CSC Dumbrăvița a plecat cu fruntea sus din Gruia, învinsă la limită în 120 de minute de joc cu CFR Cluj. Cosmin Stan, despre rolul testelor cu U Craiova și CFR

Anda DELIU 10 Jul. 2024, 11:30 Liga 2

CSC Dumbrăvița a jucat, marți seara, un amical cu CFR Cluj, la Cluj-Napoca, câștigat de echipa de prima ligă la scorul de 1-0.

La același scor a pierdut, recent, trupa din Liga 2 și jocul test cu Universitatea Craiova, acasă la olteni, iar antrenorul Cosmin Stan consideră că aceste meciuri, jucate în perioada de acumulări fizice, vor fi utile formației sale.

Meci-maraton de 120 de minute între CFR Cluj și CSC Dumbrăvița

Cele două echipe au convenit în prealabil să se joace două reprize de câte 60 de minute, cu echipe diferite. Au fost și patru pauze de hidratare, pe fondul temperaturilor foarte ridicate din aceste zile.

În minutul 12, veteranul Ciprian Deac putea deschide scorul, dar Apro a respins cu capul de pe linie. Peste cinci minute, Olaru l-a pus în evidență pe portarul timișorean al feroviarilor, Sava, care a apărat șutul.

A venit rândul lui Mikloș să apere la o fază creată de Kamara, iar apoi, din fața lui Kresic, nici Olaru nu l-a putut ”amăgi” pe Sava, dar nici Deac nu l-a putut învinge pe Mikloș, în minutul 41.

După încă o ocazie a lui Kamara, finalul primei reprize a adus două ocazii mari pentru bănățeni: Salhi a încercat un lob de la peste 60 de metri, dar mingea s-a dus puțin pe lângă buturi, iar Modan a trimis un șut puțin peste buturi.

Adrian Păun a înscris unicul gol al întâlnirii de la Cluj Napoca

După ce s-au schimbat ”liniile” ca la hochei, cele două echipe au început și a doua repriză, tot de durată de o oră.

În minutul 65, Adrian Păun (foto principal) a a trimis sub transversală din 6 metri, la o fază la care ”feroviarii” au avut mai mulți oameni în careu.

Diferența putea crește pentru CFR în minutul 86 de joc, însă Filip a tras în bară. Ulterior, finalul, căci au fost 120 de minute, a fost al clujenilor, care au avut posesia, dar fără a mai avea ocazii prea mari.

Dumbrăvița a rulat tot lotul din cantonament, cu excepția lui Eric Adam, cu probleme medicale.

CFR Cluj, prima repriză: Rz. Sava – Thaqi, Kresic, Ilie, Camora, Keita, Artean, Tachtsidis, Cip. Deac, Kamara, Michael
CFR Cluj, a doua repriză: Hindrich – Ajeti, Abeid, Bolgado, Rocha, Fică, Filip, Lucaci, Mensah, Păun (Kujabi), Serebe

CSC Dumbrăvița, prima repriză: Mikloș (Iliescu 40’) – Morariu, Scutaru, Apro, Cibi (Joldea 35’) – Andr. Olaru, Salhi – Bg. Sima, L. Bodri, Paulevici – Modan
CSC Dumbrăvița, a doua repriză: Iliescu (Trifon 80’) – Vasluian, Burdeț, Zurbagiu, Ghinescu – Ristin, Horcea – Băluțoiu, Martinov, Sofran – Pădurariu

Duelurile fizice, miza meciurilor cu echipe de Liga 1, spune Cosmin Stan

Antrenorul Cosmin Stan a explicat că vede duelurile ca marele câștig al jocurilor cu prim-divizionare.

”Pentru noi au fost două teste foarte tari, cu două dintre cele mai bune echipe din țară, cel de astăzi și cel de la Craiova, cu jucători de forță, puternici pe duelurile fizice. În proporție mare, cred că am reușit să ne ridicăm la nivelul adversarilor noștri, mai ales pe această parte, a duelurilor fizice. Probabil că pe termen scurt nu vor fi atât de importante aceste două meciuri, dar pe termen un pic mai lung, vorbesc de două-trei luni. Cred că sunt foarte utile aceste jocuri. Ne readuc aminte că am avut meciuri puternice, cu adversari puternici, iar aceste dueluri tari cred că ne vor ajuta și în campionat”, a declarat antrenorul Dumbrăviței, citat de site-ul oficial al echipei.

CSC Dumbrăvița, care a obținut marți, 9 iulie, omologarea stadionului ”Stefan Dobay” pentru noul sezon de Liga 2, va termina sâmbătă cantonamentul de la Sântămărie-Orlea.

Sâmbătă, de la ora 10, la Simeria, urmează un amical cu CSM Unirea Alba Iulia.

  • 6-0 de UTA U17, 0-1 cu U Craiova și 0-1 cu CFR Cluj sunt rezultatele înregistrate de CSC Dumbrăvița în amicalele din această vară

Pentru CFR Cluj urmează debutul în noul sezon de SuperLigă. Echipa lui Dan Petrescu joacă duminică, 14 iulie, de la ora 14:00, acasă cu Dinamo.

Foto: CFR Cluj și CSC Dumbrăvița

Anda DELIU 10 Jul. 2024, 11:30 Liga 2
Pe aceeași temă