O nouă mutare de la Crișul Sântandrei la FC Bihor Oradea! Cristian Oros nu va mai juca, dar a primit o funcție interesantă în stafful tehnic

Marius ANGHEL 08 Jul. 2024, 13:54 Liga 2
O nouă mutare de la Crișul Sântandrei la FC Bihor Oradea! Cristian Oros nu va mai juca, dar a primit o funcție interesantă în stafful tehnic

Încă o mutare de la Crișul Sântandrei la FC Bihor Oradea, odată cu promovarea acesteia din urmă în Liga 2.

Cristian Oros, ultima dată fotbalist în Liga 3 la echipa bihoreană din Sântandrei, a trecut la divizionara secundă, însă nu ca jucător, ci ca asistent al directorului tehnic argentinian numit în această vară!

Cristian Oros lasă și el Crișul Sântandrei pentru FC Bihor Oradea

FC Bihor Oradea a râvnit atât la conducători, cât și la jucători de la Crișul Sântandrei, o echipă care din postura de nou-promovată în Liga 3 a reușit în primul sezon să acceadă în play-off și să termine pe locul 4, ultimul, în Seria 10, acolo unde ar fi trebuit să joace și FC Bihor dacă FRF nu o muta în Seria 8, alături de formațiile din Arad și Timiș, pentru a avea un parcurs mai ușor către Liga 2.

După Sebastian Achim (președinte), Gheorghe Ghiţ (antrenor), Ioan Hora și Ionuț Ban (jucători), trecuți în ultima lună la FC Bihor, ca team manager, șef al Centrului de Copii şi Juniori și, respectiv, jucători, drumul dintre cele două cluburi l-a urmat acum și Cristian Oros.

Oros, asistent al directorului tehnic al FC Bihor, adică un altfel de a spus antrenor secund!

Oros, campion cu Astra în 2016, pune punct carierei de fotbalist la 39 de ani și va fi asistent al directorului tehnic argentinian Gustavo Aragolaza, adus la club și numit în această funcție în partea a doua a lunii iunie. Pentru FC Bihor a evoluat între 2006 și 2007, în Liga 2, iar la alte echipe din județ a jucat pentru Luceagărul Oradea (2018-2019 și 2020), în Liga 2, Lotus Băile Felix și Crișul Sântandrei, în Liga 3.

Cel mai probabil, funcția de asistent pe care o va avea Oros este, de fapt, cea de ”secund”, însă probabil că acesta nu are licența necesară pentru a fi și în acte antrenor secund.

”Fostul campion al României, Cristian Oros s-a alăturat proiectului F.C. Bihor Oradea, fiind cooptat în staff-ul echipei.
Cristian Oros, care are avut o carieră apreciabilă ca jucător, a devenit acum asistent al directorului tehnic al clubului nostru.
Născut la 15 august 1984, la Sighetu Marmaţiei, Cristian Oros şi-a început activitatea ca jucător la seniori la Olimpia Satu Mare, de unde a venit la FC Bihor în 2006. Apoi, în cariera sa a mai trecut pe la echipele FC Braşov, Rapid Bucureşti, Hoverla Uzhhorod (Ucraina), Astra Giurgiu, Sepsi OSK, Luceafărul Oradea, Viitorul Pandurii Tg. Jiu, Lotus Băile Felix şi ultima dată la Crişul Sântandrei, în sezonul trecut.
În sezonul 2015-2016, Cristian Oros a devenit campion al României cu Astra Giurgiu, echipă cu care a câştigat şi Supercupa României în 2016 (n.r. – are și o Supercupă câștigată în 2014).
De asemenea, el are şi un meci la echipa naţională, în 2011, într-un amical contra Paraguayului.
Clubul F.C. Bihor Oradea îi transmite bun venit şi mult succes în noua calitate la echipa roş-albastră orădeană!”, sună anunțul clubului din Oradea.

Oros, în cantonament în Ungaria cu echipa orădeană

Cristian Oros face parte din grupul cu care FC Bihor a plecat de duminică, 7 iulie, în cantonament în Ungaria, la Balmazujvaros. La fel și team-managerul Sebastian Achim.

În afară de argentinianul Gustavo Aragolaza, numit director tehnic, fiindcă postul de antrenor principal încă este ocupat de Florin Farcaș, cel care a promovat echipa în Liga 2 și a fost dat la o parte de conducătorii clubului, FC Bihor i-a mai anunțat în stafful tehnic doar pe italianul Maurizio Miele, ca preparator fizic, și pe argentinianul Lautaro Crispino, ca analist video.

Clubul nu a comunicat, de exemplu, cine este antrenorul cu portarii din staff.

Foto: FC Bihor Oradea

Marius ANGHEL 08 Jul. 2024, 13:54 Liga 2
Pe aceeași temă