FC Bihor Oradea are un nou director sportiv, fost colaborator al clubului londonez Arsenal și promovat din altă funcție!

Marius ANGHEL 14 Jul. 2024, 18:01 Liga 2
FC Bihor Oradea are un nou director sportiv, fost colaborator al clubului londonez Arsenal și promovat din altă funcție!

Nou-promovata în Liga 2 FC Bihor Oradea are un nou director sportiv

Acesta nu vine nici de la bulgarii de la Beroe Stara Zagora, de unde au fost aduși Gustavo Aragolaza (director tehnic), Maurizio Miele (preparator fizic), Lautaro Crispino (analist video) sau Rodrigo Accinelli (jucător), și nici de la echipa din Liga 3 Crișul Sântandrei, de unde au fost luați Sebastian Achim (team-manager), Gheorghe Ghiţ (șef al Centrului de Copii şi Juniori), Cristian Oros (asistent al directorului tehnic), Ioan Hora și Ionuț Ban (jucători). Ci, din cadrul clubului!

Stelian Farcău, director sportiv la FC Bihor

Pentru a trece la nivelul următor, la construirea ”unei structuri administrative şi sportive solide”, așa cum spunea președintele George Tătar la prezentarea celui adus în locul antrenorului principal dat la o parte Florin Farcaș (foto principal, în dreapta, alături de Stelian Farcău), FC Bihor face nimiri peste numiri.

Cel mai recent anunț al clubului bihorean privind numirea într-o funcție îl vizează pe Stelian Farcău, instalat pe poziția de director sportiv. Acesta nu este străin de FC Bihor, fiindcă a activat ca jucător la acest club, dar și ca antrenor secund, coordonator al Centrului de Copii și Juniori sau manager, cu mulți ani în urmă. Despre el, trupa orădeană anunță că ”a pus bazele noii Academii FC Bihor”.

”Avea 10 ani când a păşit pentru prima oară pe poarta clubului FC Bihor. E produs 100% al clubului orădean, pentru că a trecut, rând pe rând, prin rolurile de jucător junior şi senior al clubului, antrenorul primei echipe şi directorul Centrului de Juniori. Cartea lui de vizită cuprinde şi o colaborare de succes cu Arsenal Londra, din poziţia de scouter al grupării britanice pentru zona Europa Sud-Est. A pus bazele noii Academii FC Bihor, preluând un proiect de la zero şi ajungând la un nivel de care acum suntem mândri. El este Stelian Farcău, noul nostru director sportiv!”, sună anunțul clubului bihorean.

Stelian Farcău era coordonatorul Academiei FC Bihor, de fapt, al ACS Fotbalistic Oradea, numită în CV-ul său CSM Oradea!?

În CV-ul său de pe Linkedin, Stelian Farcău nu are trecut niciun FC Bihor, clubul falimentar sau cel actual, fost CA Oradea.

Spune că a activat între 2017 și 2020 ca scouter pentru academia celor de la Arsenal Londra, între 2013 și 2021 a fost scouter la o anumită ”Liberty Sport Management”, iar din 2020, până în prezent, susține că este coordonatorul Academiei CSM Oradea!

Apropo de Academia CSM Oradea, aceasta nu apare în clasamentul din 2024 al clasificării academiilor de fotbal din România. Apar, în schimb, LPS Bihorul Oradea, pe locul 28, cu 71,51 puncte, și ACS Fotbalistic Oradea, pe locul 82, cu 35,1 puncte.

Pe site-ul oficial, la categoria ”Club”, din secțiunea ”Despre noi”, FC Bihor Oradea susține următoarele: ”F.C. Bihor Oradea este o echipă profesionistă de fotbal, aflată sub tutela Asociaţiei Club Sportiv Fotbalistic Oradea, asociaţie care îi are membrii pe Municipiul Oradea, Consiliul Judeţean Bihor şi Asociaţia pentru Promovarea Turismului din Oradea şi Regiune.”

Cu alte cuvinte, FC Bihor este ACS Fotbalistic Oradea de pe locul 82 din clasamentul academiilor de fotbal din țară, iar întrebarea este de ce nu activează și acolo sub numele de FC Bihor Oradea, așa cum se promovează la seniori și cum a numit-o și FRF în ultimele două sezoane de Liga 3, după transformarea din CA Oradea.

Mai mult, pe site-ul celor de la FC Bihor apare că Stelian Farcău este ”Coordonator CCJ”, adică coordonatorul Centrului de Copii și Juniori, mai nou intitulată ”Academie”.

Rezultă că Farcău a fost promovat din postura de coordonator al academiei clubului în cea de director sportiv, în condițiile în care pe poziția de coordonator a fost adus Gheorghe Ghiț, fost antrenor principal ultima dată la Crișul Sântandrei, despre care FC Bihor încă nu a comunicat nimic oficial.

O adevărată încâlceală!

Marius ANGHEL 14 Jul. 2024, 18:01 Liga 2
Pe aceeași temă