OFICIAL | Ioan Hora a semnat cu FC Hermannstadt după despărțirea de UTA. Sibienii sunt în extaz: ”E unul dintre cei mai titrați fotbaliști din România care au jucat vreodată la Sibiu și sub culorile echipei noastre”

Marius ANGHEL 11 Jan. 2022, 19:17 Liga 2
OFICIAL | Ioan Hora a semnat cu FC Hermannstadt după despărțirea de UTA. Sibienii sunt în extaz: ”E unul dintre cei mai titrați fotbaliști din România care au jucat vreodată la Sibiu și sub culorile echipei noastre”

FC Hermannstadt a perfectat patru transferuri în doar două zile de la revenirea la antrenamente, primele susținute în 2022.

Ioan Hora (33 de ani), proaspăt despărțit de UTA, a semnat un acord cu echipa sibiană până la finalul actualului sezon, cu drept de prelungire în caz de promovare în Liga 1, mărind numărul de atacanți din lotul lui Marius Măldărășanu. Liga2.ro anunțase de ieri venirea sa la trupa de pe locul 2 din Liga 2, în momentul rezilierii cu arădenii.

  • Ieri, FC Hermannstadt i-a prezentat oficial și pe Andrei Blejdea (ex ”U” Cluj), Ionuț Biceanu (ex Concordia Chiajna) și Daniel Paraschiv (ex FC Voluntari, venit sub formă de împrumut de la CFR Cluj).

Ioan Hora a semnat cu FC Hermannstadt. Va sta în primul meci

Achiziționarea lui Ioan Hora este comunicată cu mult fast de FC Hermannstadt, atacantul orădean care la 21 de august va împlini 34 de ani fiind prezentat drept ”unul dintre cei mai titrați fotbaliști din România care au jucat vreodată la Sibiu și sub culorile echipei noastre”.

Până să-și demonstreze valoarea la sibieni, Hora revine în campionatul Ligii 2 după 8 ani, în partea a doua a sezonului 2013/2014 evoluând în 15 meciuri pentru ASA Târgu Mureș, pentru care înscria 3 goluri și alături de care promova.

La ultima sa echipă, UTA, Hora a evoluat în campionatul trecut de Liga 1 în 31 de meciuri (24 ca titular / 2059 minute), în care a înscris 6 goluri, iar în cel actual a fost utilizat de Laszlo Balint în 17 jocuri (9 ca titular, în opt a fost schimbat / 790 minute), în care a marcat 4 goluri. De arădeni s-a despărțit chiar dacă era al doilea marcator al echipei, dar – totodată – a ieșit în evidență și cu două ratări imense, ce au costat-o puncte prețioase pe fosta sa echipă. În acest ultim meci, cu U Craiova, Hora a și fost eliminat de pe teren, condiții în care a ratat ultimul meci oficial al anului pentru UTA, eșecul (1-2) de la Voluntari, astfel că la FC Hermannstadt nu va putea evolua în primul meci, cel de acasă cu Dunărea Călărași.

Ioan Hora s-a despărțit a doua oară de UTA, acum după un sezon și jumătate în tricoul arădenilor. Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

FC Hermannstadt, după ce a obținut semnătura lui Hora: ”Unul dintre cei mai titrați fotbaliști din România care au jucat vreodată la Sibiu”

”Un profesionist care nu mai are nevoie de nici o prezentare face parte începând de azi din familia #FCH! Este vorba despre Ioan Hora, unul dintre cei mai titrați fotbaliști din România, care au jucat vreodată la Sibiu și sub culorile echipei noastre. La cei 33 de ani ai săi, Ioan Hora are un palmares impresionant: un titlu de campion al României (sezonul 2011-2012, CFR Cluj), două Cupe ale Turciei (sezonul 2016-2017, Konyaspor și sezonul 2017-2018, Akhisarspor) o Cupă a României (sezonul 2019-2020, FCSB), o Super Cupă a României (sezonul 2010-2011, CFR Cluj), trei selecții în Echipa Națională a României plus titlul de golgheter al Ligii I în sezonul 2015-2016 (19 goluri) și o participare în grupele Champions League alături de CFR Cluj(2011). Este cotat la suma de 400.000 euro pe siteurile de specialitate, intrând astfel în topul celor mai bine plasați fotbaliști din Liga 2 la acest capitol. În cariera sa, fotbalistul originar din Oradea a evoluat pentru echipe ca UTA Arad, Gloria Bistrița, CFR Cluj, ASA Tg. Mureș, Pandurii Tg.Jiu, Konyaspor, Akhisarspor, Elazigspor (Turcia), FCSB și Gaz Metan Mediaș.

Ioan Hora mai poate evolua pe ambele benzi în ofensivă și vine la FCH din postura de jucător liber de contract. În prima parte a sezonului, Hora a marcat de 4 ori în 17 partide pentru UTA Arad în Liga 1.

Ne bucură foate mult decizia lui Ioan Hora de a se alătura proiectului nostru! Acest fapt reconfirmă demersurile conducerii FCH și a tuturor celor care contribuie prin fapte și investesc în revenirea echipei noastre în Liga 1!

Bine ai venit, Ioan Hora!”, a transmis FC Hermannstadt pe site-ul oficial.

  • FC Hermannstadt îi mai are ca atacanți în lot pe Valentin Buhăcianu (28 ani), Stjepan Plazonja (24 ani), Stanley Elbers (29 ani), Cosmin Bucuroiu (18 ani) și nou-veniții Andrei Blejdea (25 ani) și Daniel Paraschiv (22 ani). Plazonja e dat accidentat, iar despre Elbers clubul n-a comunicat nimic. Cel mai probabil, clubul se va despărți de cei doi, după ce au fost aduși Blejdea, Paraschiv și Hora.

FC Hermannstadt a comunicat, cu întârziere, lotul prezent la reunire

Altfel, după apariția articolului de astăzi de pe Liga2.ro, referitor la reunirea echipei sibiene, FC Hermannstadt a revenit cu informații complete și a comunicat lotul de jucători pe care Marius Măldărășanu l-a avut la dispoziția sa la reunire.

Între timp, de ieri până astăzi, cei 22 de jucători anunțați inițial au devenit 21, în afara lui Rareș Iaru și Loren Niță, aduși de la echipa secundă.

”Au participat 21 de fotbaliști ⇒
portari: Ionuț Pop, Vlad Muțiu, Mirel Bolboașă, Călin Grecu;
fundași: Ionuț Stoica, Saeed Issah, Dodo Tomșa, Florin Bejan, Raul Opruț, Alex Pantea;
mijlocași: Silviu Balaure, Călin Popescu, ,,Ace” Oroian, Mino Sota, Ionuț Năstăsie, Baba Alhassan, Petrișor Petrescu;
atacanți: Cosmin Bucuroiu, Valentin Buhăcianu
+ Rareș Iaru și Loren Niță de la FCH2
Au lipsit Paul Antoche și Sthepan Plazonja, din cauza unor probleme medicale”, transmite, mai nou, FC Hermannstadt.

Andrei Blejdea, Ionuț Biceanu și Daniel Paraschiv au participat, la rândul lor, la reunire, însă FC Hermannstadt nu i-a enumerat în lot. Probabil i-a amintit doar pe cei din lotul cu care echipa sibiană a terminat meciurile din 2021.

Marius ANGHEL 11 Jan. 2022, 19:17 Liga 2
Pe aceeași temă