FC Hermannstadt, secretoasă privind lotul de jucători și programul de pregătire! În afară de Blejdea, sibienii au semnat și cu Ionuț Biceanu și Daniel Paraschiv

Marius ANGHEL 11 Jan. 2022, 13:21 Liga 2

FC Hermannstadt s-a numărat printre echipele din Liga 2 care ieri, 10 ianuarie, în prima zi a săptămânii, a avut programată reunirea și primul antrenament din 2022.

Deși dorește să fie un club de top, profesionist, care să reprezinte Sibiul la cel mai înalt nivel în fotbalul românesc și care pretinde că-și respectă suporterii, clasata pe locul 2 după 16 etape nu a anunțat nici măcar lotul de jucători pe care Marius Măldărășanu l-a avut la dispoziție. Singurul lucru pe care l-a transmis despre acest subiect, prin intermediul paginii sale de Facebook, aproape de miezul nopții, deci la multe ore de la primul antrenament, a fost că la reunire au participal 22 de fotbaliști din lot + Iaru și Niță de la FCH2; au lipsit Paul Antoche și Sthepan Plazonja, din cauza unor probleme medicale”. Informații vagi, alături de câteva poze de la ședința de pregătire.

Secretomanie la FC Hermanntadt!

Până să anunțe aceste mici informații, FC Hermannstadt și-a prezentat primele trei achiziții. Mai întâi l-a anunțat pe Andrei Blejdea, luat după ce ”U” Cluj a renunțat la el, apoi pe Ionuț Biceanu, fost la Concordia Chiajna, altă adversară pe care o va avea în play-off, iar ultimul a fost Daniel Paraschiv, despre care Liga2.ro a scris în exclusivitate că va fi împrumutat de la CFR Cluj, după o primă parte a sezonului modestă la FC Voluntari și FC Voluntari 2.

Revenind la detaliile prezentate de club despre reunire, acestea au fost, în întregime, următoarele:

”Lotul&stafful #FCH s-au reunit astăzi
A fost primul antrenament oficial după 25 de zile de vacanță
Au participat 22 de fotbaliști din lot + Iaru și Niță de la FCH2; au lipsit Paul Antoche și Sthepan Plazonja, din cauza unor probleme medicale
Împreună revenim în Liga 1!”

Informații minimale prezentate la ora 22:40, în timp ce la ora 22:51 s-a comunicat faptul că printre jucătorii prezenți la reunirea s-au aflat Valentin Buhăcianu și Călin Popescu, despre care aflăm că și-au revenit după accidentările suferite: ”Semne bune anu` are! Călin Popescu și golgheterul Valentin Buhăcianu s-au refăcut complet după accidentările suferite în meciurile trecute și au revenit la antrenamente.”

UPDATE: După apariția articolului pe Liga2.ro, FC Hermannstadt a revenit cu informații complete și a comunicat lotul de jucători pe care Marius Măldărășanu l-a avut la dispoziția sa la reunire. Între timp, de ieri până astăzi, cei 22 de jucători anunțați inițial au devenit 21, în afara lui Rareș Iaru și Loren Niță, aduși de la echipa secundă.

”Lotul&stafful #FCH s-au reunit astăzi
A fost primul antrenament oficial după 25 de zile de vacanță
Au participat 21 de fotbaliști
portari: Ionuț Pop, Vlad Muțiu, Mirel Bolboașă, Călin Grecu;
fundași: Ionuț Stoica, Saeed Issah, Dodo Tomșa, Florin Bejan, Raul Opruț, Alex Pantea;
mijlocași: Silviu Balaure, Călin Popescu, ,,Ace” Oroian, Mino Sota, Ionuț Năstăsie, Baba Alhassan, Petrișor Petrescu;
atacanți: Cosmin Bucuroiu, Valentin Buhăcianu
+ Rareș Iaru și Loren Niță de la FCH2
Au lipsit Paul Antoche și Sthepan Plazonja, din cauza unor probleme medicale”, a transmis, mai nou, FC Hermannstadt.

Andrei Blejdea, Ionuț Biceanu și Daniel Paraschiv au participat, la rândul lor, la reunire, însă FC Hermannstadt nu i-a enumerat în lot. Probabil i-a amintit doar pe cei din lotul cu care echipa sibiană a terminat meciurile din 2021.

Andrei Blejdea, Ionuț Biceanu și Daniel Paraschiv, primele achiziții ale sibienilor în 2022

Referitor la achiziții, FC Hermannstadt are până în acest moment, la ora publicării articolului, trei jucători noi prezentați oficial: Andrei Blejdea, Ionuț Biceanu și Daniel Paraschiv.

Atacantul Blejdea (25 de ani) a evoluat în prima parte a sezonului la ”U” Cluj, echipă clasată pe locul 3 în Liga 2, unde a prins 805 minute în 16 meciuri, adică a evoluat în toate partidele din acest campionat, însă niciodată nu a termina pe teren un joc, deși opt dintre ele le-a început ca titular. A marcat două goluri, cu Brăila (3-0) și Unirea Dej (3-1), iar Erik Lincar a renunțat la serviciile sale. În sezoanele trecute a mai jucat în România pentru Academica Clinceni, Pandurii Târgu Jiu, Campionii FC Argeș și Dinamo, iar la începutul carierei a jucat pentru FC Wil (Elveția), NK Zarica Kranj (Slovenia) și Eintracht Braunschweig II (Germania).

