FC Brașov, amical cu patru goluri cu Viitorul Dăești. Dan Alexa a testat în acest joc și un portar croat

Adi MARICA 31 Jul. 2022, 03:31 Liga 2

FC Brașov a câștigat amicalul disputat sâmbătă, la Tărlungeni, cu Viitorul Dăești, scor 3-1 (0-0). Golurile victoriei echipei pregătite de Dan Alexa au fost marcate de Milcho Angelov (53), Dan Spătaru (57) și Vlad Mihalcea (90), în timp ce pentru vâlcenii din Liga 3 a punctat Robert Grecu (80).

FC Brașov a câștigat amicalul cu Viitorul Dăești

Prima repriză a fost echilibrată, cu un plus de agresivitate din partea celor de la Dăești, însă cu puține ocazii la cele două porti. Vâlcenii au fost aproape de gol în minutul 13, după un corner executat de Pîrvulescu, Saleh a reluat cu capul din apropiere, iar Mutu a reușit să respingă.

Elevii lui Dan Alexa au ratat ocazia primei reprize prin Jardel Martinov, scăpat singur cu Lungu, servit ideal de Dan Spătaru, însă mijlocașul brașovenilor a avut o execuție modestă. Pe finalul primei reprize, vâlcenii au fost mai periculoși în ofensivă, iar Anghelina nu a ajuns la o centrare perfectă a lui Vasile în fața porții.

Brașovenii au avut reacție după pauză, iar Angelov si Dan Spătaru au rezolvat meciul cu două goluri marcate în cinci minute, 53 și 57. În minutul 75, Cristian Munteanu a fost eliminat pentru proteste la adresa arbitrului Andrei Urs, dar până la final s-a jucat tot 11 contra 11.

Robert Grecu a dat emoții pe final echipei lui Alexa

Întrat pe teren în minutul 79, Denis Istrate, un puști de 19 ani venit în probe la FC Brașov, a pasat greșit, iar Robert Grecu a redus din diferență (80)! Același Grecu a scăpat singur spre poartă, însă nu a putut continua faza din cauza unei probleme musculare! Scorul final a fost stabilit de Vlad Mihalcea cu un șut din mijlocul careului (90).

”Nu am avut prospețime, pe undeva normal, pentru că veneam după o săptămână grea. În repriza a doua a fost cu totul altceva, am controlat jocul, am avut situații, am și marcat goluri. Au jucat și Jovanovic și Mikulic. Din păcate, ambii sunt în urmă cu pregătirea”, a spus Dan Alexa.

FC Brașov: Mutu (Zvonimir 46) – Sorsa (Tudor Saim 58) , Fustar (Jovanovic 68), M. Burlacu (Drăgoi 46), Dumbravă (Cardoso 79) – Rz. Iorga (Istrate 79), R. Lazăr – Lascu (Lambrinoc 58), Spătaru (Vl. Mihalcea 58), Martinov (Vas. Constantin 46) – Angelov (Bg. Roșu 68)
Antrenor: Dan Alexa

Viitorul Dăești: Lungu – Oct. Vasile, Deaconescu, Ct. Pîrvulescu, Nwabueze – Fl. Pîrvu, Wilfred, Saleh, Anghelina, Manole, Nicula
Din minutul 55 au mai intat: Cr. Munteanu, Ghiță, B. Mălin și Fl. Costea, iar pe final au mai jucat Garcia, Cioablă, Bîrzan, Grecu, Popolan, Vlădoi și Prunaru
Antrenor: Călin Cojocaru

Un portar croat, testat de Dan Alexa

În acest amical, Dan Alexa a testat în repriza a doua, în poartă, un goalkeeper în vârstă de 31 de ani, croatul Zvonimir Mikulic, format de Osjek si care a mai jucat în ultimii ani la Sherrif Tiraspol, Levski Sofia și Tuzlasport (liga secundă Turcia).

Au mai fost testați și doi juniori, Denis Istrate și Marco Cardoso.

CSM Focșani, ultimul adversar pentru FC Brașov

FC Brașov nu și-a încheiat însă seria amicalelor disputate în această vară. Duminică, echipa lui Alexa va juca pe ”Tineretului”, de la ora 10:30, cu CSM Focşani.

În această pregătire de vară, FC Brașov a mai disputat șapte amical, în care a obținut următoarele rezultate: 1-3 cu Farul, 0-2 cu FC Hermannstadt, 1-1 cu Unirea Slobozia, 3-0 cu Olimpic Cetate Râșnov, 1-1 cu SC Oțelul Galați, 2-1 cu Olimpic Zărnești și 1-0 cu Progresul Spartac.

În prima etapă a noului sezon de Liga 2, FC Brașov joacă sâmbătă, de la ora 11:00, la Râmnicu Vâlcea, în deplasare la CS Comunal Șelimbăr.

Înregistrarea amicalului FC Brașov – Viitorul Dăești 3-1:

https://www.youtube.com/watch?v=qQPTr692oCI

Foto: FC Brașov

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dan-alexa-are-la-antrenamente-un-international-u21-din-belarus-fost-pe-lista-celor-mai-buni-jucatori-tineri-din-europa-la-fc-brasov-a-ajuns-si-un-fundas-fost-la-dinamo-19238829

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dinamo-da-startul-noului-sezon-de-liga-2-la-chiar-prima-participare-a-sa-in-acest-esalon-steaua-joaca-in-incheierea-primei-etape-programul-rundei-si-meciurile-televizate-19238660

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dan-alexa-a-mai-luat-niste-decizii-la-fc-brasov-un-croat-fost-la-cfr-cluj-ramane-israelianul-ben-algrabli-a-plecat-19238576

https://liga2.prosport.ro/seria-1/turcul-saim-tudor-a-fost-cedat-de-petrolul-catre-fc-brasov-dan-alexa-testeaza-si-un-mijlocas-fost-in-ultimele-doua-sezoane-la-metaloglobus-dar-asteapta-si-un-fundas-fost-ultima-dat-19238530

Adi MARICA 31 Jul. 2022, 03:31 Liga 2
Pe aceeași temă