EXCLUSIV | Costel Enache, omul potrivit pentru Petrolul! Legenda ”lupilor” care spune că antrenorul a schimbat fața echipei, iar șansele la promovare au crescut: ”Formația e mai omogenă, mai calculată, mai bine pusă la punct”

Răzvan STÎNGĂ 03 Apr. 2020, 17:35 Liga 2
EXCLUSIV | Costel Enache, omul potrivit pentru Petrolul! Legenda ”lupilor” care spune că antrenorul a schimbat fața echipei, iar șansele la promovare au crescut: ”Formația e mai omogenă, mai calculată, mai bine pusă la punct”

Petrolul Ploiești a făcut o alegere bună mergând pe mâna lui Costel Enache (47 de ani) în a doua parte a sezonului, e de părere Daniel Chiriță (46 de ani). Fostul jucător al prahovenilor consideră că antrenorul nemțean a dus echipa la un nivel foarte bun, care îi permite să se bată cu șanse foarte mari la accederea în prima ligă, la finalul acestui sezon.

Costel Enache a dat o imagine omogenă. Petrolul este mai bine pusă la punct, dar Daniel Chiriță nu îi ia din merite nici lui Flavius Stoican, criticat la ultimele meciuri pe banca ploieștenilor. ”Sincer, echipa este mai omogenă, mai calculată. E mai bine pusă la punct. Cu ce am văzut în meciurile de pregătire și etapele din campionat, echipa pare mai omogenă. Arată a echipă, e așezată mai bine, chiar dacă nu s-au făcut transferuri foarte spectaculoase. Se vede experiența din Liga 1 a lui Costel Enache… Bine, și Stoican avea și a adus jucători foarte buni, cu nume, dar nu au dat randament.

La Petrolul și publicul are multe așteptări. Eu când jucam la Petrolul, în anii ’90, și aveam echipă foarte bună, dacă nu dădeam gol până la pauză, fanii începeau să se enerveze. E nevoie de rezultate imediate la Petrolul. Dar până la urmă, ce-i drept, rezultatele te țin ca antrenor”, a declarat Daniel Chiriță pentru Liga2.ro.

Daniel Chiriță e de părere că Liga 2 trebuie să continue cu toate etapele rămase de disputat

În ceea ce privește reluarea Ligii 2, fostul fundaș care a jucat pentru actualul Petrolul inclusiv în Liga 4 a declarat că speră ca ierarhia finală să se stabilească așa cum s-a decis înaintea campionatului și să se dispute toate etapele rămase.

”Părerea mea este că trebuie să se joace normal, cu meciuri intermediare, miercuri-sâmbătă. Dacă faci play-off / play-out, dezavantajezi multe echipe. Dacă se poate relua campionatul într-o lună și le pui așa, nu se prelungește foarte mult. Cu două meciuri pe săptămână e ok, dar nu văd cum s-ar putea lua o altă decizie.

Există o problemă mai importantă. Dacă o să se blocheze două-trei luni sezonul, nu știu cum o să meargă echipele. Cum o să se descurce cu economia? Cum revin cu plățile la zi? Eu nu văd o situație foarte bună în sportul românesc, în special pentru echipele finanțate de sportul românesc”, a mai precizat Daniel Chiriță.


Daniel Chiriță s-a lansat în fotbal la Petrolul, pentru care a evoluat, de-a lungul timpului, în zece sezoane.

Petrolul, fără înfrângere în liga secundă, în 2020

După 24 de etape, Petrolul ocupă locul 5 în clasamentul Ligii 2, la egalitate cu Campionii FC Argeș, care are tot 38 de puncte, dar se situează pe poziția a 4-a datorită golaverajului mai bun. Ținta echipei ploieștene este măcar locul 2, direct promovabil, pe care acum se află CS Mioveni, cu 39 de puncte.

Ploieștenii au avut un început bun de an. În singurele trei etape disputate în 2020 au obținut două victorii (2-0 cu Dunărea Călărași, 2-1 cu FK Csikszereda) și un egal (0-0 cu Farul Constanța). În sferturile de finală ale Cupei României, Petrolul a cedat cu 1-0, pe teren propriu, în fața prim-divizionarei Sepsi OSK Sfântu Gheorghe.

Răzvan STÎNGĂ 03 Apr. 2020, 17:35 Liga 2
Pe aceeași temă