FK Csikszereda și-a reluat antrenamentele. Ciucanii anunță că merg în cantonament în Turcia, unde, în această iarnă, din România a mers doar FCSB

Marius ANGHEL 15 Jan. 2021, 12:35 Liga 2
FK Csikszereda și-a reluat antrenamentele. Ciucanii anunță că merg în cantonament în Turcia, unde, în această iarnă, din România a mers doar FCSB

FK Csikszereda a revenit la antrenamente de ieri, 14 ianuarie 2021. Echipa din Miercurea Ciuc este printre ultimele din Liga 2 care au sunat adunarea în noul an, singurele dintre cele 21 de formații care nu și-au reluat încă pregătirea până acum fiind Pandurii Târgu Jiu, care are stabilit primul antrenament la 18 ianuarie, și Turris Oltul Turnu Măgurele, care se va retrage din competiție.

FK Csikszereda și-a reluat antrenamentele în 2021 din 14 ianuarie

Înainte de primul antrenament susținut în 2021, jucătorii echipei FK Csikszereda au fost supuși unei noi testări pentru COVID-19, dar și vizitei medicale. Valentin Suciu a condus prima ședință de pregătire joi, 14 ianuarie, pe terenul sintetic din cadrul complexului sportiv din Miercurea Ciuc.

La primul antrenament au participat și ”mai mulți tineri din cadrul academiei noastre”, după cum anunță FK Csikszereda pe site-ul oficial. Nu aflăm însă numărul jucătorilor prezenți la reunire, deci nici numele acestora.

Ciucanii precizează doar că ”antrenorul de portari Karoly Fekete a organizat antrenamente pentru trei dintre goalkeeperii noștri, Laszlo Rybansky, Szilard Gyenge și Albert Hunor. Antrenamentul a fost vizibil de bună dispoziție, în ciuda vremii reci.”

Amicale cu Șomuz Fălticeni și Corona Brașov

FK Csikszereda, echipă a cărui fan este noul ministru al sportului, Eduard Novak, se va pregăti pentru zece zile pe plan local, cu câte două antrenamente pe zi, în această perioadă urmând să joace și două meciuri amicale. Clubul anunță că în data de 20 ianuarie va întâlni Foresta Suceava, iar pe 22 va juca împotriva Coronei Brașov (locul 1 Seria 5 Liga 3).

Informația privind primul amical este eronată, deoarece clubul Foresta se va reuni abia în data de 18 ianuarie și susține prin președintele ei că nu va juca cu FK Csikszereda la acea dată, ori cu vreun alt adversar. Sucevenii vor juca primul amical abia în data de 30 ianuarie, cu CSM Pașcani. Din informațiile Liga2.ro, Csikszereda va întâlni altă echipă din Seria 1 a Ligii 3, pe Șomuz Fălticeni (locul 5 Seria 1 Liga 3).

FK Csikszereda are cantonament programat în Turcia

Ulterior acestor prime zece zile de pregătire, FK Csikszereda susține că va merge în cantonament în Turcia, dacă situația cu epidemia COVID-19 nu se va agrava.

Din România, inclusiv din Liga 1, doar FCSB a mers în această iarnă într-un cantonament extern, chiar în Turcia, restul cluburilor efectuând stagiile de pregătire în țară. În acest moment, cluburile rivale FCSB-ului cer autorităților să bage echipa lui Gigi Becali în izolare 14 zile, așa cum se întâmplă cu persoanele care se întorc din Turcia. Acesta este riscul la care se supune și FK Csikszereda.

”Vom avea un cantonament în Antalya de 14 zile, în perioada 24 ianuarie – 6 februarie. Acolo sunt perfectate șase meciuri amicale. Verbal totul este perfectat, mai trebuie să semnăm contractele.

În Antalya vom juca cu echipe din Rusia, din Serbia. E sigur că pe 27 vom juca împotriva celor de la Backa Topola”, a declarat Valentin Suciu pentru Liga2.ro.

FK Csikszereda este în acest moment pe locul 8 în Liga 2, cu 12 puncte acumulate în 14 meciuri disputate în 15 etape. Ciucanii sunt la numai un punct de locul 6, ocupat de Universitatea Cluj, care la finalul sezonului regular e ultimul care asigură prezența în play-off-ul de promovare în Liga 1. În sezonul regular, ciucanii mai au meciuri cu CSM Reșița (acasă), Ripensia (deplasare), Rapid (deplasare), Dunărea Călărași (acasă), Viitorul Pandurii (deplasare) și CSM Slatina (acasă).

Foto: Zoltan Szep / FK Csikszereda

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fk-csikszereda-se-va-pregati-in-cele-mai-bune-conditii-pentru-calificarea-in-play-off-ul-ligii-2-va-efectua-cantonament-in-antalya-si-va-juca-opt-meciuri-amicale-19163591

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-fk-csikszereda-pierde-un-fotbalist-important-spaniolul-eder-gonzalez-va-semna-cu-sepsi-osk-ciucanii-pregatest-doua-veniri-un-jucator-din-liga-1-si-unul-din-afara-romaniei-19163544

https://liga2.prosport.ro/seria-1/oficial-eder-gonzalez-a-plecat-de-la-fk-csikszereda-si-are-un-mesaj-emotionant-presedintele-zoltan-szondy-spune-cum-i-a-aranjat-transferul-la-sepsi-osk-19163688

https://liga2.prosport.ro/seria-1/noul-ministru-al-tineretului-si-sportului-eduard-novak-e-suporterul-echipei-fk-csikszerda-primul-medaliat-al-romaniei-la-jocurilor-paralimpice-e-de-parere-ca-ungaria-poate-fi-un-model-pentru-tara-n-19163191

Marius ANGHEL 15 Jan. 2021, 12:35 Liga 2
Pe aceeași temă