EXCLUSIV | Luptă pentru putere la ”U” Cluj! Daniel Stanciu s-a săturat: ”Plec, orice se întâmplă!” Cine sunt cei care încearcă să pună mâinile pe club

Vlad MĂCICĂȘAN 20 Feb. 2021, 15:08 Liga 2
EXCLUSIV | Luptă pentru putere la ”U” Cluj! Daniel Stanciu s-a săturat: ”Plec, orice se întâmplă!” Cine sunt cei care încearcă să pună mâinile pe club

”U” Cluj a început perfect anul 2021, cu o calificare în sferturile Cupei României, împotriva prim-divizionarei UTA (scor 2-1, pe Cluj Arena) și un succes în deplasare cu Viitorul Pandurii (scor 2-1, la Târgu Jiu), în Liga 2. Cu toate acestea, în birourile de la Cluj Arena se poartă o revoluție.

Foști jucători și conducători ai Universității încearcă să pună mâinile pe conducerea clubului.

Răzvan Zăvăleanu, fostul administrator judiciar al clubului CFR Cluj, Alin Bănceu, fostul jucător și conducător, sau foștii jucători Andrei Cordoș, Octavian Abrudan, Dorin Goga, Gabriel Giurgiu și George Florescu urmăresc să intre în conducerea clubului.

Și nu este un plan făcut în secret. Aceștia s-au prezentat joi, 18 februarie, în biroul președintelui Radu Constantea și i-au transmis că vor să fie implicați în conducerea Universității Cluj.

Daniel Stanciu: ”Am izolat echipa. Membri fondatori încearcă să pună piedici”

Se pare că presiunile acestora, dar și a altor persoane din Consiliul Director l-au determinat pe Daniel Stanciu să-și decidă plecarea de la ”U” Cluj. Asta chiar dacă ”studenții” păstrează șanse la promovare după succesul cu Viitorul Pandurii, fostul loc 2.

Actualul conducător al clubului vorbește despre oameni din conducere care încearcă să pună piedici echipei și despre multe interese personale.

”După mai bine de un an și jumătate mă tot întreb dacă cei care susțin și sunt așa mari U-iști își doresc cu adevărat ca această echipă să promoveze. Sunt chiar unii oameni care fac parte din membrii fondatori care încearcă să pună piedici, oameni care erau pregătiți să vină cu planuri senzaționale, care nu înțeleg nimic din fenomen, dar așteptau să se împiedice echipa. Sunt lucruri care ne-au făcut în ultimele săptămâni să luăm o decizie radicală, împreună cu antrenor Costel Enache și efectiv am izolat echipa. Am izolat echipa de tot ce se întâmplă «afară». Sunt lucruri care apasă și toată lumea trebuie să înțeleagă că dacă vrei să faci performanță ai nevoie de sprijinul tuturor, de o strategie comună, în care să creadă toată lumea. E ușor să stai afară, să-ți dai cu părerea, fără să te implici. Acest club merită să fie în Liga 1, prin nume, prin brand, prin tot ce oferă. Are capacitatea de a face performanță. E nevoie de oameni care să gândească pentru binele acestui club și nu într-un bine personal. Sunt hotărât să nu mai continui la Universitatea Cluj, dar nu pot să renunț pentru că mi-am pus cuvânt și onoarea față de niște oameni. Trebuie să mă duc până la capăt. În orice situație plec. Sper să rămân până la final. Sunt mulți oameni «de bine» care au făcut și fac foarte mult rău acestei echipe”, a spus, la Look Sport+, Daniel Stanciu despre situația de la ”U” Cluj.

Doi dintre foștii jucători care vor acum în conducere, George Florescu și Dorin Goga, au fost îndepărtați de la echipă în această iarnă. Cu primul s-a reziliat contractul după ce n-a fost utilizat deloc în prima parte a sezonului, iar Goga a decis să-și încheie cariera de jucător după discuțiile purtate cu antrenorul Costel Enache privind viitorul echipei.

În ceea ce-l privește pe Andrei Cordoș, acesta vorbea încă din vara trecută despre un proiect ”foarte transparent” de management propus pentru a prelua el, alături de Octavian Abrudan și Gabriel Giurgiu, conducerea clubului.

Răzvan Zăvăleanu: ”Nu vreau să mă implic, câtuși de puțin la U Cluj. E fals” / Alin Bănceu: ”Eu făceam apel la liniște”

UPDATE: Din sursele Liga2.ro, printre numele celor care își doresc să facă parte din conducerea ”U” Cluj era și cel al fostului administrator judiciar al CFR-ului, Răzvan Zăvăleanu.

Acesta a negat vehement interesul pentru a intra în conducerea ”U” Cluj și spune că are rezerve și cu privire la Alin Bănceu, fost jucător și conducător.

”Nu am fost la niciun fel de întâlnire și nici nu mă interesează, câtuși de puțin, să mă implic la U Cluj. Mă îndoiesc și despre Alin Bănceu. Cel care v-a dat această informație despre mine minte cu nerușinare”, a spus Zăvăleanu.

Și Alin Bănceu spune că nu este interesat să intre în conducerea clubului și că s-a creat o neînțelegere în urma unor discuții pe un grup de WhatsUp, dar că nu se va alătura grupului de foști jucători care vor să preia echipa.

”Faptul că fac parte dintr-un grup de foști U-iști și spuneam că este nevoie de liniște, pentru că eu cunosc suflarea U-istă. Făceam apel la liniște. Nu am vorbit cu nimeni despre o revenire, nu am participat la acea întâlnire. Eu țin cu U și doresc să-și realizeze obiectivele. Le doresc baftă”, a spus fostul conducător al lui ”U” Cluj.

”U” Cluj, pe locul 7 în Liga 2, sub locurile de play-off, dar cu șanse reale la o calificare în grupa de promovare

În acest momment, ”U” Cluj ocupă locul 7 în clasamentul Ligii 2, cu 23 de puncte acumulate în 14 meciuri desfășurate în 16 etape, fiind la egalitate cu ultima clasată pe locurile care duc la finalul sezonului regular în play-off-ul de promovare. Dunărea are tot 23 de puncte, e pe locul 6, însă are și un meci în minus disputat.

”U” Cluj încă nu a aflat ce se întâmplă cu rezultatul din partida cu Farul, care nu a avut loc nici la reprogramare, din cauza constănțenilor de această dată. Litigiul a fost a fost amânat din nou de Comisia de Disciplină și Etică a FRF pentru săptămâna următoare, însă șansele de câștig ale clujenilor sunt reduse, constănțenii putând obține victoria la ”masa verde”.

În rest, ”U” Cluj mai are de disputat meciuri în sezonul regular cu CSM Slatina (acasă), Fotbal Comuna Recea (deplasare), U Craiova 1948 SA (acasă) și Petrolul (acasă). În penultima etapă, a 20-a, va sta.

Echipa ardeleană este calificată și în faza sferturilor de finală ale Cupei României, unde va întâlni Viitorul Pandurii, la data de 3 martie, de la ora 17:30.

Vlad MĂCICĂȘAN 20 Feb. 2021, 15:08 Liga 2
Pe aceeași temă