Dănuț Coman, după promovarea în Liga 1 cu FC Hermannstadt: ”Anul ăsta a fost mai greu decât cel în care am câștigat cu Astra campionatul.” Președintele clubului sibian a recunoscut că are două oferte pe masă

Ovidiu BOICA 15 May. 2022, 23:25 Liga 2

Președintele executiv al echipei FC Hermannstadt, Dănuț Coman, a recunoscut, la finalul meciului cu Steaua (scor 0-0), după promovarea directă în Liga 1, că a întâmpinat dificultăți în momentul venirii la Sibiu, dar că a fost ajutat de Radu Neguț, care îi este fin, să treacă peste momentele dificile.

Dănuț Coman: ”A fost mai greu decât atunci când am câștigat campionatul cu Astra”

Fostul portar a mai spus că sezonul recent încheiat a fost mai dificil decât cel în care a reușit să cucerească titlul de campion național cu Astra, din postura de președinte al grupării din Giurgiu.

”A fost un an extrem de greu, a fost un an în care s-a muncit în fiecare zi. Dacă stau să mă uit un pic în urmă, anul ăsta a fost mai greu decât anul pe care l-am petrecut la Astra atunci când am câștigat campionatul. Stau și mă gândesc așa, în prima săptămâîn care am venit la Sibiu, după tot parcursul pe care l-am avut la Astra, cu câștigarea campionatului, cu jocurile din cupele europene, ajunsesem de nu puteam să transfer niciun jucător în prima săptămână. Nu cunoșteam liga a doua deloc, nu cunoșteam cât de greu e să aduci jucători la Liga 2, de aceea vreau să-i mulțumesc lui Radu Neguț, managerul sportiv al clubului, pentru că el a fost zi de zi lângă mine, zi de zi lângă echipă, indiferent că a fost ploaie, zăpadă, vânt, el zi de zi a fost lângă această echipă. El m-a încurajat chiar și în momentele grele pe care le-am avut pe parcursul acestui an”, a afirmat Coman, la microfonul DigiSport.

”Îi felicit pe patroni pentru că au avut puterea să meargă mai departe cu această echipă”

Conducătorul grupării din Sibiu i-a felicitat pe cei care finanțează clubul că au reușit să ducă mai departe proiectul și după retrogradarea din vara anului trecut.

”Am avut un singur moment în care am spus că aveam alte așteptări, că eu nu pot să ajung în situația în care am fost în ultimul an la Astra, să intru în vestiar, să nu mă pot uita în ochii jucătorilor, dar, în același timp, vreau să-i felicit pe patroni, pentru că au avut puterea să meargă mai departe cu această echipă, chiar dacă nu aveau certitudinea că, venind eu la Sibiu, vom promova. Au avut încredere în mine”, a spus Coman.

Despre ofertele de la CFR Cluj, FC Brașov și eventualitatea de a continua la FC Hermannstadt

Dănuț Coman a mai adăugat că a preferat să rămână la FC Hermannstadt pentru a-și duce la bun sfârșit munca începută aici, în momentul în care a fost ofertat de campioana CFR Cluj: ”Atunci n-am stat să mă gândesc dacă plec, sau nu. Am decis să merg până la capăt indiferent de greutăți. Aș fi dezamăgit extrem de multă lume dacă plecam și pentru mine banii, faima sunt mai puțin importante.”

Președintele executiv al clubului sibian le-a mulțumit autorităților locale pentru susținere și speră ca, atât Consiliul Județean, cât și Consiliul Local să continuă să fie alături de echopă și pe viitor.

”După cum vedeți, în tribuna oficială sunt și oficialitățile locale, doamna primar, doamna președinte al Consiliului Județean, care a fost lângă noi pe tot parcursul acestui an, vreau să le mulțumesc. Mi-aș dori ca toată lumea să fie alături de echipă, pentru că acești jucători, această echipă și acest oraș chiar merită fotbal”, a mai spus Coman.

Dănuț Coman încă nu a luat o decizie în privința viitorului său, dacă va mai rămâne, sau nu la FC Hermannstadt. El a recunoscut că este dorit și la Brașov, dar așteaptă să vadă ce își propun cei de la FC Hermannstadt pentru viitorul sezon.

