Ripensia a optat și ea pentru ”înghețarea” actualei ediții a Ligii 2: ”E o cheltuială enormă, care nu se justifică. Pentru multe cluburi nu există motivație”

Autor: Anda DELIU Publicat: 06 May. 2020, 18:39 Liga 2
Ripensia a optat și ea pentru ”înghețarea” actualei ediții a Ligii 2: ”E o cheltuială enormă, care nu se justifică. Pentru multe cluburi nu există motivație”

Deocamdată, fotbalul a rămas paralizat, chiar dacă, marți, ministrul Tineretului și Sportului Ionuț Stroe a anunțat o serie de măsuri pentru reluarea antrenamentelor în cazul sportului profesionist. Starea generală nu e una de optimism, iar acest lucru se resimte din plin la clubul Ripensia Timișoara.

Președintele Dumitru Mihu, cel care este și principalul finanțator, spune că reluarea actualului sezon va fi foarte anevoioasă. Acesta a declarat că, dacă vor mai fi meciuri în Liga 2 în sezonul 2019-2020, Ripensia va participa, doar pentru a respecta competiția și competitoarele.

Ripensia a optat pentru ”înghețarea” sezonului de Liga 2

Joi, cluburile din Liga 2 vor intra din nou într-o videconferință cu Răzvan Burleanu. Ripensia a trimis răspunsul la chestionarul trimis de FRF și a optat pentru ”înghețarea” sezonului. ”Am primit și noi ieri, în sfârșit, chestionarul. L-am completat. Am ales înghețarea sezonului. Deocamdată, noi nu am luat nicio măsură pentru reluarea antrenamentelor, pentru că așteptăm să vedem și noi dacă ce a transmis ministrul sunt obligații sau recomandări. Așteptăm directive clare. Dacă sunt măsuri obligatorii, sunt imposibil de respectat. Mă refer la cluburile de Liga 2. Așa, nu mai are niciun farmec. Fără spectatori, cu cheltuieli atât de mari care nu se justifică. E foarte complicat de mers în deplasări, e vorba de cazare, transport. Ar trebui să stea autoizolat tot lotul. E o cheltuială enormă, care nu se justifică, pentru multe cluburi nu există motivație. Multe cluburi nu au obiectiv. Noi teoretic avem, să ne salvăm de la retrogradare. Măcar cluburile din Liga 1 au miza drepturilor TV”, spune Dumitru Mihu pentru Liga2.ro.

Declarațiile finanțatorului Dumitru Mihu despre alegerea ”înghețării” sezonului în chestionarul trimis de FRF sunt în discordanță cu cele ale antrenorului Ripensiei, Alexandru Pelici, care, în weekendul trecut, spunea că echipa sa a ales varianta ”play-off / play-out”. ”Noi, cei de la Ripensia, am optat dintre cele două variante pe cea cu play-off / play-out, pentru că perioada de pregătire după aceste două luni de pauză ar fi cu cel puțin o săptămână mai mare. Jocurile n-ar mai fi la un interval așa de mic, la trei-patru zile, și, atunci, pentru noi ar fi doar nouă jocuri și cred că ne-am putea adapta. Trebuie să ne gândim și la sănătatea fotbaliștilor, nu doar la faptul că trebuie să încheiem acest campionat cu orice preț”, a spus Pelici la Radio Timișoara. Antrenorul și-a spus și părerea personală, cea că ar trebui să se renunțe la acest campionat pentru a putea fi pregătit celălalt cum trebuie.”


Dumitru Mihu și Alexandru Pelici, finanțatorul-președinte, respectiv antrenorul principal al clubului Ripensia

Ripensia nu și-a chemat jucătorii la treabă

Deocamdată, toți fotbaliștii de la Ripensia au rămas acasă sau unde au ales să petreacă perioada de suspendare a activității, pe timp de pandemie. Cei trei jucători din Republica Moldova, Ivan Urvanțev, Andrei Macrițchii și Valerii Macrițchii sunt în țara vecină, care azi apare cu 4363 de cazuri totale de infectare cu COVID-19.

”Nu am chemat jucătorii. Toți sunt unde se aflau și până acum. Unii la domiciliile lor. Unii au rămas în Timișoara. Cei trei moldoveni sunt în țara lor. Pentru ei este și mai complicat, deoarece Moldova e în zona roșie și ar trebui să intre în carantină instituționalizată 14 zile. M-am consultat și cu Alexandru Pelici, vorbim des. Și dânsul are aceeași părere ca și mine, că este foarte complicat să reluăm activitatea. Dacă se va decide să se reia competiția, decizie ce depinde de Ministerul Sănătății, probabil că nu se vor respecta regulie, pentru că este imposibil”, spune președintele clubului Ripensia, aflat pe locul 13 în Liga 2.

Autor: Anda DELIU Publicat: 06 May. 2020, 18:39 Liga 2
Pe aceeași temă