FC Brașov s-a menținut cu greu în Liga 2, primarul Allen Coliban anunță schimbări la nivelul organigramei și lansează o provocare: ”Căutăm profesioniști, nu povestitori”

Adi MARICA 22 May. 2022, 12:49 Liga 2
FC Brașov s-a menținut cu greu în Liga 2, primarul Allen Coliban anunță schimbări la nivelul organigramei și lansează o provocare: ”Căutăm profesioniști, nu povestitori”

E sărbătoare la Brașov după ce FC Brașov a reușit să câștige dubla manșă a barajului de menținere în Liga 2 cu Poli Timișoara. După 2-1 la Timișoara, săptămâna trecută, echipa antrenată de Călin Moldovan a câștigat, ieri, cu 1-0 și jocul retur, pe teren propriu, pe Tineretului, astfel că și-a asigurat sportiv rămânerea în eșalonul secund.

Allen Coliban, mesaj de felicitare pentru FC Brașov, dar și anunț public de căutare a unui nou conducător al clubului

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, primarul Allen Coliban i-a felicitat pe jucătorii și antrenorii de la FC Brașov pentru câștigarea barajului cu Poli Timișoara. Președintele Ioan Mărginean, cel care se află la final de contract, a fost ignorat total. Coliban caută ”profesioniști, nu povestitori” la FC Brașov.

”Punct și de la capăt.
După un sezon departe de așteptări, FC Brașov câștigă barajul cu Poli Timișoara (două victorii, 2-1 în deplasare și 1-0 acasă) și rămâne în Liga 2. Le mulțumesc jucătorilor și staff-ului tehnic pentru redresarea din finalul campionatului.
Pentru sezonul următor se impun schimbări la nivelul organigramei. Lansăm o provocare oricărui manager/președinte/director capabil să își asume construirea unui proiect solid și eficient din punct de vedere financiar: o academie performantă la toate grupele de vârstă (avem 14 grupe în prezent), o echipă a doua (în L3 sau L4) care să rodeze jucătorii de perspectivă și echipa mare, care să se bată la promovare.
Un proiect care să facă pace cu suporterii și să îi readucă la stadion, unind fotbalul brașovean (echipe și susținători) sub brandul comunității – FC Brașov.
Căutăm profesioniști, nu povestitori. Oameni care să știe management, care să viseze buget și execuție bugetară, care să organizeze clubul într-un mod eficient și transparent, care să implementeze un sistem de management al performanței, care să lucreze bine în echipă și care să știe să protejeze interesele FC Brașov în relația cu impresarii și cu terții.
Acestea vor fi temele de discuție pentru interviuri, într-o săptămână ar trebui să avem primele decizii. Pentru CVuri și scrisori de intenție: [email protected]
Din punct de vedere al structurii de conducere, vreau să evoluăm către un Consiliu Director care să reunească finanțatorii (Municipiul, dar și investitori privați) și suporterii (reprezentați, astfel, la nivel de decizie).
Succesul acestui proiect se construiește cu implicare, colaborare și fără lupte în plan local. Aceasta este invitația pe care o adresez tuturor celor capabili să contribuie la viitorul fotbalului brașovean”, este mesajul lui Coliban, care nu a fost prezent la meci.

Sebastian Bădulescu: ”Suntem în discuții cu oameni de fotbal”

În schimb, consilierul local Sebastian Bădulescu a fost la tribuna oficială și a urmărit meciul alături de Marian Ivan.

”Bine că s-a încheiat sezonul cu bine. A fost uns sezon dificil, cu multe probleme. Jucătorii și antrenorii merită toate felicitările. Pentru sezonul viitor trebuie să ne propunem calificarea în play-off și, de ce nu, promovarea. La începutul lunii iunie jucătorii își vor încasa restanțele. Suntem în discuții cu oameni de fotbal care pot conduce clubul în mod profesionist și care să aducă un plus de valoare”, a spus Bădulescu.

 

Printre cei ofertați se numără și Dănuț Coman, președintele FC Hermannstadt, care a recunoscurt că i s-a propus să vină la FC Brașov.

Foto: Bogdan Bălaș / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-brasov-ramane-in-liga-2-calin-moldovan-nu-stie-daca-mai-continua-cu-echipa-chiar-daca-numele-meu-e-mic-am-demonstrat-ca-putem-face-si-fotbal-eu-si-stafful-meu-ne-am-facut-treaba-19232506

https://liga2.prosport.ro/seria-1/robert-gherghe-extenuat-dupa-ce-s-a-salvat-de-la-retrogradare-cu-fc-brasov-sa-joci-barajul-pentru-mentinerea-in-liga-2-e-de-10-ori-mai-greu-ca-cel-de-promovare-in-liga-1-promisiun-19232319

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ioan-mera-declaratii-furibunde-dupa-ce-poli-timisoara-a-retrogradat-sportiv-in-liga-3-poli-are-nevoie-de-oameni-de-valoare-care-se-pricep-la-fotbal-de-antrenor-si-de-jucatori-care-pun-sufl-19232303

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-brasov-si-a-asigurat-ramanerea-in-liga-2-dupa-barajul-cu-poli-timisoara-milcho-angelov-a-decis-returul-de-pe-tineretului-19232285

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-brasov-poli-timisoara-se-joaca-de-la-ora-1230-una-dintre-acest-echipe-retrogradeaza-astazi-in-liga-3-19232231

https://liga2.prosport.ro/seria-1/danut-coman-dupa-promovarea-in-liga-1-cu-fc-hermannstadt-anul-asta-a-fost-mai-greu-decat-cel-in-care-am-castigat-cu-astra-campionatul-presedintele-clubului-sibian-a-recunoscut-ca-19231698

Adi MARICA 22 May. 2022, 12:49 Liga 2
Pe aceeași temă