”Vreau să mă liniștesc, pentru că a fost un an greu! Voi (n.a. reporterii Decebal Rădulescu și Dan Filoti) sunteți prietenii mei și n-am cum să vă mint. Da, este adevărat că am avut o discuție cu Brașovul, discuții cu CFR Cluj, sunt prietenii mei, și Neluțu (n.a. Varga), și Mara, și Bilașco… Am văzut, anul acesta, ce greu e să construiești o echipă de liga a doua. Vedem ce se vrea la Sibiu în primul rând, pentru că vom avea, zilele următoare, cu siguranță discuții. Vom vedea ce va fi, ce se vrea în continuare”, a adăugat oficialul originar din Pitești.

Revenirea acasă, pe noul Municipal, din toamnă încolo

Legat de noul stadion al Sibiului, Coman crede că acesta va arăta foarte bine, dar că va mai dura până ca FC Hermannstadt să joace acolo: ”Stadionul va arăta superb. Chiar ieri (n.a. sâmbătă) am fost și am văzut vestiarele, m-am uitat foarte atent, va fi super stadionul. Din informațiile pe care le am, cred că în luna septembrie. Recepția, predarea/primirea, avizele, durează…”

”A fost o ambiție de-a mea, în primul rând, să-mi demonstrez că pot promova o echipă retrogradată”

Dani Coman a mai spus că preluarea echipei sibiene și obiectivul avut, promovarea în Liga 1, a fost o ambiție personală și a punctat că nicio echipă retrogradată din Liga 1 n-a reușit să revină atât de repede în elită. Totodată, președintele de la Hermannstadt a spus că este convins că Marius Măldărășanu va ajunge un mare antrenor.

”A fost o ambiție de-a mea, în primul rând, să-mi demonstrez că pot promova o echipă retrogradată. Dacă vă uitați și pe statistici, după 89 nu s-a mai întâmplat așa ceva. Mă bucur că am avut puterea să reconstruiesc această echipă, să merg până la capăt și să o promovez, pentru că ăsta era obiectivul meu personal, ăsta era și obiectivul clubului. Am avut și în «Măldă» un antrenor extraordinar, mă cunoașteți, nu mă joc cu vorbele, probabil e un mare antrenor, are tot ce îi trebuie pentru a ajunge un mare antrenor”, a adăugat Coman.

  • Referitor la ce a spus Coman despre performanța sa reușită cu FC Hermannstadt, reveniri imediate în Liga 1, după retrogradare din acest campionat au mai avut în trecut, în ultimul deceniu, ”doar”: Ceahlăul Piatra Neamț, Rapid, Gloria Bistrița, CSMS Iași, ACS Poli Timișoara și Gaz Metan Mediaș.

În încheiere, oficialul ”alb-roșilor” a comentat cu subînțeles informația conform căreia ar fi putut candida la alegerile pentru președinția Ligii Profesioniste de Fotbal, care va avea loc în câteva zile: ”Dani Coman nu poate intra decât în cursele pe care le câștigă!”

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cu-marius-maldarasanu-despre-revenirea-in-liga-1-a-echipei-fc-hermannstadt-planurile-de-viitor-stadionul-din-sibiu-si-promovarea-brat-la-brat-cu-nasul-nae-constantin-19231682

https://liga2.prosport.ro/seria-1/foto-si-video-promovare-in-liga-1-a-fc-hermannstadt-sarbatorita-alaturi-de-suporteri-pe-gazon-cu-lautarii-mesajul-de-pe-tricourile-speciale-purtate-de-jucatorii-lui-maldarasanu-19231586

https://liga2.prosport.ro/seria-1/daniel-oprita-napadit-de-sentimente-dupa-ultima-partida-a-stelei-din-acest-sezon-reactie-sincera-la-interviuri-dupa-meciul-cu-fc-hermannstadt-19231613

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-hermannstadt-se-intoarce-in-liga-1-dupa-doar-un-an-sibienii-au-obtinut-contra-stelei-punctul-de-care-aveau-nevoie-pentru-a-promova-direct-petrescu-a-ratat-un-penalty-pe-final-19231543

https://liga2.prosport.ro/seria-1/frf-a-facut-anuntul-steaua-ramane-cu-buza-umflata-u-cluj-dinamo-si-concordia-chiajna-chindia-sunt-meciurile-de-baraj-de-promovare-mentinere-in-liga-1-19231623

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ultima-etapa-a-play-off-ului-in-liga-2-cele-trei-meciuri-incep-la-ora-1600-azi-vom-afla-campioana-acestui-sezon-a-doua-promovata-direct-in-liga-1-si-cele-doua-echipe-care-merg-la-barajele-de-prom-19231445

Ovidiu BOICA 15 May. 2022, 23:25 Liga 2
Pe aceeași temă