Două achiziții într-o zi la FCU Craiova. S-a întors Claudiu Bălan, iar oltenii au adus și un mijlocaș român din Italia

Andrei PASCU 15 Jul. 2024, 18:08 Liga 2
Două achiziții într-o zi la FCU Craiova. S-a întors Claudiu Bălan, iar oltenii au adus și un mijlocaș român din Italia

FCU Craiova FC continuă să se întărească pentru sezonul următor, iar în prima zi a acestei săptămâni, luni, 15 iulie, a comunicat pe site-urile de socializare revenirea lui Claudiu Bălan, atacant în vârstă de 30 de ani, care în ultimii doi ani a evoluat în Grecia, la PAS Giannina, dar și aducerea unui tânăr român din Italia, Traian Ciubotaru.

De altfel, în privința lui Bălan, el a ajuns în Grecia chiar de la formația din Bănie. Ciubotaru a fost ultima dată legitimat la formația italiană Gravina.

Claudiu Bălan s-a întors la FCU 1948 Craiova FC

În vara lui 2022, Claudiu Bălan a dat o lovitură neașteptată. Atacantul care a evoluat mult timp în ligile inferioare din România a ajuns să câștige aproximativ 100.000 de euro pe an. Vârful, care a avut o contribuție importantă în ascensiunea celor de la FCU Craiova FC, a câștigat în jur de 8.000 de euro pe lună la PAS Giannina, astfel că a făcut un salt important pe plan financiar.

Claudiu Bălan a fost la prima experiență în străinătate, după ce în 2015 ajunsese să joace pentru FC Olt Slatina, dar acum s-a întors în România, la FCU Craiova FC, unde speră să promoveze iar echipa în prima divizie, să îndeplinească obiectivul trasat de conducere și de stafful tehnic.

În total, aproape 100 de meciuri a jucat Bălan la echipa finanțată de Adrian Mititelu, patron care a și transmis la începutul pregătirii din această vară că are de gând să-l readucă pe atacant. A reușit 25 de goluri pentru formația din Bănie, iar în carieră a mai jucat și pentru CS Mioveni.

Însă, sezonul trecut, 2023/ 2024, Bălan a prins 21 de meciuri pentru formația din Grecia și a marcat un singur gol. Acum două stagiuni a marcat mai mult, șase goluri, în 28 de întâlniri bifate pentru clubul elen.

Bine ai revenit, Claudiu Bălan!

Cladiu Bălan a semnat un contract valabil pe o perioadă de 2 ani cu FCU 1948.

Atacantul central de picior drept a fost juniorul FCU 1948 de la vârstă de 9 ani, evoluând timp de 20 de ani la grupele de juniori și la prima echipă, până în anul 2022.

Claudiu Bălan a mai jucat la clubul grec PAS Giannina în perioada 2022-2024.

Claudiu Bălan a contribuit la fiecare promovare a echipei din Liga a IV-a până în SuperLiga.

Mult succes, Claudiu, și cât mai multe reușite în tricoul FCU 1948”, a transmis FCU Craiova FC.

Reacția lui Claudiu Bălan după revenirea la FCU Craiova FC:

Traian Ciubotaru, ultima dată în Italia, noua achiziție a FCU

A mai mutat FCU Craiova FC și la nivelul regulii ”under” din Liga 2, aducând un tânăr român care a evoluat în Italia ultima dată. Este vorba de Traian Ciubotaru, mijlocaș central în vârstă de 19 ani, care a jucat în liga a 4-a din Italia, la Gravina.

Oltenii au transmis că acordul a fost semnat pe trei sezoane în cazul jucătorului din Bacău care s-a format și la Viitorul Cluj.

Bine ai venit, Traian Ciubotaru!

Traian Ciubotaru a semnat un contract valabil pe 3 sezoane cu FCU 1948.

Jucătorul de bandă, extremă stânga, în vârstă de 19 ani a evoluat în trecut în Italia, la Gravina.

Traian este de loc din Bacău, iar junioratul l-a făcut la CS Aerostar Bacău și ACS Viitorul Cluj.

Traian are o înălțime de 1.72 și este jucător de picior drept.

Printre calitățile sale se numără și tehnica în regim de viteză.

La nivel internațional, Traian Ciubotaru a făcut parte din lotul Echipei Naționale a României U17 pentru meciurile din preliminariile Campionatului European 2022, împotriva Estoniei, Belgiei și Danemarcei.

Mult succes, Traian, și cât mai multe meciuri și performanțe în tricoul FCU 1948”, a transmis FCU Craiova FC.

Schimbări multe de lot la FCU Craiova FC

Anterior, la capitolul achiziții, trupa patronată de Adrian Mititelu i-a prezentat oficial până acum pe Nestorly Lumbu (ex CSM Alexandria), Darius Ghindovean (ex Munster / Germania) și Codruț Sandu (portar împrumutat de la Rapid). Semnat încă de la finalul lunii martie este și Tudor Oltean (ex Ceahlăul Piatra Neamț) și, în plus, FCU Craiova FC îl va avea la dispoziție și pe ghanezul Moses Abbey, care a reușit după un an să obțină viză pentru a juca în România.

În privința plecărilor, în lotul FCU Craiova FC nu se mai regăsesc Vlad Achim, Yassine Bahassa, Benjamin Van Durmen, Gabriel Compagnucci, Leo Lacroix, Matheus Mascarenhas, Aurelian Chițu, Robert Popa, Juan BauzaVladislav Blănuță și William Baeten, acesta din urmă înțeles cu FCSB.

Foto: FCU Craiova FC

Andrei PASCU 15 Jul. 2024, 18:08 Liga 2
Pe aceeași temă