FC Brașov vrea să dea o lovitură de imagine! Marian Copilu e dorit președinte în locul lui Ioan Mărginean

Andrei TRIFAN, Alin GRIGORE 09 Dec. 2021, 15:57 Liga 2
FC Brașov vrea să dea o lovitură de imagine! Marian Copilu e dorit președinte în locul lui Ioan Mărginean

Noul FC Brașov, denumire luată oficial după ce primăria condusă de Allen Coliban i-a dat brandul cunoscutului club falimentar nou-formatei ACS Fotbal Club Brașov Steagul Renaște, care în vară a cesionat locul de Liga 2 de la nou-promovata Corona Brașov, ar putea avea un nou președinte, în persoana lui Marian Copilu, fost conducător al campioanei CFR Cluj.

Din informațiile ProSport, Marian Copilu, originar din Brașov, ar fi fost contactat de cei din Brașov pentru a prelua proiectul echipei nou-înființate și care nu are sprijinul suporterilor stegari, formație care în acest moment ocupă locul 16 din 20 în Liga 2 și are șanse mari la retrogradare.

Brașovenii îl vor conducător pe Marian Copilu

Marian Copilu a plecat cu scandal de la CFR Cluj la finalul lunii august 2021, în același timp cu antrenorul Marius Șumudică.

FC Brașov vrea neapărat să-l aducă la club pe cel care a câștigat mai multe trofee din postura de președinte al CFR Cluj.

Echipa din Brașov are susținerea primarului Allen Coliban, inițiatorului acestui proiect numit ”noul FC Brașov”. Acesta este atuul principal prin care oficialii brașovenilor îl aruncă la înaintare pentru a-l convinge pe Marian Copilu să se alăture proiectului.

Fostului președinte de la CFR Cluj i s-a propus un proiect pe termen lung de unde n-ar lipsi stabilitatea financiară, cum este și în prezent, sub conducerea lui Ioan Mărginean. În plus, autoritățile i-au dat asigurări că se vor implica activ pentru buna desfășurare a clubului.

Numai că, pentru asta, FC Brașov trebuie să scape și de Ioan Mărginean, care s-a dovedit până acum incapabil să construiască o echipă puternică, așa cum spera în vară primarul Allen Coliban. Mărginean a tot fost contestat de oameni din fotbal în această perioadă, atât pentru trecutul său, cât și pentru că nu ar avea ce căuta la Brașov, fiindcă sunt destui conducători locali care pot ocupa această funcție și o pot face și mai bine și din punct de vedere sentimental. Trei dintre ei sunt Marin Barbu, Ionel Ganea și Ilie Stan, acesta din urmă chiar antrenorul echipei, demis de Mărginean.

Echipa e deja matematic în play-out și are șanse reduse de evitare a retrogradării

Cu 12 puncte acumulate în 16 etape, FC Brașov se află pe locul 16 din 20, fiind la o distanță destul de mare față de următoarele două clasate din fața sa, Poli Timișoara și Viitorul Pandurii, amândouă cu câte 20 de puncte.

Echipa brașoveană va evolua în play-out, unde va încerca să se salveze de la retrogradare. Până atunci însă, în ultimele trei meciuri din sezonul regular programate în 2022, înainte de intrarea în play-out, echipa lui Călin Moldovan va mai întâlni Poli Iași (deplasare), Metaloglobus (acasă) și FK Csikszereda (deplasare), adversari destul de dificili.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ilie-stan-nu-ingroapa-securea-a-reclamat-fc-brasov-la-frf-dupa-ce-primarul-nu-si-a-respectat-promisiunea-l-a-pus-pe-antrenorul-ioan-marginean-la-zid-si-recunoaste-marea-greseala-a-19209427

https://liga2.prosport.ro/seria-1/noul-fc-brasov-un-proiect-nascut-viu-dar-care-incepe-sa-se-imbolnaveasca-marin-barbu-spune-ce-gafe-a-facut-primarul-allen-coliban-s-a-gresit-grav-19203242

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ionel-ganea-sfat-pentru-primarului-allen-coliban-sa-i-dea-viteza-lui-marginean-si-asta-cat-mai-repede-a-ales-calul-prost-presedintele-de-la-fc-brasov-distrus-19206156

Andrei TRIFAN, Alin GRIGORE 09 Dec. 2021, 15:57 Liga 2
Pe aceeași temă