OFICIAL | Eder Gonzalez a plecat de la FK Csikszereda și are un mesaj emoționant. Președintele Zoltan Szondy spune cum i-a aranjat transferul la Sepsi OSK

Marius ANGHEL 05 Jan. 2021, 16:06 Liga 2

FK Csikszereda a oficializat despărțirea de spaniolul Eder Gonzalez (24 de ani), căpitanul echipei în prima parte a sezonului, după ce în vara trecută clubul din Miercurea Ciuc și-a încheiat colaborarea cu Bajko Barna, atacant care și-a încheiat cariera. Ieri, antrenorul Valentin Suciu anunța în exclusivitate pentru Liga2.ro faptul că ibericul va pleca la Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, în Liga 1.

Eder Gonzalez s-a despărțit de FK Csikszereda după trei ani și jumătate

Eder Gonzalez Tortella împlinește 24 de ani peste două zile, pe 7 ianuarie, iar când va face acest pas se va afla deja în lotul noii sale echipe, Sepsi OSK.

Spanionul originar din Palma de Mallorca a ajuns la FK Csikszereda în vara anului 2017, după ce a devenit liber de contract de RCD Mallorca. Anterior a mai jucat pentru UE Cornella și Terrassa Olimpica, echipe din ligile inferioare ale Spaniei.

La formația din Miercurea Ciuc a evoluat inclusiv în Liga 3, totalizând trei ani și jumătate de contract cu FK Csikszereda. În sezonul trecut de Liga 2 a avut 19 meciuri și două goluri, iar în cel actual are 12 partide desfășurate, în opt dintre jocuri fiind înlocuit, și un gol marcat.

Zoltan Szondy, despre plecarea căpitanului: ”A spus că este de mult timp la Miercurea Ciuc”

Președintele FK Csikszereda, Zoltan Szondy, a dat mai multe detalii despre despărțirea de Eder Gonzalez.

”Contractul lui Eder expira în vară și, ca de obicei, ne-am așezat cu el la masă pentru a decide ce facem în continuare. A spus că este de mult timp la Miercurea Ciuc și că vrea să treacă la un nivel superior, în Liga 1. Deoarece avem o relație bună cu Sepsi OSK, ne-am consultat cu Laszlo Dioszegi (n.r. – finanțatorul principal al clubului din Sfântu Gheorghe) și l-am lăsat liber de contract. Îi dorim mult succes”, a spus Szondy, citat de site-ul oficial al echipei din Miercurea Ciuc, unde titlul comunicatului este ”Gracias Eder!”, adică ”Mulțumim, Eder!”.

Eder Gonzalez, mesaj către club și suporteri: ”Voi sărbători fiecare victorie și succes alături de tine”

În cei trei ani și jumătate în care a fost legitimat la FK Csikszereda, Eder Gonzalez a evoluat în 95 de meciuri. Căpitan a fost în prima parte a sezonului 2020/2021. Spanionul rămâne în mintea ciucanilor și ca unul dintre cei trei marcatori în prima victorie obținută de echipă în Liga 2, acel 3-0 cu Metaloglobus din 10 august 2019, din etapa a 2-a a ediției 2019/2020. Laszlo Hodgyai și Soufiane Jebari sunt ceilalți doi marcatori din respectivul joc.

Eder Gonzalez a avut și un mesaj pentru suporterii echipei FK Csikszereda înainte de a pleca la Sepsi OSK.

”Dragi fani ai FK Csikszereda.

Aș vrea să vă anunț că părăsesc orașul și semnez cu echipa Sepsi OSK. Mi-au oferit posibilitatea de a juca fotbal în prima ligă și, în ceea ce privește dezvoltarea mea, cred că este o oportunitate imensă. Părăsesc clubul care mi-a oferit posibilitatea de a deveni fotbalist profesionist și care mi-a ajutat și dezvoltarea personală. Aș dori să mulțumesc tuturor angajaților, managerilor, personalului profesionist și colegilor de echipă din ultimii trei ani și jumătate. În același timp, mulțumesc fanilor și locuitorilor care m-au întâmpinat cu drag. Am simțit întotdeauna dragostea și respectul pentru care sunt recunoscător. Plec acum, dar voi fi aproape și voi fi un fan FK Csikszereda de astăzi. Părăsesc o echipă foarte unită, care este după un sezon minunat și sunt sigur că va lupta pentru primul loc. Voi sărbători fiecare victorie și succes alături de tine, poți fi sigur de asta. A fost o onoare să aparțin acestui club și să fiu căpitan de echipă. Mulțumesc foarte mult! Hai Miercurea Ciuc!”, a transmis spaniolul.

84 de meciuri de Liga 3 (24/7, 29/7) sau Liga 2 (19/2, 12/1) și 17 goluri are Eder Gonzalez la FK Csikszereda, cât și 11 partide disputate în Cupa României, unde nu a înscris.

Foto: FK Csikszereda / Szekelyhon

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-fk-csikszereda-pierde-un-fotbalist-important-spaniolul-eder-gonzalez-va-semna-cu-sepsi-osk-ciucanii-pregatest-doua-veniri-un-jucator-din-liga-1-si-unul-din-afara-romaniei-19163544

Marius ANGHEL 05 Jan. 2021, 16:06 Liga 2
Pe aceeași temă