EXCLUSIV | L-a ratat pe Dragoș Gheorghe în detrimentul Petrolului, însă tot ia un jucător de la Astra! A cincea achiziție pe care o face FC Hermannstadt și detaliile mutării

Marius ANGHEL 14 Jan. 2022, 15:45 Liga 2

FC Hermannstadt a mai perfectat o achiziție, a cincea în această iarnă. Sibienii și-au dorit doi jucători de la Astra, însă s-au ales doar cu unul, fiindcă mijlocașul Dragoș Gheorghe a preferat să meargă la Petrolul. Sub comanda lui Marius Măldărășanu a ajuns tot un mijlocaș, Gabriel Ștefan Șerban, care la 11 februarie împlinește 22 de ani.

  • FC Hermannstadt i-a prezentat oficial până acum pe Andrei Blejdea (ex ”U” Cluj), Ionuț Biceanu (ex Concordia Chiajna), Daniel Paraschiv (ex FC Voluntari, venit sub formă de împrumut de la CFR Cluj) și Ioan Hora (ex UTA).

Gabriel Șerban, achiziționat de FC Hermannstadt de la Astra

Gabriel Șerban a fost unul dintre jucătorii de bază ai Astrei în acest sezon de Liga 2. A evoluat în 14 din cele 16 meciuri, în 13 a fost titular, dintre care în 11 a fost integralist. A acumulat 1158 de minute pe teren și a marcat un gol, din penalty, cu ”U” Cluj, cel care a adus victoria pe Cluj Arena, sor 2-1. Șerban ar fi putut înscrie și în ultima etapă din 2021, acasă cu Poli Timișoara, însă a ratat din penalty când bănățenii aveau 1-0.

Mijlocașul originar din Ploiești a lucrat la Astra cu Marius Măldărășanu, care l-a avut elev în perioada în care a antrenat acolo, și, bineînțeles, cu Dănuț Coman, fostul președinte al fostei prim-divizionare.

Șerban a fost cedat de Astra la FC Hermannstadt în schimbul a 25 la sută dintr-un viitor transfer al său, însă nu mai puțin de 50.000 de euro, susține președintele Astrei, Marian Costea.

”Șerban a plecat la FC Hermannstadt, i-am dat dezlegarea. Merge pe procente, când va fi vândut. L-am pus în vitrină, ca să poată fi vândut mai departe, ca să zic așa. I-am dat definitiv dezlegarea pentru 25 la sută dintr-un eventual transfer, dar nu mai puțin de 50.000 de euro. Alaltăieri i-am dat actele de transfer”, a spus, pentru Liga2.ro, Marian Costea.

  • În precedentele două sezoane, Șerban a evoluat în 12 meciuri de Liga 1 pentru Astra (4+8), cât și într-un joc în Cupa României. În cariera sa a evoluat mai mult la echipa a doua a clubului.

Dragoș Gheorghe a mai semnat pe un an cu Astra pentru a fi împrumutat un an și jumătate la Petrolul

Conducătorul Astrei a vorbit și despre cedarea lui Dragoș Gheorghe (23 de ani) la Petrolul și condițiile mutării.

”Dragoș a plecat împrumut pe un an și jumătate la Petrolul. A semnat o prelungire a contractului cu Astra și mai are doi ani și jumătate contract. Mai avea un an și jumătate, l-am dat împrumut pe cât avea inițial, pe vechiul contract, dar ca să-l dăm a mai semnat pe un an cu Astra. După împrumut doar nu rămâne liber, nu e normal? Și-a dorit foarte, foarte mult să meargă. Dacă nu dă randament acolo se întoarce la vară înapoi”, a explicat Marian Costea pentru Liga2.ro.

Mutarea lui Gheorghe la Petrolul a fost anunțată exclusiv de Liga2.ro miercuri seară, iar a doua zi dimineață clubul din Ploiești l-a prezentat oficial.

Și sibienii l-au dorit pe Dragoș Gheorghe, dar acesta a preferat Petrolul

Nu numai Gabriel Șerban a fost dorit la FC Hermannstadt de Marius Măldărășanu, ci și Dragoș Gheorghe, însă acesta din urmă a preferat să accepte oferta Petrolului.

