FK Csikszereda, buget suplimentat pentru 2022. Câți bani va primi de la autoritățile locale și ce sumă încasează de la Uniunea Europeană

Răzvan STÎNGĂ 20 Dec. 2021, 15:27 Liga 2
FK Csikszereda, buget suplimentat pentru 2022. Câți bani va primi de la autoritățile locale și ce sumă încasează de la Uniunea Europeană

FK Csikszereda va beneficia de un ajutor mai mare din partea autorităților locale, dată fiind situația în care se află România din cauza coronavirusului. Cum echipa a avut de suferit din punct de vedere financiar, la fel ca toate cluburile de fotbal și nu numai, Primăria Miercurea Ciuc a anunțat că oferă un sprijin mai însemnat.

Primarul Attila Korodi și-a luat angajamentul să ajute și mai mult sportul din Miercurea Ciuc, în special FK Csikszereda, dar și echipa de hochei HSC Csikszereda. Astfel, se dorește o suplimentare a ajutorului financiar din partea primăriei, mai mare decât în ultimii trei ani.

Autoritățile locale vor aloca mai mulți bani către FK Csikszereda

Formația din Liga 2 a anunțat pierderi importante în această perioadă, apelând, pe durata acestui sezon, și la un sprijin din partea Uniunii Europene, în contextul minusurilor pricinuite de cheltuielile suplimentare cauzate de coronavirus.

La planificarea bugetului pentru anul următor am alocat o sumă importantă de bani pentru sport, pentru tineret și sportul profesionist, față de anii precedenți. Am lucrat pentru a ne asigura că putem ajuta mai mult de minimul din ultimii trei ani, de 200.000 de euro.

FK Csikszereda și HSC Csikszereda au depus o cerere, astfel că vor primi bugetul planificat, de 1,8 milioane de lei, în proporții egale, câte 900.000 de lei fiecare”, a spus primarul Attila Korodi, citat de Szekely Sport, într-o traducere aproximativă din limba maghiară. Cei 900.000 de lei sunt în jur de 180.000 de euro, doar că ajutorul va mai crește pe durata anului următor, aceasta fiind suma sigură garantată.

”Bonusul” pe care îl vor primi echipele FK Csikszereda și HSC Csikszereda va depinde de bugetul pe care statul îl va acorda Primăriei Miercurea Ciuc pentru anul 2022.

FK Csikszereda, pierderi de două milioane de euro de la startul pandemiei. Clubul va încasa și 700.000 de euro de la UE 

Zoltan Szondy, președintele echipei FK Csikszereda, a oferit detalii cu privire la gaura pe care o are clubul din cauza coronavirusului. Suma e una uriașă, de două milioane de euro, acumulată pe o perioadă de aproape doi ani, din martie 2020.

În același timp, luni au fost aprobate și semnate documentele prin care FK Csikszereda și HSC Csikszereda vor primi bani europeni. Ambele vor încasa în jur de 700.000 de euro. Proiectul aprobat de Comisia Europeană este în valoare totală de 1,4 milioane de euro (6,9 milioane de lei), iar suma va lua forma unor granturi directe.

Granturile sunt contribuții financiare directe de la bugetul Uniunii Europene, acordate ca donații unor părți terțe beneficiare.

Foto: Attila Pinti (Szekelyhon)

Răzvan STÎNGĂ 20 Dec. 2021, 15:27 Liga 2
Pe aceeași temă