FC Voluntari a păstrat un număr important de jucători din vechiul lot. Pe cine se mai bazează ilfovenii după retrogradarea în Liga 2

Andrei PASCU 24 Jun. 2024, 14:15 Liga 2
FC Voluntari a păstrat un număr important de jucători din vechiul lot. Pe cine se mai bazează ilfovenii după retrogradarea în Liga 2

FC Voluntari va dori să se întoarcă în SuperLiga României în vara următoare. Vrea să stea doar un sezon în Liga 2, iar obiectivul sportiv i-a fost încredințat lui Claudiu Niculescu, revenit la formația din județul Ilfov.

Antrenorul a declarat că în mod clar își dorește să se lupte pentru calificarea în play-off în primă fază, la finalul campionatului regular, iar apoi să bifeze promovarea, poate chiar de pe primele două locuri.

Până atunci, în această perioadă este pe cale să încheie seria plecărilor și venirilor, să contureze definitiv lotul de jucători, după ce ilfovenii s-au reunit și au disputat și un meci școală în weekendul care tocmai a trecut.

FC Voluntari a păstrat un număr important de jucători din vechiul lot

Fostul mijlocaș lucrează la conturarea unui lot puternic, mai ales că o parte din fotbaliștii care au retrogradat în Liga 2 cu FC Voluntari nu vor continua. Trebuie să aducă jucătorii pe care îi consideră capabili să îndeplinească obiectivul.

Antrenorul a confirmat faptul că în planurile sale intră și jucători pe care i-a pregătit la alte formații pe care le-a condus, chiar și de la CSC Șelimbăr, iar Liga2.ro a comunicat zilele trecute faptul că anumiți jucători de la clubul din Sibiu s-au înțeles deja cu FC Voluntari.

Însă, din vechiul lot, cu care s-a retrogradat în Liga 2, a mai rămas o parte importantă din fotbaliști. Robert Gherghe, președinte executiv al FC Voluntari, a transmis că printre cei rămași la echipă se numără Adam Nemec (atacant, 38 de ani, 37 de meciuri și nouă goluri în sezonul trecut de campionat), Nicolae Carnat (mijlocaș, 26 de ani, 33 de meciuri în campionatul trecut și un gol), Doru Andrei (mijlocaș, 21 de ani, 33 de meciuri și un gol în campionatul precedent), Eduard Lambrinoc (extremă, 19 ani, cinci meciuri în SuperLiga României în 2023/ 2024), Robert Popescu (extremă, 21 de ani, 26 de meciuri și trei goluri în sezonul trecut), George Merloi (extremă, 24 de ani, 11 meciuri și șase goluri stagiunea precedentă), Angelo Cocian (mijlocaș, 23 de ani, 13 partide în campionatul trecut).

Sunt mulți jucători importanți din vechiul lot care au rămas, Nemec, Carnat, Doru Andrei, Vlăduț Andreș, Lambrinoc, Robert Popescu, Merloi, Cocian. Avem jucători care au rămas. Scheletul a rămas și am adus aproape jucători care cunosc foarte bine realitatea la Liga 2, jucători care au obținut una-două promovări în prima ligă.

Cred că de data aceasta avem un lot format din caractere, care vor promovarea în Liga 2!”, a spus Robert Gherghe la Sport Total FM.

Mulți dintre jucătorii plecați de la FC Voluntari au rămas în prima ligă

În această vară, după retrogradarea în Liga 2, de la FC Voluntari au plecat și au fost prezentați de noile lor echipe: Vadim Rață, Radu Boboc (ambii la ”U” Cluj), Grigore Turda (la Gloria Buzău), Andrei Dumiter (la UTA), Jesus Fernandez (Poli Iași). De la FC Voluntari la Campionii FC Argeș a trecut Andrei Dima, utilizat de ilfoveni doar la echipa secundă.

La capitolul achiziții, prima mutare a venit pe postul de portar, fiind anunțat împrumutul lui Iustin Chirilă de la Universitatea Cluj. Apoi, cu FC Voluntari au semnat fundașii Alexandru Șuteu, Cătălin Alexe, Andrei Pițian și Florinel Mitrea și mijlocașul Daniel Toma.

Trei jucători de la CSC Șelimbăr, acontați de FC Voluntari

După cum Liga2.ro a anunțat, doi dintre jucătorii plecați recent de la CSC Șelimbăr, Marvin Schieb și Alexandru Gîț, s-au înțeles cu FC Voluntari și urmează să fie prezentați de formația din Ilfov, care l-a acontat pe Claudiu Niculescu în poziția de ”principal” în această vară.

De altfel, pentru că a fost antrenor la CSC Șelimbăr sezonul trecut, sursele Liga2.ro au mai aflat că, pe lângă Schieb și Gîț, Claudiu Niculescu l-a mai convins și pe Mickael Panos (mijlocaș, 27 de ani) să vină sub comanda sa, lângă București.

Foto: Răzvan Păsărică (Sport Pictures)

Andrei PASCU 24 Jun. 2024, 14:15 Liga 2
Pe aceeași temă