Daniel Chiriță, categoric în privința ”Primvs Derby”: ”Ei vor câștiga, sunt 99 la sută sigur!”. Analiza Petrolului și Rapidului și verdictul tranșant: ”Anul acesta e compromis, e mai slab decât precedentul”

Răzvan STÎNGĂ 05 Nov. 2020, 14:59 Liga 2
Daniel Chiriță, categoric în privința ”Primvs Derby”: ”Ei vor câștiga, sunt 99 la sută sigur!”. Analiza Petrolului și Rapidului și verdictul tranșant: ”Anul acesta e compromis, e mai slab decât precedentul”

Primul derby dintre Petrolul și Rapid, din sezonul 2020/2021, se joacă vineri de la 19:00, pe ”Ilie Oană”. ”Primvs Derby”, așa cum este numit de suporteri și de cele două cluburi, a fost analizat de un fost jucător al ambelor echipe, pentru Liga2.ro.

Fostul fundaș Daniel Chiriță a expus plusurile și minusurile celor două, trăgând și o concluzie clară.

Daniel Chiriță: ”O să fie un meci cu goluri multe, pentru că ambele joacă ofensiv” 

Chiriță a sesizat aproximativ aceleași probleme și pentru Petrolul și pentru Rapid. După ce au ratat promovarea sezonul trecut, în vară a urmat un nou val de schimbări, atât la nivelul lotului de jucători, cât și la nivelul băncii tehnice. Una peste alta, fostul apărător crede că echipa din localitatea natală, Ploiești, se va impune mai mult ca sigur în partida de vineri.

”Într-o perioadă mai dificilă văd Rapidul, la Petrolul nu e așa dificilă. Petrolul are un lot bun, dar nu s-a omogenizat. Cred că lotul e mai bun și ca anul trecut. Am văzut meciurile, aștept să văd acum ce vor face, cum se vor prezenta la această partidă. Aștept să le explice oamenii de acolo ce înseamnă un astfel de meci. E un joc în care trebuie să se pună mult suflet.

Eu cred că Petrolul o să câștige. La Rapid e puțin haos, cu aducerea de jucători, cu schimbările de antrenori. Am văzut meciurile ambelor echipe și mi s-a părut că Petrolul a arătat mult mai bine.

Eu sunt convins că Petrolul o să bată. Nu sunt convins 50-60 la sută, sunt 99 la sută sigur. Sunt toate condițiile, condiții pe care nu le au multe echipe din Liga 1, și date fiind rezultatele nu foarte bune din meciurile trecute, nu cred că își mai permite să nu câștige și acum. Cred că o să fie un scor strâns, pentru că și Rapid o să vină cu ambiție, dar cred că o să fie un 2-1, 3-1 pentru Petrolul. O să fie un meci cu goluri, pentru că ambele joacă ofensiv”, a declarat Daniel Chiriță pentru Liga2.ro.

Opinia lui Daniel Chiriță despre Petrolul: ”Trebuie să i se dea mână liberă lui Moldovan, să vadă ce poate, să își pună ideile la punct”

Chiriță a făcut o analiză individuală și a celor două echipe. Referitor la Petrolul, după ce s-au adus mulți jucători, valoroși din punctul lui de vedere, acum e nevoie de continuitate. E de părere că oamenii din conducere trebuie să îi ofere tot sprijinul lui Viorel Moldovan, pentru că echipa nu a arătat rău în primele etape. Dacă acest lucru se va întâmpla, fostul fundaș e sigur că play-off-ul nu poate fi ratat, iar acolo Petrolul va fi mai omogenă și va putea să se lupte și la promovare.

”Trebuie să îl lase pe Moldovan să lucreze. Dacă nu îl lasă, nu fac nimic. Vin alți antrenori, pleacă. Nu, trebuie să fie lăsat să își facă treaba, să se termine sezonul. Au venit mulți jucători în vară, trebuie să fie lăsați jucătorii și antrenorul să se omogenizeze. Eu nu sunt adeptul aducerii jucătorilor străini, dar dacă i-a adus, nu mai are rost să facă schimbări. Trebuie să îi dea mână liberă lui Moldovan și să vadă ce poate, să își pună ideile la punct.

Jucătorii Petrolului sunt buni, din ce am văzut. Când nu lași să se omogenizeze, e greu. Cred însă că o să prindă play-off-ul, dar acum important e ca jucătorii să se rodeze. La Petrolul în ultimii ani s-au făcut multe schimbări, de jucători, de antrenori. Nu cred că așa se poate face treabă. E nevoie de continuitate. Semnezi un contract pe doi ani de zile, vezi ce se întâmplă și abia după tragi linie. Nu la primul eșec să plece”, a continuat Daniel Chiriță.

Opinia lui Daniel Chiriță despre Rapid: ”Jucătorii nu au încredere în ei, e greu. I-au bătut copiii de la Spartac. E o problemă. Suporterii sunt supărați”

În privința Rapidului, Chiriță este mult mai rezervat și nu dă o șansă prea mare ca echipa să urce în Liga 1 la finalul acestui sezon. Din contră, vede o stagiune mult mai grea decât precedenta. A plusat și a precizat că șansele Rapidului sunt mult diminuate de această dată.

”Am văzut ce s-a întâmplat la Rapid și nu prea e ok, nu pot să comentez care e situația, dar văd probleme cu jucătorii, cu antrenorii. Se schimbă antrenorul, vine altul. Acum e Iosif, face parte din familia Rapidului, e rapidist convins, dar nu știu ce poate să facă. Eu cred în continuare că trebuia lăsat Pancu. N-a promovat, ok, dar e nevoie de timp. Îi mai dai un an de zile, îi mai dai timp.

E foarte dificil la Rapid, cred că anul acesta e compromis. Mi se pare mai slab decât anul trecut. Dacă anul trecut a fost acolo în cărți, acum cred că nu are vreo șansă să promoveze. Când apar discuții și probleme și nu ai încredere în tine, pentru că ei nu au încredere în ei, e greu. I-au bătut copiii de la Spartac. E o problemă. Suporterii sunt supărați. Am jucat acolo și știu ce înseamnă spiritul Rapidului. În primul rând, clubul și jucătorii trebuie să se gândească la ei”, a mai precizat Daniel Chiriță pentru Liga2.ro.

Petrolul și Rapid, o singură victorie în ultimele cinci meciuri din Liga 2 

Petrolul și Rapid se întâlnesc, așadar, în etapa a 11-a din Liga 2, vineri de la 19:00. Gazdele pornesc cu prima șansă, dacă ne uităm la clasament, în acest moment fiind pe poziția a 9-a, cu 14 puncte în nouă meciuri. De partea cealaltă, giuleștenii sunt pe locul 12, cu 13 puncte în opt partide.

În ultimele cinci dueluri din Liga 2, ambele echipe au înregistrat o singură victorie. Petrolul a adunat 5 puncte în această perioadă, în timp ce Rapid a mai strâns patru.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures 

 

 

 

Răzvan STÎNGĂ 05 Nov. 2020, 14:59 Liga 2
Pe aceeași temă