FC Brașov, subiect de glume pe internet! Bădulescu îi cere explicații antrenorului, Mărginean laudă și critică, iar primarul Coliban ar putea fi ”pe mână cu Chirilă”

Adi MARICA 17 Aug. 2021, 10:53 Liga 2
FC Brașov, subiect de glume pe internet! Bădulescu îi cere explicații antrenorului, Mărginean laudă și critică, iar primarul Coliban ar putea fi ”pe mână cu Chirilă”

După două egaluri, 2-2 cu Viitorul Pandurii Târgu Jiu și 0-0 la Brăila, cu Dacia Unirea, elevii lui Ilie Stan au suferit sâmbătă, primul eșec al sezonului. Unul umilitor prin proporțiile scorului, 0-6, dar și al jocului.

Echipa brașoveană a devenit rapid subiect de glume pe internet după prestaţia jalnică din meciul cu Slobozia: ”Închiriem teren de tenis. Au pierdut doar primul set!”, sau ”Coliban, Mărginean și Stan să meargă la Burleanu și să ceară închirierea arenelor BNR”, sunt doar câteva reacții ale microbiștilor.

Lui Ilie Stan i se cer explicații

Dacă primarul Allen Coliban nu a avut nicio reacție după meciul de sâmbătă, consilierul local Sebastian Bădulescu îi cere explicații antrenorului.

”Lui Ilie Stan i s-au făcut toate poftele, a avut mâna liberă la aducerea jucătorilor, nimeni nu s-a băgat peste el al echipă, dar este clar că trebuie să dea niște explicații după acest 0-6. Ne vom întâlni cu antrenorul, cu președintele, să vedem care sunt soluțiile pentru ca echipa să obțină rezultatele pe care ni le dorim cu toții”, a spus Sebastian Bădulescu, membru în Consiliul Director la FC Brașov.

Ioan Mărginean: ”Nici la copii și juniori nu mi s-a întâmplat rușinea asta”

Cum era de așteptat, dezastrul din meciul cu Slobozia, i-a scos din sărite pe șefii clubului. Ioan Mărginean a respectat ”pactul“ cu Ilie Stan și nu a discutat cu antrenorul la cald.

”Limoniu” a plecat imediat după meci val vârtej, acasă, la Albă Iulia. Ieri a revenit la Brașov și în cadrul conferinței de presă a anunțat, în stilul caracteristic, deciziile care vor fi luate. Mărginean spune că Ilie Stan are susținerea sa, dar, a ținut să precizeze că ”România este pe primul loc la schimbat antrenori”.

”Durerea este mare, pentru că eu nu am dorit să intru în istoria lui FC Brașov cu așa ceva. Nici la copii și juniori nu mi s-a întâmplat rușinea asta. Normal că am digerat greu această înfrângere. Acum știm că din șase reprize am jucat o repriză și cinci nu”, a spus Mărginean.

Laude și critici la adresa antrenorului

Președintele FC Brașov așteaptă analiza antrenorului, apoi va discuta și cu jucătorii, după care este decis să taie în carne vie.

”A trecut perioada de pregătire, de acomodare, acum antrenorul trebuie să facă o analiză. Rolul meu este să-l ajut, să ofer condiții de pregătire echipei și să putem face transferuri pe posturile deficitare. La ora asta, Ilie Stan are toată susținerea noastră. Restul e cancan, dar sincer, nu putem să ne găsim alibi după acest joc. Au mai fost echipe care au jucat în 10, dar măcar vezi mobilizare. Nu a fost cazul și la meciul cu Slobozia. După ce voi discuta cu antrenorul, voi discuta și cu jucătorii să vedem cum facem să depășim acest moment. Echipa este datoare brașovenilor. Selecția s-a făcut pe repede înainte, nu este de condamnat, dar poate reziliem, pe cale amiabilă, unele contracte ale jucătorilor care nu s-au adaptat la Brașov și aducem alții….. Cu primarul am vorbit după meci, clar că nu era mulțumit. Aici nu este doar lapte și miere. Acum tragem o linie și țineți-vă bine săptămâna viitoare. În 20 vine salariu, iar eu, Mărginean, nu semnez statele de plată. Am fost omul bun, acum o să le arăt și cealaltă parte. Vreau să le dau o lecție jucătorilor și antrenorilor. Avem un regulament de ordine de interioară, am voie să tai 25% din salariu. Inclusiv eu voi fi sancționat. Unii trebuie să înțeleagă că nu pot face figurație pe teren. La cum se prezintă echipa, noi să le dăm integral salariul? Au drepturi și îndatoriri. Ai prestat, te-am plătit. Dacă nu, reziliere pe cale amiabilă, contractele sunt beton. La fotbal câștigăm toți, suferim toți”, a spus Mărginean.

”Este o aberație! Nu este posibil așa ceva. Dacă în ROI este o astfel de clauză, poate fi atacată”, a reacționat Emilian Hulubei, președintele AFAN.

Coliban, ”pe mână cu Chirilă”?

Primarul Allen Coliban a fost prezent la meciul de sâmbătă. Lângă Coliban a stat antrenorul Ionuț Chirilă.

Cel mai probabil, Chirilă i-a prezentat lui Coliban un plan prin care în trei ani promite că aduce titlul la Brașov. Chiar dacă nu a mai antrenat din 2017, Chirilă continuă să se autopropună la echipe din primele două ligi din România. Poate, poate.

Ideile lui Chirilă prezentate în multe rânduri la emisiunile televizate ar fi: ”selecție riguroasă în primul an, automatisme de joc în al doilea an și promovarea echipei, după care în al treilea an, câștigarea titlului în Liga 1, obligatoriu!”.

Nu știm încă dacă celebra expresie lansată de Marius Șumudică, ”ești pe mână cu Chirilă?” va fi testată și de primarul Brașovului.

”Ionuț Chirilă e un antrenor care, la un moment dat, avea o dezvoltare foarte bună, însă acum nici el cred că nu pricepe de ce nu își găsește angajament în România”, a spus Mărginean.

La meciul cu Slobozia, la pauză, și-a făcut apariția și Mircea Rednic. ”Eram în trecere prin Brașov”, a spus cel poreclit ”Strâmbul”.

Foto: Monitorul Expres

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ioan-marginean-se-face-baiat-rau-fotbalistii-si-antrenorii-de-la-fc-brasov-vor-avea-salariile-reduse-dupa-startul-modest-in-liga-2-o-sa-le-arat-si-cealalta-parte-vreau-sa-le-dau-o-lectie-19196329

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-brasov-groggy-sub-privirile-primarului-allen-coliban-ilie-stan-s-a-scuzat-pe-el-si-pe-jucatori-dupa-umilinta-suferita-pe-tineretului-contra-unirii-slobozia-nu-sunt-mafalda-sag-19196057

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-slobozia-liderul-surpriza-al-ligii-2-dupa-trei-etape-echipa-lui-adrian-mihalcea-a-inregistrat-scorul-campionatului-acasa-la-fc-brasov-daca-faceam-0-0-eram-la-fel-de-multumit-pentru-19196114

Adi MARICA 17 Aug. 2021, 10:53 Liga 2
Pe aceeași temă