Csikszereda, în luptă cu Steaua și FC Buzău pentru ultimele două locuri din play-off. Căpitanul Attila Csuros a vorbit despre startul slab de sezon, revenirea, șansele la grupa de promovare, dar și ce i-a cerut lui Moș Crăciun

Marius ANGHEL 23 Dec. 2021, 14:19 Liga 2

FK Csikszereda a început actual sezon de Liga 2 cu rezultate dezastruoase, cinci înfrângeri consecutive, după ce echipa reușise în campionatul trecut cea mai bună clasare din istoria sa, locul 5, după ce a evoluat în play-off.

A urmat un meci de Cupa României care a redat încredere echipei, 6-2 la SR Brașov (Liga 3), dar și un succes important acasă, în campionat, 3-1 cu ”U” Cluj, iar trupa antrenată de Valentin Suciu a ieșit din criză. În acest moment este una dintre cele mai în formă formații din campionat, are opt meciuri consecutive fără eșec (șase victorii și două egaluri), și-a prins din urmă adversarele cu pretenții, iar șansele de a evolua din nou în play-off sunt foarte mari.

Echipa din Miercurea Ciuc este în luptă directă cu FC Buzău și Steaua pentru ultimele două locuri din grupa de promovare, iar din sezonul regular mai sunt de disputat trei etape, în perioada februarie-martie 2022. Chiar dacă Csikszereda are două puncte în spatele celor două formații amintite, aceasta va avea cel mai ușor program în ultimele trei etape, deci și șanse mari să depășească măcar una dintre adversarele din lupta pentru play-off.

Attila Csuros, despre șansele Csikszeredei la play-off

Căpitanul ciucanilor, Attila Csuros, a vorbit într-un interviu acordat site-ului oficial al FK Csikszereda despre aceste șanse ale echipei sale la play-off.

”Va fi obligatoriu să câștigăm cele trei meciuri rămase. Cei din fața noastră ar trebui să greșească, dar asta nu depinde de noi. Este datoria noastră să câștigăm meciurile rămase”, a spus mijlocașul de 26 de ani originar chiar din Miercurea Ciuc.

FK Csikszereda urmează să mai aibă meciuri doar cu nou-promovate în Liga 2, echipa clasate sub ea în acest moment: Unirea Dej (locul 10, acasă, 26 februarie), CS Comunal Șelimbăr (locul 9, deplasare, 5 martie) și FC Brașov (locul 16, acasă, 12 martie).

În schimb, Steaua mai are meciuri cu Unirea Constanța (locul 17, deplasare), Poli Iași (locul 14, acasă) și Metaloglobus (locul 11, deplasare), în timp ce FC Buzău va întâlni Astra (locul 19, acasă), Petrolul (locul 1, deplasare) și Concordia Chiajna (locul 4, acasă).

Privind programul celor trei echipe, putem spune că FK Csikszereda are cel mai ușor program, e urmată de Steaua și cel mai greu îl are FC Buzău. Un pas greșit făcut de acestea două din urmă și un parcurs fără greșeală al ciucanilor îi va urca pe harghiteni pe loc de play-off.

”Văd o șansă de a intra în primele șase locuri”

Attila Csuros a evoluat în 12 meciuri în acest sezon de Liga 2 și a marcat un gol, în victoria cu 3-1 cu Poli Iași. Este căpitanul echipei din orașul natal după retragerea lui Bajko Barna și și-a spus părerea despre începutul dificil din acest campionat.

”Am început sezonul foarte prost, dar după cinci meciuri jucătorii s-au simți mai bine împreună și echipa și-a revenit. Din fericire, au venit și rezultatele, am ajuns din urmă adversarele și văd o șansă de a intra în primele șase locuri. În general, simt că nu suntem răi.

Am început sezonul cu o înfrângere la București (0-1 cu Steaua), apoi ar fi fost obligatoriu să câștigăm al doilea meci, dar am eșuat (0-1 cu Astra) și am avut șapte accidentați în al treilea meci (0-2 la Petrolul). Antrenorul a trebuit să aleagă din câțiva oameni. Nu a fost ușor…

A fost una dintre cele mai rele experiențe pentru mine. În plus, am fost printre accidentați, nu am putut juca în trei meciuri și a fost îngrozitor. Am stat foarte rău psihic, a fost greu, pentru că am făcut o pregătire bună, dar m-am accidentat în al doilea meci și a trebuit să stau două săptămâni și apoi să mă întorc la start. A fost greu”, e de părere Csuros, care activează la FK Csikszereda din 2014.

”U” Cluj (3-1), Poli Timișoara (2-1) și Poli Iași (3-1) s-au numărat printre echipele învinse în acest sezon de FK Csikszereda, însă Csuros consideră cel mai important rezultat cel înregistrat ultimul, 2-1 la Timișoara cu Ripensia. ”Cele trei puncte au fost importante și am reușit să încheiat anul cu o victorie, să plecăm fericiți în vacanță, știind că avem o șansă pentru viitor la play-off”, e de părere jucătorul ciucan.

Căpitanul Csikszeredei își dorește de la Moș Crăciun o minge

În prezent, Attila Csuros se află acasă, se menține în formă cum poate mai bine și își petrece timpul cu familia și prietenii.

”M-am oprit puțin din mișcare, dar nu complet. Încerc să fac trei antrenamente pe săptămână. În acest timp, stau mai mult cu prietenii, familia, iubita, mă relaxez”, a mai spus mijlocașul, care a vorbit și despre cum se sărbătorește Crăciunul în familia sa: ”Participăm la liturghie și apoi luăm cină împreună. Încercăm să fim cu familia, dar petrecem timp și cu prietenii. Atunci este timpul să vorbim și să ne jucăm.”

Csuros i-a scris și lui Moș Crăciun: ”Sper să vadă că am fost un băiat bun. Nu-mi doresc mare lucru, am cerut o minge.”

Foto: Răzvan Păsărică și Gheorghe Flușter / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cum-vad-casele-de-pariuri-echipele-din-liga-2-favorite-la-calificarea-in-play-off-steaua-e-mai-bine-cotata-decat-fc-buzau-iar-fk-csikszereda-e-subevaluata-in-fata-celor-doua-desi-are-sanse-mari-sa-2-19214556

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fk-csikszereda-buget-suplimentat-pentru-2022-cati-bani-va-primi-de-la-autoritatile-locale-si-ce-suma-incaseaza-de-la-uniunea-europeana-19214531

https://liga2.prosport.ro/seria-1/valentin-suciu-era-pregatit-sa-se-desparta-de-fk-csikszereda-din-cauza-situatiei-dificile-as-fi-plecat-fara-sa-scot-un-cuvant-19214189

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fk-csikszereda-a-facut-strategia-transferurilor-valentin-suciu-limiteaza-venirile-dar-si-plecarile-nu-vor-fi-multe-schimbari-totul-depinde-si-de-oferte-planurile-ciucanilor-pent-19214107

Marius ANGHEL 23 Dec. 2021, 14:19 Liga 2
Pe aceeași temă