EXCLUSIV | Gânduri negre la Ripensia Timișoara! Finanțatorul se gândește să nu mai înscrie echipa în sezonul următor de Liga 2: ”Actualul sistem este de sorginte bolșevică. S-a înlocuit 23 August și Tractorul cu primării, MAI, MApN”

Anda DELIU 07 May. 2020, 09:04 Liga 2
EXCLUSIV | Gânduri negre la Ripensia Timișoara! Finanțatorul se gândește să nu mai înscrie echipa în sezonul următor de Liga 2: ”Actualul sistem este de sorginte bolșevică. S-a înlocuit 23 August și Tractorul cu primării, MAI, MApN”

Finanțatorul-președinte al clubului Ripensia spune că reluarea actualului sezon de Ligii 2 va fi foarte anevoioasă. Dumitru Mihu susține că, dacă vor mai fi meciuri în ediția 2019-2020, echipa sa va participa în competiție, dacă va reușit să îndeplinească normele cerute de Ministerul Sănătății și Ministerul Tineretului și Sportului, dar ia serios în calcul ca în viitorul sezon să nu mai înscrie clubul în întrecerea seniorilor!

Dumitru Mihu și-a exprimat din nou dezamăgirea față sistemul competițional gândit de FRF. Președintele Ripensiei spune că nu exclude ca în sezonul 2020-2021 al Ligii 2, Ripensia să mai participe doar în competiții de juniori. În plus, a lansat un atac dur către forul condus de Răzvan Burleanu.

”Mă gândesc dacă să mai înscriu echipa în viitorul sezon de Liga 2. În videconferințele cu FRF, sunt cam singurul care intră și dă bani. În acest sezon, dacă se va decide să se joace, vom continua, nu-mi bat joc de echipa, am primi niște sancțiuni foarte mari. Dar iau în calcul ca în viitorul sezon să nu participăm la seniori. Academia va merge sigur mai departe, pentru că nu am nicio dezamăgire din zona Academiei. Sunt dezamăgit de acest sistem. Actualul sistem este unul de sorginte bolșevică. S-a înlocuit 23 August și Tractorul cu primării, MAI, MApN. Fotbalul trebuie să fie profesionist, trebuie să fie pentru oamenii de afaceri. Fotbalul trebuie să fie o afacere. Or, ce transferuri pe bani se fac în România, în afară de interesele din spate ale unor conducători? În afara de Ripensia, cine a vândut jucători seniori pe bani? (n.r. – vânzarea lui Albert Voinea la Turris). Nu se face niciun pas spre o nouă direcție, e clar că peste noapte nu se poate schimba ceva, dar nu se fac pași, să ni se spună cum trebuie să fie lucrurile peste 2 ani, peste 3 ani. Se rămâne în aceeași stare din ultimii 20 de ani, că măcar în primii 10 ani după Revoluție am participat la trei Campionate Mondiale. Nu mă gândesc să mai particip în Liga 2 cu 20 de echipe, deplasări lungi și costisitoare și bani din drepturi TV în proporție de 1 la 80 față de prima ligă”, a spus Mihu pentru Liga2.ro.

La chestionarul primit din partea FRF în care fiecare club din Liga 2 să își spună și în scris opinia despre cum ar trebui să se încheie acest sezon suspendat din cauza pandemiei de coronavirus, Ripensia a transmis că vrea ”înghețarea” actualei ediții.

După 24 de etape desfășurate în acest sezon de Liga 2, suspendat în prima jumătate a lunii martie din cauza pandemiei de COVID-19, Ripensia Timișoara e pe locul 13 în campionat, cu 28 de puncte.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ripensia-a-optat-si-ea-pentru-inghetarea-actualei-editii-a-ligii-2-e-o-cheltuiala-enorma-care-nu-se-justifica-pentru-multe-cluburi-nu-exista-motivatie-19131719

https://liga2.prosport.ro/special/protocolul-cu-recomandari-al-ministerului-tineretului-si-sportului-si-ministerului-sanatatii-pentru-reluarea-antrenamentelor-sportivilor-de-performanta-dupa-incheierea-starii-de-urgenta-19131530

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-principalul-finantator-al-unui-club-din-liga-2-avertizeaza-unii-dintre-noi-vom-obosi-in-acest-context-fotbalul-va-ramane-mic-propunerile-radicale-facute-federatie-si-co-19130821

https://liga2.prosport.ro/seria-1/scenariul-cu-mai-putine-meciuri-pentru-incheierea-ligii-2-dat-ca-exemplu-de-razvan-burleanu-si-pentru-liga-1-presedintele-frf-vrea-o-noua-intalnire-cu-mts-si-ministerul-sanatatii-dupa-prezentarea-pr-19131604

Anda DELIU 07 May. 2020, 09:04 Liga 2
Pe aceeași temă