Biceanu (27 de ani) a evoluat în ultimul sezon și jumătate la Concordia Chiajna. În acest campionat a prins 16 meciuri pentru ilfoveni (1112 minute), 13 ca titular, în șapte fiind înlocuit. Mijlocașul central defensiv a mai lucrat cu antrenorul Măldărășanu și președintele Dănuț Coman la Astra, club unde a prins 43 de meciuri în Liga 1 în trei sezoane. În cariera sa a mai evoluat la CS Mioveni, în Liga 2.

Paraschiv (22 de ani) este tot atacant și în acest sezon a fost cedat de CFR Cluj la FC Voluntari, unde a evoluat la prima echipă, în Liga 1, dar și la cea secundă, în Liga 3. Cu CFR a semnat în vara trecută, după ce i s-a încheiat contractul cu Viitorul Pandurii, însă a fost împrumutat la ilfoveni, unde a jucat destul de puțin sub comanda lui Liviu Ciobotariu. În cele zece meciuri în care a fost utilizat a prins doar 230 de minute, doar într-un joc începând ca titular, ba chiar a și fost înlocuit. În cariera sa, una aflată încă la început, a bifat deja o mulțime de echipe, la juniori și seniori: FC Braşov, Preciziei Săcele (juniori), Viitorul Ghimbav, AFC Hărman, Luceafărul Oradea, Viitorul Pandurii Târgu Jiu, CFR Cluj, FC Voluntari și FC Voluntari 2.

  • Cei trei trebuie să completeze locurile lăsate vacante de Andrei Lungu, Andrei Sîntean și Lucian Buzan, de care clubul s-a despărțit în această iarnă. La capitolul rezilieri este și Alexandru Vodă, care oricum era împrumutat la CS Comunal Șelimbăr.
  • Din informațiile Liga2.ro, FC Hermannstadt l-a ofertat și pe Ioan Hora, plecat de la UTA.

Cum îi prezintă FC Hermannstadt pe cei trei jucători achiziționați:

”Andrei Blejdea este primul fotbalist transferat de FCH în pauza competițională a sezonului 2021-2022/ Liga 2. Acesta a semnat cu noi din postura de jucător liber de contract, ultima echipă pentru care a evoluat fiind Universitatea Cluj-Napoca. În prima parte a acestui campionat, pentru U Cluj, Andrei a marcat de trei ori și a oferit 5 pase de gol în 16 meciuri disputate în toate competițiile. Pe C.V.-ul său se mai regăsesc echipe ca Dinamo București, F.C.Argeș, Pandurii Tg.Jiu, Academica Clinceni, NK Domzale (Slovenia), Zarica Kranj (Slovenia), Braunschweig (Germania) și F.C.Will 1900 (Elveția).
Tânărul în vârstă de 25 de ani este cotat la suma de 125.000 euro pe siteurile de specialitate și poate evolua ca mijlocaș lateral pe ambele părți ale terenului, dar și în ofensivă – vârf de atac sau mijlocaș ofensiv.
Îi dorim mult succes lui Andrei și avem încredere că ne va ajuta în lupta noastră pentru revenirea în Liga 1!”

”Ciprian Ionuț Biceanu este un mijlocaș central în vârstă de 27 de ani, care mai poate evolua ca mijlocaș la închidere (defensiv) și chiar ca atacant. Acesta este cotat la suma de 150.000 euro pe siteurile de specialitate și vine la FCH din postura de jucător liber de contract. În prima parte a sezonului, Ciprian a evoluat în 17 meciuri pentru Concordia Chiajna, 13 dintre acestea fiind titular. În cariera sa mijlocașul originar din Pitești a mai jucat pentru F.C.Coman, C.S.Mioveni și Astra Giurgiu.
Ne bazăm pe Ciprian Ionuț Biceanu în lupta noastră pentru revenirea în Liga 1!”

”Daniel Paraschiv este un atacant în vârstă de 22 de ani, care vine la FCH sub formă de împrumut până la sfârșitul acestui sezon chiar de la C.F.R. Cluj-Napoca, echipa campioană a României. În prima parte a campionatului, tânărul a fost împrumutat la o altă echipă de podium din Liga 1 – F.C. Voluntari, pentru care a bifat 12 prezențe și a înscris un gol în Cupa României. În sezonul precedent, însă Daniel a reușit să înscrie 13 goluri pentru ACS Viitorul Pandurii Tg.Jiu, fiind unul dintre golgeterii ligii secunde. De asemenea, atacantul originar din Brașov a mai evoluat în trecut pentru Luceafărul Oradea, înscriind 13 goluri în 34 de partide. Daniel Paraschiv este cotat la suma de 250.000 euro pe siteurile de specialitate.
Bun venit & mult succes în tricoul echipei noastre, Daniel Paraschiv!”

Foto: FC Hermannstadt

 

 

 

 

 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/a-reziliat-cu-u-cluj-dar-ramane-in-cursa-pentru-promovare-andrei-blejdea-a-semnat-cu-fc-hermannstadt-si-devine-rivalul-studentilor-19215941

https://liga2.prosport.ro/seria-1/interviu-marius-maldarasanu-despre-ce-a-realizat-pana-acum-la-fc-hermannstadt-si-ce-va-urma-sunt-destul-de-multumit-avand-in-vedere-ca-am-construit-o-noua-echipa-de-abia-astept-sa-jucam-19215801

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ioan-hora-s-a-despartit-oficial-de-uta-si-ar-putea-ajunge-la-fc-hermannstadt-unde-sa-fie-din-nou-coechipier-cu-buhacianu-19215864

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-daniel-paraschiv-revine-in-liga-2-la-fc-hermannstadt-atacantul-n-a-impresionat-la-fc-voluntari-si-va-fi-imprumutat-din-nou-de-cfr-cluj-19215504

Marius ANGHEL 11 Jan. 2022, 13:21 Liga 2
Pe aceeași temă