Ucraineanul Mykhaylo Plokhotnyuk, eroul meciului Politehnicii Iași cu Astra, zi în care a împlinit 23 de ani: ”A fost una dintre cele mai frumoase aniversări ale mele”

Narcis POHOAȚĂ 13 Mar. 2022, 13:28 Liga 2

Poli Iași și-a găsit un nou golgheter. După Sekou Camara, marcator a 9 goluri în sezonul regular al Ligii 2, ucraineanul Mykhaylo Plokhotnyuk a înscris 3 goluri în ultimele două meciuri pentru trupa din Copou și a devenit deja al doilea marcator al echipei, fiind la egalitate cu Robert Asăvoaei.

Cadou perfect de ziua lui Mykhaylo Plokhotnyuk

Plokhotnyuk a fost omul meciului cu Astra. În chiar ziua în care a împlinit 23 de ani, atacantul venit în această iarnă de la formația Inhulets Petrove, din prima ligă ucraineană, a reușit o dublă pentru Poli, oferindu-și un cadou perfect. În plus, ”Mișa”, așa cum îl alintă prietenii, a fost aproape de un hat-trick spectaculos, ”foarfeca” sa fiind scoasă de sub transversală de portarul oaspeților.

Plokhotnyuk a deschis scorul într-un moment extrem de important, chiar înainte de pauză, din centrarea lui Kouadio, și a închis tabela în minutul 79, cu un șut la colțul lung, din careu, aducând liniștea în tabăra gazdelor. Asta după ce atacantul Iașiului marcase și în runda anterioară, în Ghencea, golul de onoare în înfrângerea cu Steaua (scor 1-3).

”A fost una dintre cele mai frumoase aniversări pentru mine”

Pe lângă cele două goluri marcate, eroul zilei a avut parte de multe surprize. Colegii și antrenorii l-au sărbătorit în vestiar cu un tort, i-au cântat mulți ani trăiască, iar suporterii i-au scandat minute în șir numele în peluză, la finalul partidei și i-au cântat La Mulți Ani.

Aflat în tribuna oficială la meci, primarul Mihai Chirica a coborât după meci pe teren și i-a înmânat lui Plokhotnyuk cartea orașului, un gest care l-a emoționat pe atacantului lui Poli.

”Am primit foarte multe mesaje de felicitare de la suporteri, colegi, staff, primarul orașului, jurnaliști. Colegii mi-au oferit un tort în vestiar, mi-au cântat La Mulți Ani, a fost una dintre cele mai frumoase aniversări pentru mine. A fost foarte frumos. Sunt impresionat și de sprijinul suporterilor din sectorul nostru. Sigur, familia și prietenii mei din Ucraina mi-au trimis multe mesaje frumoase și îmi doresc și ei un cer liniștit. Asta le doresc și eu lor! Ucraina se află într-o situație grea nu pot uita asta”, spune atacantul Mykhaylo Plokhotnyuk.

Prima dublă în România pentru Plokhotnyuk

Vârful echipei Poli Iași spune că a mai înscris goluri de ziua lui, dar prima dublă reușită în România reprezintă o bornă importantă pentru el.

”Am jucat de multe ori de ziua mea și nu este prima dată când înscriu, dar este prima dublă reușită în România. Mă bucur mult că am reușit să ajut echipa într-un meci atât de important. A fost o zi de naștere cu emoții uimitoare pentru mine. Toată lumea a fost alături de mine, soția mea a fost în tribună și acest lucru înseamnă enorm pentru mine, este foarte important să o văd alături de mine. Sunt foarte fericit pentru victorie, pentru că era un meci extrem de important pentru echipă”, a mai spus Plokhotnyuk.

Ucraineanul va avea posibilitatea de a marca pentru Poli Iași și în cele șase meciuri pecare echipa le va avea de disputat în Grupa A a play-out-ului Ligii 2, pentru a o ajuta să nu aibă emoții în privința retrogradării.

Rezumatul meciului Poli Iași – Astra 3-1 și interviul acordat de Mykhaylo Plokhotnyuk:

https://www.youtube.com/watch?v=VJTlXIp50PM

Foto: Dan Ignat (Politehnica Iași)
Video: Politehnica Iași

https://liga2.prosport.ro/seria-1/costel-enache-critic-la-adresa-sistemului-din-play-out-o-echipa-cu-mai-multe-puncte-poate-retrograda-iar-una-cu-mai-putine-puncte-s-ar-putea-nici-baraj-sa-nu-joace-nu-stiu-ce-echitate-poa-19223113

https://liga2.prosport.ro/seria-1/astralii-viseaza-cai-verzi-pe-pereti-antrenorul-daniel-movila-crede-ca-echipa-sa-poate-prinde-barajul-de-mentinere-in-liga-2-ne-am-facut-si-noi-socotelile-noastre-19223077

https://liga2.prosport.ro/seria-1/meciul-lui-misha-poli-iasi-a-invins-astra-iar-ucraineanul-plokhotnyuk-a-reusit-o-dubla-chiar-in-ziua-in-care-a-implinit-23-de-ani-costel-enache-sarbatorit-si-el-19222962

https://liga2.prosport.ro/seria-1/componenta-celor-doua-grupe-de-play-out-ale-ligii-2-poli-timisoara-poli-iasi-si-fc-brasov-printre-echipele-care-se-vor-lupta-pentru-a-evita-barajul-de-mentinere-retrogradare-19222905

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ultima-etapa-a-sezonului-regular-de-liga-2-opt-meciuri-sunt-programate-de-la-ora-1400-azi-aflam-ultimele-doua-echipe-calificate-in-play-off-respectiv-componenta-grupelor-de-play-out-19222782

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-a-marcat-dar-are-inima-franta-ucraineanul-plokhotnyuk-nu-s-a-putut-bucura-pe-deplin-de-primul-sau-gol-la-poli-iasi-plang-cand-vad-imaginile-din-ucraina-la-televizor-este-o-cata-19222251

Narcis POHOAȚĂ 13 Mar. 2022, 13:28 Liga 2
Pe aceeași temă