Dan Alexa, mulțumit după amicalul pierdut de FC Brașov cu Rapid: ”A fost un spectacol frumos.” Ce au spus giuleștenii Adrian Mutu, Andrei Ciobanu și Paul Iacob

Adi MARICA 20 Nov. 2022, 17:51 Liga 2

Fără joc oficial la finalul acestei săptămâni, primele două ligi ale fotbalului românesc fiind în pauză în perioada meciurilor echipelor naționale ale României, FC Brașov și Rapid au disputat duminică un amical pe stadionul Tineretului.

Trupa din SuperLigă, condusă de Adrian Mutu, s-a impus la limită în fața celei din Liga 2 antrenată de Dan Alexa, cu 1-0, prin golul reușit de Andrei Ciobanu în minutul 16.

După jocul de la Brașov au vorbit Dan Alexa, Adrian Mutu, Andrei Ciobanu și Paul Iacob, primul de la Brașov și următorii trei de la Rapid.

Dan Alexa: ”Mă bucur că am reușit să aducem Rapidul la Brașov”

Dan Alexa, fost antrenor la Rapid în două rânduri, era mulțumit după jocul amical cu giuleștenii. Deși FC Brașov a pierdut, Alexa a spus că în multe momente echipa sa a jucat de la egal la egal cu formația lui Adrian Mutu.

”Un meci amical reușit, mă bucur că am reușit să aducem Rapidul la Brașov, pentru că este o echipă care mie îmi este tare dragă. Am luat acest amical pentru a vedea nivelul nostru, am făcut un meci bun, și noi și ei, iar în multe momente ne-am ridicat la nivelul Rapidului. Important este că am rulat toți jucătorii din lot și nu au fost jucători accidentați. A fost un spectacol frumos și cred că și Adi Mutu și-a atins obiectivul cu acest amical. Cu Mutu am o relație specială, am crescut împreună fotbal, ne întâlnim cu drag pentru că suntem prieteni de foarte mult timp”, a spus antrenorul Brașovului.

Alexa, relație de respect cu fanii Rapidului

Fost jucător și antrenor în Giulești, Alexa spune că Rapidul se bate cu șanse reale la câștigarea titlului.

”E clar că Rapidul se bate la titlu, deși la începutul sezonului îmi era greu să cred acest lucru. Eu în Giulești sunt mai iubit decât la Timișoara! Asta, deși Timișoara este casa mea și am făcut mult mai multe pentru Poli decât pentru Rapid. Probabil că fanii Rapidului nu au uitat acea promovare obținută în condiții foarte grele în urmă cu câțiva ani. Am o relație de respect cu fanii Rapidului și mereu mă simt bine pe Giulești”, a mai spus Alexa.

Adrian Mutu: ”Brașovul este o echipă bună de Liga a 2-a. Dan Alexa face o treabă bună”

Și Adrian Mutu a fost mulțumit de amicalul de la Brașov și spune că întreruperea campionatului este binevenită pentru Rapid, pentru că mulți jucători sunt accidentați. Pentru ultimele meciuri din acest sezon, Mutu a stabilit obiectivul: victorii pe linie!

”Un test bun, aveam nevoie să-i văd și pe tinerii jucători de la academie. Sunt mulțumit de cum s-au comportat și mă bucur că toți jucătorii sunt valizi. Este o perioadă în care putem să lucrăm mai mult pe partea fizică și nu numai. Pauza a venit bine pentru noi pentru că avem mulți jucători accidentați și sper să-i recuperăm cât mai repede. Chiar dacă mai sunt doar câteva meciuri în acest an trebuie să începem bine și să le câștigăm pe toate. Brașovul este o echipă bună de Liga a 2-a. Dan Alexa face o treabă bună la Brașov, dar are nevoie de timp, el are o echipă care îți poate pune probleme oricând. Ioniță nu are niciun fel de problemă, nu am vrut să riscăm nimic mai ales că terenul a fost foarte greu”, a spus Mutu, care cere răbdare cu Andrei Ciobanu: ”Ciobanu își intră ușor, ușor în formă. Sper ca acest gol să-i dea încredere. În ultimele meciuri el s-a descurcat destul de bine și este un jucător în care eu am mare încredere.”

