Continuă investițiile maghiare în România. FK Csikszereda începe o nouă etapă de modernizare a stadionului. Suma asigurată de Guvernul Ungariei și proiectul | FOTO

Răzvan STÎNGĂ 19 Feb. 2021, 15:27 Liga 2
Continuă investițiile maghiare în România. FK Csikszereda începe o nouă etapă de modernizare a stadionului. Suma asigurată de Guvernul Ungariei și proiectul | FOTO

FK Csikszereda se pregătește să aducă noi îmbunătățiri stadionului Municipal din Miercurea Ciuc, pe care desfășoară meciurile de pe teren propriu în campionatul Ligii 2.

Demersurile au început deja, iar, potrivit informațiilor oferite de conducători clubului harghitean, în acest moment se așteaptă aprobarea construcției din partea primăriei Miercurea Ciuc. A fost deja trimisă documentația.

Suma investiției trece de trei milioane de euro

Concret, e vorba de construirea unei tribune care va avea o capacitate de 1.400 de locuri, iar întreaga sumă pentru proiect este asigurată de Guvernul Ungariei.

Sunt bani mulți, iar totul se ridică la 15 milioane de lei (aproximativ 3.07 milioane de euro). Lucrările vor fi demarate curând, luna următoare, în martie, urmând ca totul să se finalizeze peste un an, în martie 2022.

Odată cu terminarea tribunei, vor fi finalizate investițiile proiectului inițial pentru stadion și totodată ale academiei din Miercurea Ciuc.

”Construcția finalizează investiția în stadionul Miercurea Ciuc, completând astfel și baza academiei”, a afirmat Zoltan Szondy, președintele clubului, citat de Szekely Sport.

Noua construcție, la standarde reglementate de UEFA

Tribuna care urmează să fie finalizată anul următor va fi în termenii și cerințele anumitor reglementări ale Federației Române de Fotbal, dar și UEFA. În același timp, acolo vor fi montate și o cabină de transmitere a meciurilor, dar vor fi amplasate și zone speciale pentru jurnaliști. De asemenea, potrivit informațiilor, în clădirea noii tribune vor fi mutate și vestiarele, dar se are în vedere și construirea unei săli de sport.

La stadionul din Miercurea Ciuc au tot avut loc îmbunătățiri în ultimii ani. De exemplu, în 2019 a fost schimbat gazonul, a fost instalat un sistem de încălzire și irigare, dar și alte aspecte legate de arenă, precum mărirea sectorului oaspeților.

FK Csikszereda începe anul 2021 cu un meci pe teren propriu, cu CSM Reșița. Antrenorul Valentin Suciu nu poate conta pe doi jucători, accidentați. Mijlocașii Salvatore Marrone (19 ani) și Botond Szondi (18 ani) nu vor fi parte din lot, pentru jocul de sâmbătă.

Foto: Răzvan Păsărică (Sport Pictures) și Szekely Sport

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fk-csikszereda-si-mai-increzatoare-in-accederea-in-play-off-dupa-retragerea-lui-turris-oltul-presedintele-szondy-zoltan-recunoaste-unele-formatii-au-pierdut-trei-puncte-ciucanii-19170110

https://liga2.prosport.ro/seria-1/transfer-interesant-la-csm-resita-alin-minteuan-a-primit-un-atacant-leton-de-1-91-m-cu-tre-trofee-in-cv-poate-debuta-chiar-in-meciul-cu-fk-csikszereda-19170091

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fk-csikszereda-a-readus-un-fotbalist-inainte-de-reluarea-ligii-2-iar-valentin-suciu-e-multumit-cred-ca-este-un-plus-pentru-echipa-ciucanii-au-mai-programat-un-meci-amical-cu-o-e-19169319

 

 

Răzvan STÎNGĂ 19 Feb. 2021, 15:27 Liga 2
Pe aceeași temă