Dan Alexa se folosește de suspendarea campionatului pentru a pune strategia Rapidului la punct. ”Am discuții cu foști antrenori”. Cum vrea să-i promoveze pe giuleșteni în Liga 1

Răzvan STÎNGĂ 30 Mar. 2020, 15:02 Liga 2
Dan Alexa se folosește de suspendarea campionatului pentru a pune strategia Rapidului la punct. ”Am discuții cu foști antrenori”. Cum vrea să-i promoveze pe giuleșteni în Liga 1

Dan Alexa (40 de ani), directorul tehnic al echipei Rapid, se folosește de suspendarea campionatului pentru a pune la punct strategia echipei. Se documentează mult în această perioadă și chiar vorbește cu antrenorii cu care a lucrat pe vremea în care era fotbalist.

Pandemia de coronavirus se prelungește, dar Alexa credea, în primele zile ale apariției problemei în România, că o să treacă repede, iar campionatul Ligii 2 se va relua.

”Încerc să studiez mai mult decât am făcut-o până acum, să văd noile tendințe în fotbal. Să-mi creez propria filosofie, am discuții cu foști antrenori, încerc să fi învățat ceva din perioada în care am stat acasă.

La început părea o joacă (n.r. – pandemia de COVID-19), am spus că e o exagerare în presă. Când am văzut că deja probleme sunt foarte serioase începi să te temi. Facem ce avem de făcut, stăm în casă, în izolare. Avem grijă să reducem cât mai mult ieșirile. Este o soluție de criză, doar un inconștient poate să nu realizeze că e o vrăjeală”, a declarat Dan Alexa la DigiSport.

Își urmărește jucătorii cum se antrenează pe internet

Mulți dintre jucătorii Rapidului au plecat acasă până când pandemia va dispărea, dar directorul tehnic îi urmărește online. Îi verifică să vadă dacă respectă programul trasat de preparatorul fizic al echipei.

”Facem antrenamente online, pot sa monitorizez cei 25 de jucători. Încercăm să obținem maxim din perioada asta. Când începem nu știe absolut nimeni, tot ce depinde de noi trebuie să facem la modul cât mai profesionist.

Foarte mulți au plecat acasă. Dar măcar vizual pot să-i urmăresc, în momentul ăsta e cam maxim din ce putem face. Sunt un antrenor nou pentru mulți dintre ei, probabil timpul va fi scurt când vom începe”, a mai spus Alexa.

Pauza dezavantanjează toate echipele 

Dan Alexa este conștient de faptul că prelungirea pauzei nu va avea urmări prea bune asupra echipelor. Jucătorii ies din formă în acest timp, iar ulterior e nevoie de o perioadă mai mare pentru a se pune la punct fizic.

”Și eu îmi doresc o perioadă cât mai lungă de pregătire, ai nevoie de o perioadă de readaptare, dar nu cred că vom avea parte. Cred că va conta foarte mult cum gestionezi pregătirea. Nu e o echipă mai dezavantajată ca cealaltă, toate sunt la același nivel”, a mai precizat Dan Alexa.

Alexa a fost numit director tehnic la Rapid pe 11 martie, în cadrul unei conferințe de presă. El va avea în acte această funcție până când conducerea giuleștenilor va ajunge la un consens cu antrenorul Daniel Pancu, cu privire la rezilierea amiabilă. La câteva zile de la momentul venirii lui Alexa, amploarea luată de răspândirea coronavirusului a dus la suspendarea competițiilor sportive și a activității cluburilor de fotbal. Dan Alexa a apucat să conducă doar trei antrenamente la echipa giuleșteană.

Răzvan STÎNGĂ 30 Mar. 2020, 15:02 Liga 2
Pe aceeași temă