CSC Dumbrăvița, învinsă în amicalul cu Unirea Alba Iulia, la final de cantonament. Cosmin Stan: ”Sunt mulțumit de toți jucătorii noi”

Anda DELIU 13 Jul. 2024, 23:11 Liga 2

CSC Dumbrăvița a pierdut cu scorul de 1-0 amicalul jucat sâmbătă dimineață, 13 iulie, la Simeria, cu CSM Unirea Alba Iulia, formație din Liga 3 antrenată de Alexandru Pelici.

Meciul a marcat finalul de cantonament făcut la Sântămărie-Orlea de către echipa timișeană din Liga 2, în timp ce pentru trupa din Alba Iulia a fost primul meci de verificare de la reluarea pregătirii, produsă în prima zi a acestei săptămâni.

Oboseală și absenți pentru CSC Dumbrăvița. CSM Unirea a marcat prin Ștefan Blănaru

CSC Dumbrăvița nu a putut conta pe patru jucători la acest meci. Trifon și Scutaru au fost menajați, Cibi are ruptură musculară, din nou, iar Olaru a fost învoit din princina unor probleme personale.

Alb-verzii au fost marcați de oboseală, ținând cont că se aflau la finalul cantonamentului, unul pe durata căruia au avut și două deplasări lungi pentru amicale cu prim-divizionarele U Craiova și CFR Cluj.

Zurbagiu a avut un prim șut pe poartă în minutul 14, dar portarul Bucur a reținut. Peste trei minute, timișeanul din lotul ardelenilor, Ștefan Blănaru, adus vara aceasta de la CS Mioveni, a profitat de neatenția apărării dumbrăvițene și a marcat. Același atacant a mai avut o ocazie, dar Iliescu a intervenit.

Pe finalul primei reprize, un șut al lui Zurbagiu a fost respins în corner, iar Salhi, după executare, a încercat o foarfecă, însă un apărător a deviat mingea pe lângă buturi.

Echipa timișeană a controlat jocul, dar nu a înscris nici în partea secundă

Trupa din Alba Iulia, prezentă în play-out-ul Ligii 3 în sezonul trecut, nu a avut ocazii importante în repriza a doua, dar CSC Dumbrăvița nu a reușit să înscrie cel puțin golul egalizator.

În minutul 48, Vasluian a trimis din lovitură liberă puțin peste. Peste cinci minute, Apro a reluat cu capul tot peste buturi. În minutul 72, din colțul careului mic, Luca Bodri a trimis tot pe lângă buturi.

CSC Dumbrăvița: Iliescu (Mikloș 63’) – Joldea, Zurbagiu (Burdeț 46’), Horcea (Apro 46’) – Băluțoiu (Vasluian 46’), Adam (Bg. Sima 46’), Salhi (Ristin 46’), Martinov (Morariu 46’), Sofran (Ghinescu 46’) – Pădurariu (Modan 46’), Paulevici (L. Bodri 46’)

CSM Unirea Alba Iulia: Bucur – Sebaș, Ardei, Vomir, Giurgiu, Boldea, Jorza, Rancea, Istrate, R. Nistor, Blănaru
Au mai intrat: Berța, Roman – D. Nistor, Balaur, Mada, S. Ion, Mână, Ardeiu, I. Tănase, Alb. Voinea, Andr. Roșu, Indrei

Cosmin Stan pune rezultatul pe seama oboselii

Antrenorul dumbrăvițenilor nu a fost supărat pe înfrângerea în fața echipei din Liga 3, ci a explicat că jucătorii săi erau obosiți.

”E foarte greu de tras concluzii, atunci când ai meci în ziua plecării din cantonament. De când eram jucător știu că tot timpul în ultima zi erai mai mult cu gândul la plecare. Mai ales că a fost un cantonament foarte greu, cu foarte multă alergătură, foarte multă forță. Căldura și-a pus amprenta asupra jucătorilor încă de miercuri. Dar sunt foarte mulțumit de modul în care s-au implicat și au încercat să respecte sarcinile de joc. Ieri după-amiază am făcut un antrenament tactic, în care am schimbat sistemul de joc, am jucat 3-5-2, pentru jucătorii noi a fost prima dată și sunt mulțumit de modul în care au încercat să respecte ceea ce am vorbit înainte de joc. Am întâlnit un adversar care mi-a plăcut. Unirea, dacă va juca la fel și în campionat, clar va fi una dintre pretendentele la promovare. Jucătorii cu experiență pe care i-au adus acum, probabil îi vor ajuta în îndeplinirea obiectivului. Revenind la cantonament, a fost unul foarte obositor pentru jucători, dar necesar. Sunt mulțumit de toți jucătorii noi până în momentul de față. Cred că au adus un plus de profesionalism în echipa noastră. Eu zic că ne vor ajuta să arătăm mai bine în campionatul acesta, a declarat Cosmin Stan, citat de site-ul clubului.

Fabiano Cibi are din nou ruptură musculară. ”Va face niște analize suplimentare”

Fabiano Cibi (19 ani) are mari probleme cu rupturile musculare și i se vor face investigații medicale pentru a identifica motivul.

Cu excepția lui Cibi, nu am avut accidentări grave, iar acesta e un lucru bun. Legat de Cibi… Se fac niște investigații de către doctorul nostru, pentru că e la a patra ruptură musculară în șase luni. Acum are la piciorul drept. Probabil că în musculatură are un deficit de zinc. Se fac niște analize suplimentare, dar, din ce am înțeles, în două-trei săptămâni îl vom avea din nou la antrenamente, a precizat Stan despre situația lui Cibi.

Jucătorii Dumbrăviței vor avea două zile libere după încheierea cantonamentului. Următorul amical îl vor avea vineri, contra retrogradatei în Liga 4 Olimpia MCMXXI Satu Mare.

Până acum, CSC Dumbrăvița a învins cu 6-0 echipa U17 a clubului UTA și a cedat cu 0-1 cu U Craiova și 0-1 cu CFR Cluj, prim-divizionare.

Declarația lui Alexandru Pelici, antrenorul echipei CSM Unirea Alba Iulia, după acest amical cu CSC Dumbrăvița o poți asculta mai jos:

Foto: Cătălin Crăciun / CSM Unirea Alba Iulia

Anda DELIU 13 Jul. 2024, 23:11 Liga 2
Pe aceeași temă