Petrolul pierde încă un an în Liga 2, iar Daniel Chiriță știe unde se greșește: ”E foarte greu să faci performanță așa, de aceea s-a ratat promovarea și acum”

Răzvan STÎNGĂ 27 Apr. 2021, 15:59 Liga 2
Petrolul pierde încă un an în Liga 2, iar Daniel Chiriță știe unde se greșește: ”E foarte greu să faci performanță așa, de aceea s-a ratat promovarea și acum”

Se scurge încă un sezon în care Petrolul nu reușește promovarea în Liga 1. Nici de această dată planurile conducerii nu sunt duse la bun sfârșit, iar toată atenția începe să se îndrepte spre anul următor, când se va avea în vedere același obiectiv, promovarea.

Daniel Chiriță, fost fundaș al ploieștenilor, este convins că motivul pentru care Petrolul nu a reușit nici măcar calificarea în play-off-ului Ligii 2 este unul singur, dar care se repetă de câțiva ani. Anume, că echipa nu are continuitate, că se schimbă foarte des antrenorii, iar jucătorii sunt rulați de la o perioadă de transferuri la alta.

Daniel Chiriță: ”Nu știu dacă multe echipe din Liga 1 au condițiile pe care le are Petrolul” 

Aceste schimbări fac ca Petrolul să se zbată în Liga 2 fără să aibă prea multe realizări, față de investițiile care se fac. Aceasta e părerea lui Daniel Chiriță când vine vorba de modul în care este organizat clubul din anumite privințe. Fostul fotbalist a spus că Petrolul are un buget mare, peste nivelul Ligii 2, dar și că baza de pregătire de care dispune este cu mult peste ce pot oferi în acest moment chiar și anumite cluburi din Liga 1.

S-au făcut multe greșeli la Petrolul, cu toate că e un buget mare acolo și e un finanțator important, Veolia. Sunt cu banii la zi jucătorii, iar organizarea e superbă. Nu știu dacă multe echipe din Liga 1 au condițiile pe care le are Petrolul. S-au făcut multe greșeli, s-au schimbat foarte mulți antrenori într-un an, doi.

Au fost și foarte mulți jucători schimbați și este greu să faci performanță când nu ai continuitate, când nu ai un antrenor care are o idee clară în ceea ce privește jocul. Este foarte greu să faci așa performanță și de aceea s-a ratat promovarea și acum, și în acest sezon”, a declarat Daniel Chiriță la Look Sport.

Petrolul are șansa să câștige grupa din play-out 

Petrolul e pe primul loc în Grupa B a play-out-ului Ligii 2, cu 39 de puncte. Are un avans de un punct peste următoarea clasată, Viitorul Pandurii, și cinci peste locul 3, SCM Gloria Buzău. Nici în grupa de retrogradare Petrolul nu a mers prea bine.

În cinci meciuri a adunat doar două victorii (1-0 cu CSM Reșița, 3-1 cu Viitorul Pandurii), două egaluri (1-1 cu SCM Gloria Buzău, 1-1 cu Unirea Slobozia) și un eșec (0-1 cu Concordia Chiajna).

În etapa a 6-a din play-out Petrolul va sta, iar în runda a 7-a, ultima a campionatului pentru grupele de retrogradare, va evolua pe teren propriu cu Aerostar Bacău.

Foto: Cristian Stavri/ Sport Pictures 

 

 

Răzvan STÎNGĂ 27 Apr. 2021, 15:59 Liga 2
Pe aceeași temă