Meciul lui ”Misha”! Poli Iași a învins Astra, iar ucraineanul Plokhotnyuk a reușit o dublă, chiar în ziua în care a împlinit 23 de ani. Costel Enache, sărbătorit și el

Narcis POHOAȚĂ 12 Mar. 2022, 21:48 Liga 2

Poli Iași a pus punct seriei negative de cinci meciuri fără victorie cu un succes facil în fața ultimei clasate Astra, scor 3-1 (1-0) pe ”Emil Alexandrescu”, în ultima etapă din sezonul regular al Ligii 2.

După o primă repriză dominată, dar în care și-a creat puține ocazii și a punctat chiar înainte de pauză, Poli s-a descătușat în partea a doua, când a înscris de două ori și și-a creat multe alte ocazii clare.

Victoria Iașiului, cadou pentru Enache și Plokhotnyuk

Costel Enache, sărbătorit cu o zi înainte de meci în vestiar pentru împlinirea a 49 de ani, a început disputa cu ultima clasată pentru prima dată cu două vârfuri, făcându-le loc în primul 11 atât lui Camara, cât și lui Plokhotnyuk. Iar alegerea nu a dat greș, ambii atacanți trecându-și numele pe lista marcatorilor. În plus, ucraineanul Plokhotnyuk, ”Misha” cum îl alintă apropiații, și-a încununat evoluția foarte bună cu o dublă și și-a făcut astfel un cadou superb în ziua în care a împlinit 23 de ani.

Plokhotnyuk a deschis scorul chiar înainte de pauză, în minutul 45, după ce a reluat în plasă, din câțiva metri, centrarea de pe dreapta a lui Kouadio. Până atunci, Camara (2, lovitură de cap pe lângă poartă), același Plokhotnyuk (19, șut alături de vinclu) și Kouadio (45) au ratat de puțin ținta într-o repriză destul de anostă.

Final cu asediu la poarta Astrei

Partea secundă a început bine pentru Poli, care și-a mărit avantajul pe tabelă prin Camara, în minutul 58, dintr-un penalty obținut de Muratovic, faultat în careu de Gabriel Matei, cel mai experimentat jucător al oaspeților.

Patru minute mai târziu, Astra a reintrat în joc prin golul din fază fixă al lui Iulian Ilie (cap din careu, după un corner bine bătut de Zaharia), însă Poli a refăcut diferența de două goluri prin același Plokhotnyuk, în minutul 79, cu un șut din lateral dreapta, la colțul lung.

Finalul a fost dominat categoric de Poli, care și-a creat câteva ocazii mari, Camara (90, cap din doi metri în portar) și Plokhotnyuk (90+1, foarfecă scoasă de portar, de sub transversală) fiind foarte aproape de dublă, respectiv hat-trick.

Poli Iași merge în grupa de play-out mai grea

Succes meritat pentru Poli, primul în ultimele șase meciuri, iar ieșenii vor juca în grupa grea din play-out, A, alături de Miercurea Ciuc, Metaloglobus, Șelimbăr, Poli Timișoara, Călărași și Brăila, moldovenii având un avans de patru puncte față de locul de baraj (5) pe care se află Poli Timișoara.

Dacă ar fi remizat sau pierdut jocul cu Astra, ieșenii ar fi intrat în grupa play-out mai facilă, B, cu adversari la prima vedere mai abordabili.

Programul complet din play-out și-l va afla luni, când la FRF are loc tragerea la sorți.

POLITEHNICA IAŞI – ASTRA 3-1

Mykhailo Plokhotnyuk 45′, 79′, Sekou Camara 58′ – penalty / Iulian Ilie 62′

Poli Iași: Brînză – Kouadio (Ad. Ilie 88), Fl. Plămadă (cpt.), Ungurenașu, Tib. Serediuc (Cană 88) – F. Cristea, Chiorean (Aftanache 64), Muratovic (Chatziterzoglu 84), Mărieș (Asăvoaei 84) – Plokhotnyuk, S. Camara
Rezerve neutilizate: T. Axinte – Defta, Cr. Pușcaș, Pelivan
Antrenor: Constantin Enache

Astra: Mih. Cotolan – Gab. Matei (cpt.), Paliu, Gîsă, Nic. Cotolan (Cocîrlă 82), Banu – Pahonțu (Gab. Dumitrașcu 71), I. Zaharia, Iul. Ilie (Sg. Negruț 74) – Gavîrliță (M. Telcean 74), Ad. Dr. Grigore
Rezerve neutilizate: Vas. Dumitru – Umit, Ristea, N. Badea
Antrenor: Daniel Movilă

Stadion: ”Emil Alexandrescu” (Iaşi); Arbitru: Bogdan Neculcea (Bucureşti); Asistenți: Daniel Călin (Bucureşti) și Sebastian Paduraru (Gura Humorului); Rezervă: Silviu Iftode (Fălticeni); Observatori: Liviu Ciubotariu (Galaţi) și Mircea Bucur (Târgu Mureş).

Poli Iași a terminat sezonul regular pe locul 11, cu 25 de puncte, la fel ca Ripensia, însă e mai bine clasată fiindcă are un golaveraj superior, 25-21 față de 18-19, după ce în meciul direct cele două echipe au remizat la scorul de 0-0 la Timișoara.

Astra are -1 punct și e pe ultimul loc doar din cauza faptului că a fost penalizată de FRF cu 20 de puncte din diverse motive.

Rezumatul meciului Poli Iași – Astra 3-1:

https://www.youtube.com/watch?v=VJTlXIp50PM

Foto: Dan Ignat
Video: Politehnica Iași

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ultima-etapa-a-sezonului-regular-de-liga-2-opt-meciuri-sunt-programate-de-la-ora-1400-azi-aflam-ultimele-doua-echipe-calificate-in-play-off-respectiv-componenta-grupelor-de-play-out-19222782

https://liga2.prosport.ro/seria-1/componenta-celor-doua-grupe-de-play-out-ale-ligii-2-poli-timisoara-poli-iasi-si-fc-brasov-printre-echipele-care-se-vor-lupta-pentru-a-evita-barajul-de-mentinere-retrogradare-19222905

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concordia-chiajna-si-unirea-slobozia-sunt-ultimele-echipe-calificate-in-play-off-ul-ligii-2-ialomitenii-sunt-marea-surpriza-dupa-ce-au-profitat-de-rezultatele-celor-de-la-fc-buzau-si-fk-miercurea-ci-19222864

Narcis POHOAȚĂ 12 Mar. 2022, 21:48 Liga 2
Pe aceeași temă