Rapid nu va putea juca în Giulești meciul cu Petrolul, dar Mutu este convins că fanii rapidiști vor fi majoritari indiferent de stadion. ”Meciul este organizat de noi și ar trebui să avem cei mai mulți spectatori și așa va fi. Nu trebuie să fim o echipă care joacă bine doar în fața propriilor suporteri, ci și atunci când jucăm în deplasare și ostilitatea este mult mai mare”, a spus antrenorul Rapidului.

Mutu a vorbit și despre Nicușor Stanciu, fotbalist despre care s-a vehiculat că este dorit și de Rapid: ”Nu ni-l permitem pe Stanciu, e un jucător scump așa că nu are rost să mai discutăm.”

Andrei Ciobanu a spart gheața la Brașov, de când s-a transferat la Rapid

Andrei Ciobanu a marcat golul victoriei Rapidului în amicalul de la Brașov. Este primul gol marcat pentru Rapid al mijlocașului transferat în Giulești de la Farul.

”Un amical foarte bun pentru noi, un antrenament reușit cu o echipă bună de Liga a 2-a. Noi toate meciurile le jucăm doar la victorie și s-a văzut acest lucru și în amicalul de astăzi cu FC Brașov. Golul acesta îmi dă încredere, mereu mă gândesc să-mi ajut echipa, să marchez au să dau pase de gol. Acum aștept să marchez și primul gol pentru Rapid într-un meci oficial. Pauza competițională este benefică, ne antrenăm din greu în fiecare zi, încercăm să ne perfecționăm jocul și când se va relua campionatul vom încerca să obținem cât mai multe puncte pentru a intra în play-off. Nu este nicio problemă la echipă, suntem pozitivi și mergem înainte pentru a ne atinge obiectivul”, a declarat Andrei Ciobanu, care are o favorită la câștigarea Mondialului din Qatar. „Sper ca Argentina să câștige Campionatul Mondial pentru Leo Messi“.

Promisiunea lui Paul Iacob: ”Vom începe să câștigăm”

Fundașul Paul Iacob spune că actualul sezon din SuperLigă este cel mai frumos campionat din ultimii 6 ani. Iacob spune că Adrian Mutu a programat antrenamente tari în această perioadă și este convins că la reluarea campionatului, Rapid va lega din nou seria victoriilor.

”Un amical bun, care ne-a prins bine jucătorilor care am jucat mai puțin în campionat. Chiar dacă a trecut mult timp de când am jucat la Brașov, de fiecare dată când mă întorc în oraș o fac cu zâmbetul pe buze. Avem parte de o perioadă cu antrenamente foarte grele. Important este ca la reluarea campionatului să fim într-o formă bună. S-a întâmplat să avem o pasă mai proastă la ultimele meciuri oficiale, de acum încolo vom începe să câștigăm. Cred că este cel mai frumos campionat din ultimii 5-6 ani, sunt multe echipe cu tradiție, multe jocuri grele, echilibrate”, a spus Paul Iacob, care este și el fan Argentina la Cupa Mondială.

La meciul de la Brașov au asistat circa 800 de spectatori, dintre care 150 au fost fani ai Rapidului. La pauza meciului, mai mulți spectatori aflați la tribuna a 2-a au pătruns pe gazon, cel mai probabil în încercarea de a-și face poze cu jucătorii Rapidului. După câteva minute de haos, organizatoriii au reușit evacuarea spectatorilor de pe teren.

Pentru FC Brașov (locul 10 în Liga 2 după 14 etape, 20 puncte) urmează meciul cu Steaua, programat duminică, de la ora 19:00, în Ghencea, în runda a 15-a, penultima stabilită în 2022.

În schimb, Rapid (locul 3 în SuperLigă după 18 etape, 33 de puncte) va evolua în deplasare la Pitești, duminică, 4 decembrie, de la ora 19:00, cu Campionii FC Argeș, în etapa a 19-a a primei ligi.

Foto: FC Brașov

Adi MARICA 20 Nov. 2022, 17:51 Liga 2
Pe aceeași temă