Schimbările continuă la FC Bihor. Are un nou antrenor cu portarii, dar și un nou șef la Centrul de Copii şi Juniori

Andrei PASCU 23 Jul. 2024, 14:56 Liga 2
Schimbările continuă la FC Bihor. Are un nou antrenor cu portarii, dar și un nou șef la Centrul de Copii şi Juniori

FC Bihor Oradea a prezentat alte două veniri pentru Liga 2, marți, 23 iulie, dar la nivelul staffului tehnic și la nivelul structurilor de copii și juniori! Este vorba de sosirea unui antrenor cu portarii, dar și a unui om care de acum va coordona tot ce ține de Academia clubului, înregistrată la FRF sub denumirea sub care activează și echipa de seniori.

De pregătirea portarilor se va ocupa Claudio Bozzini, iar de tinerii care vor încerca să convingă în timp că merită să facă pasul la prima echipă se va ocupa Gheorghe Ghiţ, fost antrenor în trecut la Bihorul falimentar, ultima dată la Crișul Sântandrei.

FC Bihor, nou antrenor cu portarii și șef al Academiei

Orădenii se pregătesc de primul sezon în Liga 2 după promovarea din Liga 3, iar după mutările și schimbările făcute la nivelul lotului de jucători, continuă să anunțe și veniri la nivelul anumitor posturi.

Claudio Bozzini are o vastă experiență în fotbalul de la noi și nu numai, activând la Dinamo, dar și la Academia AS Roma sau la alte academii din SUA, dar și la naționala din Zambia, printre altele.

Câştigător al Cupei României cu Dinamo Bucureşti în sezonul 2012-2013, calificat la turneul final al Cupei Africii cu naţionala de fotbal a Zambiei, antrenor al academiilor AS Roma din SUA şi Africa de Sud, al FC Sopron (liga I maghiară), al FC Dundee (liga I a Scoţiei), Claudio Bozzini este noul antrenor de portari al FC Bihor Oradea.

Cu o experienţă vastă în campionate din Italia, Scoţia, România, Ungaria, SUA, Bulgaria, Africa de Sud, Zambia, Algeria şi Emiratele Arabe, Claudio Bozzini este deţinator al Licenţei UEFA A şi al licenţei de antrenori de portari a celebrei şcoli de la Coverciano (Italia).

Bun venit, Claudio!”, l-a prezentat FC Bihor Oradea.

Gheorghe Ghiț, noul șef al Academiei clubului orădean

Gheorghe Ghiț este cunoscut în fotbalul orădean, fiind chiar și antrenorul echipei din Oradea în urmă cu mai mulți ani. Altfel, el a mai fost coordonator al unor centre de copii și juniori până acum, până să fie numit la FC Bihor.

Fost jucător al FC Bihor Oradea, fost antrenor principal al FC Bihor, alături de care a promovat în Liga 1 în sezonul 2010-2011, absolvent al Universităţii din Oradea şi profesor al Liceului cu Program Sportiv Bihorul Oradea, Gheorghe Ghiţ este noul membru al proiectului propus de clubul nostru.

A mai fost dublu campion naţional la juniori şi coordonator tehnic al centrului de formare Liberty Oradea, precum şi antrenor principal al conjudeţenelor noastre Lotus Băile Felix şi Crişul Sântandrei. De acum îşi pune toată experienţa fotbalistică şi managerială în valoare alături de noi, pentru că Gheorghe Ghiţ este noul şef al Centrului de Copii şi Juniori al FC Bihor Oradea.

Bun venit, Gheorghe!”, a transmis FC Bihor Oradea.

Ghiț s-a alăturat echipei încă din 25 iunie, însă abia acum a fost prezentat, după aproape o lună!

Centrul de Copii şi Juniori al FC Bihor Oradea, mai nou numită Academie, este înregistrat la FRF sub numele de ACS Fotbalistic Oradea, care în clasamentul pe 2024 se află pe locul 82, cu 35,1 puncte. Stelian Farcău a condus până recent Academia, în această vară acesta fiind mutat în poziția de director sportiv la FC Bihor.

  • Ghiț a activat ultima dată ca antrenor la Crișul Sântandrei, în Liga 3, de unde FC Bihor i-a mai luat în această vară pe Sebastian Achim (team-manager), Cristian Oros (asistent al directorului tehnic), Ioan Hora și Ionuț Ban (jucători). 

 

FC Bihor Oradea, două amicale până la startul Ligii 2

În privința perioadei de pregătire de vară, FC Bihor a disputat doar două amicale, pe durata cantonamentului din Ungaria, în care s-a impus cu scorul de 7-1 în fața celor de la Monostorpalyi SE, o formație din liga a patra din țara vecină, iar apoi cu CSC Dumbrăvița, scor 2-1.

De acum, pentru echipa orădeană urmează alte două jocuri de verificare pe teren propriu. Miercuri va avea loc duelul cu CS Bihorul Beiuş, iar apoi, în ultimul amical al acestei veri, sâmbătă, FC Bihor Oradea va întâlni SCM Zalău.

  • Zilele trecut, FC Bihor și-a numit și un ”social media manager”, pe Kristof Deak, un ”tiktok”-ărist orădean în vârstă de 29 de ani care și-a propus să ducă clubul la ”cel mai înalt niel pe rețelele de socializare”.

Foto: FC Bihor Oradea

Andrei PASCU 23 Jul. 2024, 14:56 Liga 2
Pe aceeași temă