FC Hermannstadt își revine după șocul retrogradării! Clubul sibian a anunțat ce planuri are pentru Liga 2 și ce se întâmplă cu echipa secundă

Marius ANGHEL 08 Jun. 2021, 15:09 Liga 2
FC Hermannstadt își revine după șocul retrogradării! Clubul sibian a anunțat ce planuri are pentru Liga 2 și ce se întâmplă cu echipa secundă

La aproape o săptămână după ce pierdea meciul retur cu CS Mioveni, de la barajul de promovare/menținere în Liga 1, pe teren propriu, 1-2 la Mediaș, și intra în silenzio stampa, FC Hermannstadt prinde glas și anunță că își va continua activitatea.

Clubul din Sibiu respinge orice informație privind desființarea sa și transmite că se va înscrie în noul sezon de Liga 2, programat să înceapă la 31 iulie. ”Retrogradarea reprezintă o lecție din care avem multe de învățat, dar care, în egală măsură, ne face mai puternici”, comunică formația sibiană care se întoarce în eșalonul secund după trei sezoane petrecute la nivelul primei ligi din România.

Mai mult, conducerea FC Hermannstadt susține că echipa va avea ca obiectiv promovarea imediată în Liga 1, noul staff tehnic va fi format în următoarele două săptămâni, dar și că echipa secundă își va continua activitatea. FC Hermannstadt 2 a retrogradat în Liga 4 în urma unui baraj de menținere/promovare în Liga 3 susținut cu Frontiera Curtici, campioana din 2021 a Aradului (1-2 în tur și 3-3 în retur).

Comunicatul FC Hermannstadt privind viitorul său în Liga 2:

”Sibiul are fotbal și va avea!
Conducerea A.F.C. Hermannstadt transmite tuturor suporterilor și celor care iubesc și respectă fotbalul sibian că echipa își va continua activitatea și în Liga a II-a! Retrogradarea în urma unui baraj cu un rezultat dureros reprezintă o lecție din care avem multe de învățat, dar care, în egală măsură, ne face mai puternici. Toate zvonurile care au apărut în presă și în social-media cu privire la viitorul echipei noastre nu au avut nici o acoperire. Nu s-a pus nici o clipă problema desființării FCH.
De aceea, în sezonul 2021-2022 de Liga a doua, am stabilit ca obiectiv principal revenirea în Liga 1. În acest scop, vom anunța în următoarele două săptămâni noua componență a staff-ului tehnic. De asemenea, am început negocierile cu mai mulți fotbaliști prin care să reconstruim o echipă competitivă.
În tot acest timp, vom fi deschiși tuturor oportunităților de sprijin din partea autorităților locale, dar și celor care pot veni din mediul privat.
Totodată, vom continua planul început sezonul trecut cu echipa a doua a clubului. Anul acesta vom înființa Academia A.F.C.Hermannstadt, ca dovadă a faptului ca proiectul nostru, unul care a menținut o echipă de fotbal din Sibiu 3 sezoane consecutiv în prima ligă, are continuitate și este unul de lungă durată.
Sibiul are fotbal și va avea!”

Foto: FC Hermannstadt

Marius ANGHEL 08 Jun. 2021, 15:09 Liga 2
Pe aceeași temă