FK Csikszereda a început lucrările la stadion. Tribunele vechi au fost dărâmate și se pregătește o construcție nouă

Andrei PASCU 25 Mar. 2021, 16:06 Liga 2

FK Csikszereda a demarat executarea lucrărilor de infrastructură de la stadion, pe care le-a anunțat încă de luna trecută. Totul s-a pus în mișcare odată cu demolarea tribunelor vechi ale arenei din Miercurea Ciuc, urmând ca proiectul să fie finalizat până peste 12 luni, așa cum prevede.

Suma totală a lucrărilor, peste 3 milioane de euro 

Au apărut însă primele probleme, din cauza zonei în care este amplasat stadionul. Terenul este unul instabil și trebuie asigurat pentru viitoarea construcție, pentru că este una care va aduce modificări semnificative față de cele existente. Este vorba de construirea unei tribune noi care va avea o capacitate de 1.400 de locuri, iar întreaga sumă pentru proiect este asigurată de Guvernul Ungariei.

Suma totală a lucrărilor se ridică la aproximativ 3.07 milioane de euro, având ca termen de finalitate, așadar, luna martie a anului 2022.

”Încercăm să cauzăm cele mai mici neplăceri locuitorilor din zonă, cărora le cerem răbdare şi înţelegere pentru zgomotul care apare în timpul lucrărilor.

În acest scop, am decis să nu lucrăm sâmbăta şi duminica şi doar în zilele lucrătoare între orele 7:00 şi 17:30, în conformitate cu regulile”, a spus a Karoly Buzogany, directorul companiei care execută lucrările, pentru Szekely Sport.

Noua construcție, la standarde reglementate de UEFA

Tribuna care urmează să fie finalizată anul următor va fi în termenii și cerințele anumitor reglementări ale Federației Române de Fotbal, dar și UEFA. În același timp, acolo vor fi montate și o cabină de transmitere a meciurilor, dar vor fi amplasate și zone speciale pentru jurnaliști. De asemenea, potrivit informațiilor, în clădirea noii tribune vor fi mutate și vestiarele, dar se are în vedere și construirea unei săli de sport.

La stadionul din Miercurea Ciuc au tot avut loc îmbunătățiri în ultimii ani. De exemplu, în 2019 a fost schimbat gazonul, a fost instalat un sistem de încălzire și irigare, dar și alte aspecte legate de arenă, precum mărirea sectorului oaspeților.

FK Csikszereda e pe locul 9 și încă speră la play-off,  înaintea ultimei etape a sezonului regular 

FK Csikszereda a ajuns la 29 de puncte în 18 meciuri, după egalul din cea mai recentă rundă, de la Târgu Jiu, 0-0 cu Viitorul Pandurii. Acum, e pe locul 9 în clasament, la numai un punct de locul 6, Metaloglobus.

FK Csikszereda va încheia sezonul regular cu un meci pe teren propriu, teoretic facil. Va primi vizita unei echipe aflată într-o formă foarte slabă, CSM Slatina.

Foto: Nandor Vere / Szekely Sport

https://liga2.prosport.ro/seria-1/totul-sau-nimic-in-ultima-etapa-a-sezonului-regular-al-ligii-2-lupta-nu-se-da-doar-pentru-play-off-ci-si-pentru-pozitiile-care-determina-cele-doua-grupe-de-play-out-doua-doua-echipe-nu-mai-pot-pas-19176024

https://liga2.prosport.ro/seria-1/modul-in-care-se-face-departajarea-echipelor-aflate-la-egalitate-de-puncte-in-liga-2-la-finalul-sezonului-regular-atipic-u-cluj-sanse-mari-sa-fie-dezavantajata-din-nou-in-fata-cel-19175987

https://liga2.prosport.ro/seria-1/lupta-pentru-play-off-in-liga-2-se-da-in-aceeasi-zi-in-ultima-etapa-a-sezonului-regular-toate-jocurile-au-loc-in-acelasi-timp-cele-patru-meciuri-care-vor-fi-televizate-19175837

Andrei PASCU 25 Mar. 2021, 16:06 Liga 2
Pe aceeași temă