”Dani Coman l-a vrut și pe Dragoș Gheorghe. Dar Dragoș și-a dorit mult mai mult să meargă la Petrolul, el fiind din Ploiești și crescând aici, și-a dorit mai mult să rămână la Ploiești, și datorită familiei, multe treburi. Le-am dat drumul celor doi pentru că așa le-am promis tuturor jucătorilor, că dacă au o ofertă de undeva și pentru ei e bine, să fim de acord să le dăm drumul. Așa îi impulsionăm și pe ceilalți jucători. Dacă nu putem să le dăm bani, măcar să îi impulsionăm să joace bine și sunt luați de alte echipe unde sunt condiții mult mai bine, mai ales cum e la Petrolul și FC Hermannstadt. Că dacă venea, nu știu ce echipă, că doar plătesc bine, nu le dădeam drumul”, a declarat Costea.

  • În meciul Astra – FC Hermannstadt, scor 0-5, Dragoș Gheorghe și Gabriel Șerban nu s-au aflat în lotul echipei lor.

”Noi nu avem posibilitatea de a aduce jucători de mare valoare și atunci mizăm pe forța grupului. Îmi doresc jucători de calitate, jucători pe care-i cunosc, pe care i-am urmărit și în care am încredere că ne vor ajuta pentru ceea ce ne dorim. Au venit trei jucători (n.a. – declarația a fost făcută înaintea anunțării transferului lui Ioan Hora și se referă la Ionuț Biceanu, Andrei Blejdea și Daniel Paraschiv), vor mai veni și alții, îmi pare extrem de rău pentru cei care au plecat, dar asta este viața în fotbal”

Dănuț Coman, președintele FC Hermannstadt, într-un interviu acordat recent, despre achizițiile pe care și le dorește la echipă

Marian Costea promite că jucătorii care își fac ”datoria față de Astra” sunt lăsați la mai bine!

Marian Costea spune și de ce a acceptat ca Astra să se despartă de doi dintre cei mai buni jucători pe care i-a avut în prima parte a sezonului. Președintele clubului care se antrenează la Ploiești și joacă la Giurgiu a spus că își respectă promisiunile făcute față de jucători. Aceeași soartă o vor avea și fotbaliștii care acceptă să semneze acum cu Astra, club aflat într-o situație dificilă din punct de vedere financiar.

”Am fost de acord să plece pentru că le-am promis jucătorilor, care aveau salariile pe care le aveau, că dacă vor fi solicitați de un club unde condițiile sunt mult mai bune și ei se pot afirma și mai mult să fiu de acord ca ei să meargă la echipe respective. M-am ținut de cuvânt vizavi de dăruirea lor și de faptul că și-au făcut datoria față de club. Prin asta eu zic că-i impulsionez și pe ceilalți care sunt în lot și care vin la noi. «Domnule, mor pe teren, iar dacă sunt solicitat de cineva, conducerea ține cont și de dorințele mele.»”, a mai spus Marian Costea.

Astra e pe penultimul loc în Liga 2 și îl are antrenor, mai nou, pe Marcel Abăluță

Astra s-a reunit luni, 10 ianuarie, la Ploiești, cu Marcel Abăluță antrenor principal, iar sâmbătă dispută un meci amical cu Dunărea Giurgiu. Peste două săptămâni, echipa intră într-un stagiu centralizat la Giurgiu, acolo unde vrea să se mute definitiv din acel moment.

Astra ocupă locul 19 din 20 în clasamentul Ligii 2, cu 5 puncte, asta doar din cauza faptului că a avut o penalizare de 14 puncte. În ultimele trei etape ale sezonului regular, echipa care joacă meciurile de acasă la Giurgiu va mai întâlni FC Buzău (deplasare), Unirea Constanța (acasă) și Poli Iași (deplasare). Ulterior va mai disputa șase partide în play-out, unde speră o salvare miraculoasă de la retrogradare.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/astra-are-antrenor-marcel-abaluta-a-acceptat-oferta-fostei-campioane-si-a-condus-primul-antrenament-din-acest-an-19215909

https://liga2.prosport.ro/seria-1/oficial-ioan-hora-a-semnat-cu-fc-hermannstadt-dupa-despartirea-de-uta-sibienii-sunt-in-extaz-e-unul-dintre-cei-mai-titrati-fotbalisti-din-romania-care-au-jucat-vreodata-la-sibiu-si-sub-cu-19216115

https://liga2.prosport.ro/seria-1/oficial-dragos-gheorghe-a-semnat-cu-petrolul-modalitatea-transferului-de-la-astra-si-perioada-pe-care-a-semnat-19216286

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ianis-zicu-a-fost-printre-antrenorii-ofertati-sa-preia-astra-si-a-dezvaluit-ce-dezamagire-i-au-adus-sefii-politehnicii-timisoara-am-fost-acolo-eram-gata-sa-o-preiau-echipa-19216338

Marius ANGHEL 14 Jan. 2022, 15:45 Liga 2
Pe aceeași temă