Săptămâna și achiziția la FCU Craiova. Oltenii au adus un fundaș român de 1.95 m, cu meciuri în Italia sezonul trecut

Andrei PASCU 31 Aug. 2024, 16:54 Liga 2
Săptămâna și achiziția la FCU Craiova. Oltenii au adus un fundaș român de 1.95 m, cu meciuri în Italia sezonul trecut

Deși se pregătește să evolueze în etapa a 5-a din Liga 2, FCU Craiova continuă să se întărească pentru sezonul actual, iar vineri, 30 august, a comunicat pe site-urile de socializare venirea lui Răzvan Bălașa, fundaș central în vârstă de 19 de ani, care ultima dată a fost sub contract cu ACSO Filiași, dar a evoluat pentru scurt timp și în Italia.

Pentru câteva luni din sezonul trecut, apărătorul a fost în lotul formației Cremonese U19, pentru care a bifat 17 meciuri în campionatul categoriei de vârstă din Italia.

FCU Craiova l-a achiziționat pe fundașul Răzvan Bălașa

Conform FCU Craiova, Răzvan Bălașa este un tânăr care s-a format la Asociația Fotbal Club Milan Academy. El are 1.95 m, este un fotbalist de picior drept, iar acum a parafat un acord de patru ani cu formația antrenată de Marius Croitoru.

După cum aminteam, pe lângă ACSO Filiași, Răzvan Bălașa a evoluat și pentru Cremoneze U19, iar în stagiunea trecută a fost utilizat de formația italiană în 17 meciuri din Liga Primavera A. S-a întors în România, urmând să își facă debutul, poate cât mai curând posibil, în tricoul FCU Craiova și în Liga 2.

Bine ai venit, Răzvan Bălașa!

Răzvan Bălașa a semnat un contract valabil pe o perioadă de 4 ani cu FCU 1948.

Jucătorul oltean, originar din comuna Gostavățu, Olt, evoluează pe postul de fundaș central.

În trecut, Răzvan a jucat la ACSO Filiași și Cremonese U19 (Italia), unde a evoluat în 17 partide în Liga Primavera 2 – A, în sezonul 2023/2024.

Răzvan Bălașa este un produs al Asociației Fotbal Club Milan Academy.

Răzvan Bălașa are 19 ani, fiind născut în anul 2005, înălțimea de 1.95 m și este jucător de picior drept.

Mult succes, Răzvan! Îți dorim cât mai multe performanțe în tricoul FCU 1948”, a transmis FCU Craiova, în privința venirii lui Răzvan Bălașa.

Multe achiziții făcute de FCU Craiova în această vară

Anterior, la capitolul achiziții, trupa patronată de Adrian Mititelu i-a prezentat oficial până acum pe Nestorly Lumbu (ex CSM Alexandria), Darius Ghindovean (ex Munster / Germania), Codruț Sandu (portar împrumutat de la Rapid), Claudiu Bălan (ex PAS Giannina/ Grecia), Traian Ciubotaru (ex Gravina/ Italia) și Mihai Răduț (ex FC Voluntari, foto articol).

Semnat încă de la finalul lunii martie este și Tudor Oltean (ex Ceahlăul Piatra Neamț) și, în plus, FCU Craiova FC îl va avea la dispoziție și pe ghanezul Moses Abbey, care a reușit după un an să obțină viză pentru a juca în România.

În plus, FCU Craiova a prelungit, până la urmă, contractul cu Vlad Achim, căruia în primă fază, după retrogradarea în Liga 2, îi anunța plecarea.

FCU Craiova, duel cu Steaua în etapa 5 din Liga 2

În Liga 2, FCU Craiova are două victorii, un egal și un eșec în primele patru etape scurse din întrecerea regulară. A trecut cu 1-0 de Chindia Târgoviște și cu 2-1 de CSC Dumbrăvița, a făcut 1-1 cu CSC Șelimbăr, dar a cedat cu ACSM Reșița, scor 0-2.

În etapa a 5-a din campionatul regular, oltenii lui Marius Croitoru vor evolua pe teren advers, contra Stelei. Duelul va fi marți, de la ora 17:00, în format live-text pe Liga2.ro.

Oltenii ratează prezența în faza grupelor din Cupa României în acest sezon, pierzând la loviturile de departajare întâlnirea cu CSM Unirea Alba Iulia din faza play-off-ului.

Foto: FCU Craiova

Andrei PASCU 31 Aug. 2024, 16:54 Liga 2
Pe aceeași temă