FC Hermannstadt este a doua echipă calificată matematic în play-off-ul Ligii 2. ”U” Cluj mai are de așteptat, după ce a pierdut la Ploiești. Cine poate fi surpriza

Marius ANGHEL 07 Dec. 2021, 23:08 Liga 2
FC Hermannstadt este a doua echipă calificată matematic în play-off-ul Ligii 2. ”U” Cluj mai are de așteptat, după ce a pierdut la Ploiești. Cine poate fi surpriza

Ultima etapă din Liga 2 programată în 2021, runda a 16-a, a rezolvat încă o necunoscută privind partea a doua a sezonului 2021-2022. Rezultatele înregistrate de echipe au condus către o a doua calificată matematic în play-off-ul de promovare. Este vorba despre FC Hermannstadt, care o urmează, astfel, pe Petrolul Ploiești, care reușise acest lucru mai devreme.

Sibienii sunt siguri de prezența în grupa de promovare cu trei etape înainte de finalul sezonului regular, după ce prahovenii, pe care chiar etapa trecută i-au învins la Mediaș, reușiseră această performanță cu cinci runde înainte de final.

Ultimele trei etape din sezonul regular au loc în 2022, la 26 februarie, 5 și 12 martie.

FC Hermannstadt este a doua echipă calificată matematic în play-off-ul Ligii 2

În etapa a 16-a, FC Hermannstadt a remizat la Chiajna, 0-0 cu Concordia, rezultat care i-a adus un nou punct în clasament și un total de 35 de puncte.

Chiar dacă FK Csikszereda a învins la Timișoara Ripensia, cu 2-1, și s-a menținut pe locul 7, iar diferența dintre sibieni și ciucani s-a redus la nouă puncte, aceasta a devenit suficientă pentru ca trupa lui Marius Măldărășanu să-și îndeplinească primul obiectiv.

Fiindcă în joc, în sezonul regular, mai sunt puse câte nouă puncte pentru fiecare echipă, iar FC Hermannstadt a câștigat cu 4-1 meciul direct avut cu FK Csikszereda, tocmai în etapa a 5-a, echipa din Sibiu a devenit acum matematic sigură de prezența în play-off. Ciucanii, aflați acum pe locul 7, primul de sub locurile de play-off, nu mai pot depăși în clasament trupa lui Marius Măldărășanu, chiar dacă aceasta ar pierde ultimele ei trei jocuri rămase de disputat.

În aceste condiții, la finalul anului 2021, cu trei etape înainte de finalul sezonului regular, în play-off-ul Ligii 2 din 2022 sunt calificate matematic două echipe: Petrolul Ploiești și FC Hermannstadt. În acest moment, între primele două clasate este o diferență de șapte puncte: 42 față de 35.

”U” Cluj nu este matematic în play-off. O putea face facă învingea Petrolul

”U” Cluj a fost aproape și ea în această etapă să obțină calificarea matematică în play-off. Ardelenii aveau nevoie de o victorie astăzi în meciul cu Petrolul, pentru a-și îndeplini acest obiectiv, însă au pierdut cu 0-1 la Ploiești și vor mai avea de așteptat până la anul pentru acest lucru.

Universitateaj are 33 de puncte și este pe locul 3 după 16 etape, deci are șapte puncte în fața celor de la FK Csikszereda și teoretic și practic nu sunt în play-off în acest moment.

Clujenii, dacă nu vor mai câștiga niciun punct în ultimele trei etape, pot fi depășiți de patru echipe, dacă rezultatele se aliniază în favoarea acestora, astfel încât trupa lui Lincar să pice pe poziția a 6-a.

Este greu de crezut că se poate realiza acest lucru, însă practic se poate întâmpla.

”U” Cluj va mai avea meciuri cu Concordia Chiajna (acasă), FC Hermannstadt (deplasare) și Dunărea Călărași (acasă).

În meciul direct, ”U” Cluj a pierdut cu 1-3 la Miercurea Ciuc cu FK Csikszereda, alt lucru care o dezavantajează.

Concordia are șanse mari să rămână în Top 6, însă FC Buzău și Steaua tremură sub amenințarea Csikszeredei. Mai ales buzoienii

La calificarea în play-off este mare favorită, pe lângă ”U” Cluj, și Concordia Chiajna, care acum are 32 de puncte, cu șase mai mult ca FK Csikszereda. Ilfovenii au și meciul direct cu ciucanii de partea loc, după ce s-au impus cu 3-0 la Miercurea Ciuc.

Ilfovenii au nevoie însă de cel puțin un succes în ultimele trei etape pentru a fi siguri de menținerea în Top 6.

În schimb, FC Buzău și Steaua, ambele cu 28 de puncte, clasate pe pozițiile 5 și 6, sunt ultimele formații care termină anul pe locuri de play-off. Chiar în această etapă cele două echipe au avut meciul direct, iar Steaua a câștigat în Ghencea cu 1-0, astfel că în caz că vor termina la egalitate sezonul regular vor avea acest avantaj în plus.

Însă, FC Buzău și Steaua sunt cele mai expuse în acest moment să piardă prezența în play-off, fiindcă au doar două punct peste FK Csikszereda.

Steaua are un programa mai lejer, cu meciuri cu Unirea Constanța (deplasare), Poli Iași (acasă) și Metaloglobus (deplasare), în timp ce FC Buzău tremură în fața celor de la Astra (acasă) și în special Petrolul (deplasare) și Concordia Chiajna (acasă). Un singur pas greșit, o înfrângere, făcut de Steaua sau FC Buzău le va aduce o clasare sub FK Csikszereda, dacă ciucanii vor câștiga tot în fața nou-promovatelor Unirea Dej (acasă), CS Comunal Șelimbăr (deplasare) și FC Brașov (acasă).

Bineînțeles, șase matematice la play-off au și Unirea Slobozia, CS Comunal Șelimbăr, Unirea Dej, Metaloglobus, Poli Iași, Ripensia, Poli Timișoara și Viitorul Pandurii, însă acestea sunt mai mult teoretice. Și Slobozia, aflată la patru puncte sub FC Buzău și Steaua, are speranțe reduse de a prinde locul 6.

CLASAMENTUL Ligii 2 și al golgheterilor și rezultatele înregistrate în etapa a 16-a

Foto: George Filip, Valentin Macrea și Răzvan Păsărică

Marius ANGHEL 07 Dec. 2021, 23:08 Liga 2
Pe aceeași temă