EXCLUSIV | Rapid ar putea avea dificultăți în lupta la promovare: ”Când nu mai ai bani, nu mai faci performanță.” Fostul jucător al giuleștenilor care a vorbit despre problemele economice și ultimele schimbări de la echipă

Răzvan STÎNGĂ 04 Apr. 2020, 19:57 Liga 2
EXCLUSIV | Rapid ar putea avea dificultăți în lupta la promovare: ”Când nu mai ai bani, nu mai faci performanță.” Fostul jucător al giuleștenilor care a vorbit despre problemele economice și ultimele schimbări de la echipă

Rapid nu are parte de liniște pe timpul acestei pauze forțate din cauza pandemiei de coronavirus. Echipa nu a trecut prin cele mai bune momente în debutul anului, iar lupta la promovare va fi foarte strânsă. Daniel Chiriță (46 ani), jucătorul giuleștenilor de la începutul anilor 2000, e de aceeași părere și accentuează faptul că Dan Alexa (40 de ani) nu poate pune prea multe la punct în această perioadă.

Alexa îi cunoaște bine pe jucători, dar nu poate lucra cu ei, astfel că trecerea timpului e în dezavantajul echipei. Rivalele din Liga 2, de la lupta pentru promovare, sunt avantajate pentru că nu au făcut schimbări. ”Nu cred că îl ajută prea mult pe Dan Alexa această pauză. El știe lotul Rapidului, îi cunoaște pe jucători. Dacă începea campionatul atunci când a venit sau dacă se prelungește pauza, e același lucru. Depinde ce poate el să scoată de la jucători. Cum a făcut Pancu. La fel a încercat și el. Pancu știa să și îi motiveze foarte bine, pentru că are spiritul Rapidului în sânge.

Oricum, Rapid se bate la promovare, e acolo sus. E la două puncte de locurile de promovare. Dacă s-ar introduce sistemul cu play-off, cred că ar fi și mai avantajată. Pe UTA nu ai cum să o mai prinzi, ea e deja promovată, iar dacă începi cu play-off, poți să treci pe locurile fruntașe imediat, pentru că joci cu echipele rivale. Echipele care sunt cu tine acolo. Până la urmă, Rapid a pierdut puncte cu echipele mici, cu echipele puternice s-a motivat mai bine”, a declarat Daniel Chiriță pentru Liga2.ro.

În ceea ce-l privește pe cel mai bun jucător al Rapidului, Daniel Chiriță spune că Ionuț Voicu a arătat cel mai bine. Deși are 35 de ani, apărătorul lateral a demonstrat că poate face față la un nivel destul de ridicat. ”Voicu are o vârstă, dar e cel mai apreciat jucător, are atitudine. S-a menținut în formă. Chiar dacă Liga 2 e mult sub nivelul Ligii 1, el reușește să fie unul dintre cei mai buni jucători din lotul Rapidului. Părerea mea e că e cel mai bun, chiar”, a mai spus Chiriță.

Daniel Chiriță: ”Nu știu cum o să fie cu economia. Și nu numai la Rapid, e vorba de toate echipele, în special de cele mai mici”

Daniel Chiriță a vorbit și de problemele financiare cu care s-ar confrunta Rapid. Cum România se află într-o situație delicată cu coronavirusul, iar Rapid primește finanțare din bani publici, clubul poate avea de suferit.

”Sunt plătiți din bani publici, sunt momente ca acesta (n.r. – pandemia de coronavirus), probabil din această cauză sunt blocaje. Dar când nu mai ai bani, nu mai faci nici performanță. Părerea mea e că pot avea probleme. Stau și mă gândesc, că dacă s-a închis tot și vor mai fi blocaje, nu știu cum o să fie cu economia. Și nu numai la Rapid, e vorba de toate echipele, în special pentru cele mai mici. Eu nu văd o situație foarte bună pentru sport”, a mai precizat fostul fundaș al Rapidului.

CITEȘTE și ce spune Daniel Chiriță despre Petrolul și cum a schimbat Costel Enache fața echipei ploieștene

Jucătorii ar fi neplătiți de câteva luni 

Rapid ar avea probleme financiare în această perioadă, iar jucătorii au de suferit pentru că nu și-au primit la zi salariile, a declarat Ioan Becali la TelekomSport. Din precizările fostului impresar, fotbaliștii echipei giuleștene nu ar fi primit banii pe luna ianuarie, iar situația nu se va regla foarte repede.

”Zilele trecute m-a sunat un jucător că nu mai are bani de chirie. Am vorbit cu Burcă şi a spus că în două-trei zile le vor da jumătate din salariul pe ianuarie jucătorilor, cât şi lui Pancu, care este în continuare angajatul lor. Pancu nu a fost demis şi este în continuare plătit. Le vor plăti chiriile, asta a fost înţelegerea. Când se vor linişti aceste probleme ale lumii, probabil clubul şi Pancu vor ajunge la o înţelegere, până acum nu s-a rezolvat”, a spus Becali.

Răzvan STÎNGĂ 04 Apr. 2020, 19:57 Liga 2
Pe aceeași temă