și înfrângere cu austrieci în primele amicale din cantonamentul din Slovenia

În cantonamentul din Slovenia, FK Miercurea Ciuc a mai disputat două meciuri amicale. În primul a trecut cu 2-0 cu Macva Sabac (liga 2 Serbia), iar în al doilea a pierdut cu scorul de 1-2 în fața echipei Kapfenberger SV (liga 2 Austria).

Alterior, în țară, harghitenii au disputat un amical cu FC Hermannstadt, cedat cu scorul de 1-5 în fața prim-divizionarei.

Mai înainte de jocul cu sibienii, se poate spune că Robert Ilyes și-a testat elevii și în cele meciuri ale echipei naționale a Ținutului Secuiesc pentru calificarea la Cupa Mondială CONIFA 2024 din Kurdistan. Partidele au avut loc pe stadionul din Miercurea Ciuc, iar naționala așa-zisului Ținut Secuiesc, antrenată chiar de Ilyes, a fost formată în proporție covârșitoare de jucători de la echipa de club din Liga 2. Cu Chameria (regiune din sudul Albaniei și Greciei) s-a câștigat cu 3-2, iar cu Regatul celor Două Sicilii (parte din sudul Italiei și Sicilia) a fost 7-0.

Ultimul test în acest cantonament va fi cu maghiarii de la Paks, miercuri, de la ora 18:30. După revenirea în țară au programat un ultim meci cu AFC Odorheiu Secuiesc.

Foto: Sharjah FC și FK Miercurea Ciuc

https://liga2.prosport.ro/liga-3/fostul-antrenor-principal-al-csm-unirea-alba-iulia-ramane-in-noul-staff-tehnic-condus-de-stelian-gherman-achizitii-de-la-fk-miercurea-ciuc-si-u-cluj-pentru-trupa-de-pe-ceta-19277417

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fk-miercurea-ciuc-s-a-despartit-de-unul-dintre-tinerii-titulari-din-sezonul-trecut-a-semnat-cu-un-club-din-slovacia-pe-care-fcsb-l-a-eliminat-din-conference-league-dar-va-juca-in-primul-an-in-ungari-19277355

https://liga2.prosport.ro/seria-1/maldarasanu-a-deconspirat-achizitionarea-lui-bogdan-rotar-atacant-care-in-ultimele-trei-sezoane-a-evoluat-pentru-trei-echipe-din-liga-2-este-un-jucator-in-care-cred-are-calitate-are-perso-19277345

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-2024-2025-cu-22-de-echipe-la-start-19277249

Marius ANGHEL 18 Jul. 2023, 13:30 Liga 2
Pe aceeași temă