FC Hermannstadt, în pragul desființării după retrogradarea în Liga 2! Datoriile sunt mari, iar unul din finanțatori e gata să se retragă

Andrei PASCU 07 Jun. 2021, 14:46 Liga 2
FC Hermannstadt, în pragul desființării după retrogradarea în Liga 2! Datoriile sunt mari, iar unul din finanțatori e gata să se retragă

Revenirea în Liga 2 ar putea fi sinonimă cu desființarea la FC Hermannstadt. Minusul financiar care reiese din retrogradarea din Liga 1, în principal din perspectiva banilor din drepturile TV, ar putea avea urmări grave pentru clubul din Sibiu. Cert este că situația clubului va fi decisă luni, 7 iunie.

Consiliul Director al FC Hermannstadt se întrunește într-o ședință specială, anunță Tribuna, în urma căreia va fi decisă traiectoria echipei. Datoriile sunt foarte mari, iar pierderile din ultimul sezon vor conta și mai mult din cauza unui buget diminuat începând cu această vară, pentru că o contribuție importantă la conturarea lui avea la bază sumele din drepturile de televizare.

FC Hermannstadt, aproape să rămână fără un finanțator important

În plus, presiunea e una mare și din altă perspectivă. Sursa aminitită mai notează faptul că unul dintre cei mai importanți acționari ai clubului, care a adus bani mulți în ultimii ani, intenționează să se retragă după retrogradarea în Liga 2. Dacă persoana în cauză își anunță plecarea de la echipă, în acest caz șanele desființării vor fi foarte mari.

Din acest motiv, jucătorii nu au fost anunțați ce se va întâmpla cu ei din sezonul următor, care va începe în curând. Nici cei ale căror contracte expiră la finalul lunii iunie nu au primit vreo înștiințare din partea clubului, dar nici cei care mai au contracte cu sibienii pentru o perioadă mai lungă și care, teortic, ar trebui să ajute echipa să promoveze din nou în Liga 1.

FC Hermannstadt, fără reacție publică după retrogradarea în Liga 2 

Toate aceste zvonuri sunt alimentate și de un aspect important, anume lipsa de reacție a conducerii, după ce a fost pierdut barajul cu CS Mioveni. La aproape o săptămână de când a retrogradat în Liga 2, FC Hermannstadt nu a făcut precizări cu privire la viitorul clubului, dacă mai continuă activitatea sau cum explică revenirea în divizia a doua.

Doar fanii au reacționat zilele trecute, cu o postare prin care au cerut demisii în lanț, de la conducere până la antrenor și plecarea jucătorilor. Unul dintre cei mai importanți fotbaliști, Răzvan Dâlbea, a fost chiar acuzat că a trântit barajul cu CS Mioveni și că a jucat la pariuri.

FC Hermannstadt a terminat play-out-ul Ligii 1 la cinci puncte de Campionii FC Argeș 

FC Hermannstadt a terminat play-out-ul Ligii 1 pe locul 8, ajungând astfel în barajul pentru menținerea în divizie, cu echipa de Liga 2, CS Mioveni. Echipa antrenată de Eugen Beza a terminat la cinci puncte sub ultima poziție care ar fi asigurat prezența în Liga 1 și sezonul următor, Campionii FC Argeș.

În privința barajului, chiar dacă meciul tur, de la Mioveni, s-a terminat la egalitate, 0-0, returul fost câștigat de formația lui Alexandru Pelici. Aceasta s-a impus cu 2-1, dar rezultatul a fost influențat, într-o măsură mai mare sau mai mică, de eliminarea lui Răzvan Dâlbea de la FC Hermannstadt, care a văzut două cartonașe galbene în mai puțin de 10 minute.

Foto: Răzvan Păsărică și Valentin Macrea/ Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-iasi-nu-moare-bugetul-aprobat-de-consilierii-locali-dupa-ce-comitetul-director-al-clubului-a-fost-dizolvat-primarul-mihai-chirica-facusera-aproape-o-jucarie-personala-din-echipa-de-fo-19188458

https://liga2.prosport.ro/seria-1/oficial-petrolul-la-al-treilea-transfer-pentru-sezonul-urmator-ploiestenii-au-anuntat-venirea-lui-eugeniu-cebotaru-19188446

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-dej-are-sigla-noua-dupa-ce-a-promovat-in-liga-2-una-prin-care-celebreaza-inclusiv-centenarul-clubului-foto-19188422

 

 

Andrei PASCU 07 Jun. 2021, 14:46 Liga 2
Pe aceeași temă