Poli Iași, în fața unui nou meci important pentru lupta la play-off. Claudiu Niculescu, înainte de jocul cu Gloria Buzău: ”Trebuie să fim apți din toate punctele de vedere”

Narcis POHOAȚĂ 09 Sep. 2022, 09:56 Liga 2
Poli Iași, în fața unui nou meci important pentru lupta la play-off. Claudiu Niculescu, înainte de jocul cu Gloria Buzău: ”Trebuie să fim apți din toate punctele de vedere”

Politehnica Iași nu are timp de respiro și bifează derby după derby în debutul acestui sezon. După Concordia Chiajna și Steaua, elevii lui Claudiu Niculescu se vor duela, sâmbătă, în Copou, cu Gloria Buzău, o altă pretendentă la play-off.

Partida, contând pentru etapa a 6-a a Ligii 2, va începe la ora 11:00 și va opune două formații vecine în clasament, care au acumulat câte 10 puncte în rundele anterioare.

Claudiu Niculescu, înainte de jocul cu Gloria Buzău: ”Trebuie să fim pregătiți fizic și mental”

În ciuda eșecului suferit în Ghencea (1-2 cu Steaua), unde Poli a făcut cel mai slab joc de până acum, antrenorul Claudiu Niculescu spune că i-a simțit bine pe elevii săi la antrenamente și speră ca aceștia să arate asta și pe teren, în partida cu Buzăul.

”Întâlnim un adversar foarte bun, care încearcă de doi ani să promoveze. Au același obiectiv și în acest sezon, ca și noi. Sunt o echipă cu un lot echilibrat, puternic, cu un antrenor experimentat și ne va aștepta un meci extrem de dificil. Sper să reușim să-l câștigăm, pentru că avem nevoie de puncte. Îmi doresc să vină multă lume la stadion, să încurajeze echipa, pentru că băieții vor avea nevoie de suportul publicului. Îi simt foarte bine pe băieți, pentru că sunt obișnuiți cu asta, la fotbal nu s-a născut o echipă care să câștige toate meciurile, e clar. Chiar îi simt bine și sperăm să se vadă asta și pe teren în meciul de sâmbătă. Ne așteaptă un meci foarte greu, contra unei contracadandidate la promovare, trebuie să fim apți din toate punctele de vedere, fizic și mental, pentru a reuși să câștigăm meciul”, a declarat antrenorul Claudiu Niculescu, care nu consideră că cele trei zile de odihnă pe care echipa sa le are față de Buzău reprezintă un atu pentru elevii săi. De remarcat că Poli a avut mai mult de două zile în plus și față de Steaua, dar a cedat în Ghencea după un meci slab.

”Nu contează locul din clasament și forma de moment în astfel de meciuri”

Antrenorul Iașiului a mai spus că în astfel de dueluri, între contracandidate la promovare, forma de moment și locurile din clasament nu contează.

”În acest gen de meci nu contează locul din clasament, nu contează forma sportivă. Este încă un derby pentru noi, un meci extrem de dificil, în care contează mai puțin forma sportivă, ci ceea ce se va întâmpla pe teren. Cine va face mai puține greșeli va avea de câștigat”, a mai spus Niculescu, care nu s-a declarat îngrijorat de faptul că echipa sa a primit gol în ultimele trei partide: ”Nu mă îngrijorează, cu toate că aș prefera să nu primim goluri, pentru că asta ar putea afecta moralul echipei. Dar sper că am reglat aceste probleme. Sperăm că nu vom mai primi goluri și vom marca noi, ca să strângem puncte, pentru că fotbalul e pe goluri. Și adversarul îți poate marca, dar important este să marcăm noi mai mult decât adversarul.”

Niculescu, iritat de întrebările repetate legate de eșecul cu Steaua

La prima întâlnire cu jurnaliștii locali după eșecul suferit în Ghencea, primul din acest sezon, Claudiu Niculescu a răspuns în primă fază la întrebările legate de meciul trecut: ”Am analizat cu echipa ce s-a greșit, au fost greșeli mari, foarte multe și în momentul când faci atât de multe greșeli în fața unui adversar ca Steaua e normal să plătești. Dar meciul cu Steaua a trecut, pe noi ne interesează meciul de sâmbătă. Rezultatul și jocul echipei m-au nemulțumit, dar trebuie să trecem peste, nu trebuie să ne mai gândim la meciul cu Steaua.”

Iar apoi antrenorul s-a iritat: ”Oameni buni, a trecut o săptămână de la meciul din Ghencea, vorbim tot despre meciul cu Steaua? Am vorbit după meciul cu Steaua, la conferința de presă și atât! Se întâmplă ca echipa să facă un meci mai slab și să piardă, de ce trebuie să persistăm și să ne întoarcem în trecut? Hai să vorbim și despre ce s-a întâmplat în sezonul trecut dacă vreți. Hai să vorbim și despre meciul cu Chiajna.”

Argentinianul Del Priore ar putea fi în lot

Niculescu a vorbit și despre noua achiziție, argentinianul Nicolas Del Priore, care ar putea fi în lot pentru meciul de sâmbătă.

”Dacă va fi legitimat până mâine, Del Priore mai mult ca sigur va fi în lot. Are o calitate foarte bună, este un jucător combativ, care mie personal îmi place foarte mult. Dar îi trebuie puțin timp pentru adaptare la viața din România, la fotbalul de aici, cu fusul orar. Este pregătit sută la sută fizic, vine din plin campionat, unde juca meci de meci și îi trebuie puțin timp de adaptare. Mai durează puțin, dar sper eu ca după întreruperea care urmează să se adapteze”, a precizat antrenorul Politehnicii Iași.

Mykhaylo Plokhotnyuk: ”Trebuie să ne revanșăm după înfrângerea cu Steaua”

Vestiarul a fost reprezentat la conferința de presă de atacantul Mykhaylo Plokhotnyuk, autorul golului Politehnicii în partida cu Steaua.

”Suntem pregătiți pentru un meci greu, întâlnim o echipă puternică, dar indiferent cu cine jucăm noi jucăm să luăm cele trei puncte. Trebuie să ne revanșăm după eșecul cu Steaua. M-am adaptat la fotbalul românesc, mă simt mult mai bine, dar trebuie ajutați și noii jucători. Eu continui să mă pregătesc foarte bine, iar atunci când intru pe teren să dau tot ce pot pentru a-mi ajuta echipa”, a spus Plokhotnyuk.

Înaintea debutului etapei a 6-a a Ligii 2, Poli Iași ocupă locul 6 în clasament, cu 10 puncte și golaveraj 7-4, în timp ce adversarul de sâmbătă, Gloria Buzău, se află pe poziția a 5-a, tot cu 10 puncte, dar cu un golaveraj mai bun, 9-6. Liderul Unirea Dej este la două puncte în față.

Conferința de presă în care au vorbit Claudiu Niculescu și Mykhaylo Plokhotnyuk:

Foto și video: Politehnica Iași 

Narcis POHOAȚĂ 09 Sep. 2022, 09:56 Liga 2
Pe aceeași temă