Flavius Stoican a demisionat de la Viitorul Pandurii după ratarea play-off-ului. Cum și-a vărsat nervii și cine îi ia locul pe banca gorjenilor

Mircea OGLINDOIU, Marius ANGHEL 30 Mar. 2021, 22:51 Liga 2

Ratarea play-off-ului, după înfrângerea de duminică, de la Călărași, 1-2 cu Dunărea, din ultima etapă a sezonului regular din Liga 2, a dus la ruptura definitivă dintre antrenorul Flavius Stoican (44 de ani) și finanțatorul echipei Viitorul Pandurii Târgu Jiu, Nicolae Sarcină!

Dacă, în urmă cu două saptamâni, antrenorul severinean fusese demis pentru câteva ore, după care conducerea clubului gorjean s-a răzgândit când a realizat că trebuie să-i achite clauza de reziliere, stabilită în contract, de 22.000 de euro, marți seara, Stoican a decis el să pună capăt colaborării, și așa tensionate!

Cele două părți au reziliat însă contractul de comun acord!

Lucia Vladimirescu îl informase pe Flavius Stoican de demitere în urmă cu două săptămâni

Conflictul inițial a plecat de la faptul că lui Flavius Stoican i s-au cerut, printre altele, să nu-i mai utilizeze pe jucătorii care au refuzat să-și prelungească contractele scadente în vară: Andrei Dragu, Daniel Paraschiv și Marius Cioiu.

Persoana care l-a informat pe Stoican de demitere, în urmă cu două săptămâni, n-a fost nici patronul Nicolae Sarcină, nici ginerele acestuia, Alin Zgripcea, cel care ocupă funcția de președintele al clubului gorjean, ci Lucia Vladimirescu, o altă persoană apropiată afaceristului, cea care conduce și celălalt club controlat de Sarcină, Luceafărul Oradea!

Flavius Stoican a demisionat de la Viitorul Pandurii și și-a spart telefonul de nervi

Sursele Liga2.ro din cadrul echipei gorjene au dezvăluit că Flavius Stoican a spart telefonul mobil, personal, după ce a părăsit sediul clubului!

Antrenorul nici n-a fost prezent la antrenamentul din dimineața zilei de marți!

”Nu vreau ca oamenii să își bată joc de munca mea. Într-adevăr, mi s-a spus verbal că nu mai e nevoie de serviciile mele și după aceea, neoficial, că stai că e o neînțelegere, că nu știu ce, că s-a supărat șeful (n.r. – finanțatorul din umbră Nicolae Sarcină), primul-ministru, președintele. Băi, nu vă jucați cu mine, că eu am fost omul care a făcut rezultate la acest club! Asta e, dați-mă afară oficial. Le-am cerut hârtie de demitere, dar apoi, stai, că nu te dăm afară oficial, că doar s-a supărat șeful”, răbufnise Stoican, în urmă cu două săptămâni, după ce fusese demis pentru câteva ore!

După eșecul decisiv cu Dunărea, Stoican spunea că va discuta cu conducerea despre rămânerea sa

Momentan, antrenorul Flavius Stoican nu a fost de găsit, telefonic, pentru a-și spune punctul de vedere!

”O să am o discuție. Important este să existe putere ca să treci peste astfel de momente. La fel de adevărat este că trebuie să fim foarte atenți, și eu, și toată lumea, atâta timp cât faci totul cu pasiune, cu putere, cu liniște, cu liniște sufletească, poți să mergi mai departe. În caz că nu, atunci sunt momente în are trebuie să iei o decizie ca să știi ce ai de făcut în viitor”, spunea Flavius Stoican după înfrângerea de la Dunărea Călărași (scor 1-2), despre posibilitatea plecării sale de la Viitorul Pandurii.

Odată cu Stoican, de la Viitorul Pandurii pleacă și Cosmin Frimu, antrenorul secund, în timp ce portarul Denis Rusu a cerut și el rezilierea contractului. Clubul gorjean va începe reorganizarea după ce a ratat obiectivul accederii în play-off-ul Ligii 2.

Viitorul Pandurii, al doilea cel mai bun atac din Liga 2 și calificată în semifinalele Cupei României, cu Stoican antrenor

Flavius Stoican preluase Viitorul Pandurii Târgu Jiu în luna august a anului trecut, cu doar o săptămână înainte de startul sezonului! A calificat echipa în semifinalele Cupei României, unde va întâlni Universitatea Craiova, în data de 14 aprilie, turul, respectiv 11 mai, returul!

Cu Stoican antrenor, Viitorul Pandurii a înregistrat în 19 meciuri desfășurate în Liga 2 zece victorii, două egaluri și șapte înfrângeri, golaveraj 32-27, cu cele 32 de puncte acumulate situându-se pe locul 8, fiind la egalitate inclusiv cu ocupanta poziției a 5-a, FK Csikszereda. Play-off-ul l-a ratat fiindcă la rezultate directe cu cele trei echipe cu care a terminat la egalitate de puncte (Csikszereda, ASU Poli și Farul) s-a situația cel mai slab.

Gabriel Răscol, din team manager devine antrenor

Viitorul Pandurii va fi acum pregătită de Gabriel Răscol, team-managerul de două săptămâni al echipei, noua mână dreaptă a lui Nicu Sarcină!

Răscol (foto, alături de Andrei Dragu și Marius Cioiu, doi dintre promițătorii jucători ai echipei gorjene) a apărut pentru prima dată pe foaia de arbitraj a celor de la Viitorul Pandurii chiar la jocul cu Ripensia, în care Stoican a lipsit din cauza infectării cu COVID-19. Acesta a fost trecut ca ”T. manager”, adică team manager.

Răscol, fost antrenor la juniori la Pandurii sau director la LPS Târgu Jiu, este foarte activ în ultima perioadă pe pagina sa de Facebook, unde distribuie postări ale clubului Viitorul Pandurii, cât și poze cu el și jucătorii echipei gorjene. Până în luna febuarie a acestui an nu avusese nicio postare despre clubul lui Sarcină.

”Eu rămân în continuare, atâta timp cât oamenii sunt mulțumiți de ceea ce fac eu, merg cu acești băieți în continuare. Sunt mulțumiți, mi-au spus că nu e niciun fel de problemă. Am spus ce am avut de spus. Oamenii m-au contactat atunci și mi-au spus că există acea dezamăgire, supărate. Am clarificat, am zis că nu, nu e adevărat și a zis că mergem în continuare. Mergem mai departe, dăm drumul la treabă. Gata.

Poate să stea oricine pe bancă (n.r. – referitor la faptul că pe banca tehnică a echipei sale a apărut, acum pentru al doilea meci, un team manager, Gabriel Răscol, despre care s-a spus că ar prelua el postul de principal). Poate să vină oricine, și pe bancă, și în tribună și antrenor, tot ce vor. Eu, atâta timp cât sunt cu jucătorii mei, cu jucătorii pe care îi antrenez, jucătorii acestui club, pe care eu îi apreciez foarte tare, poate să vină oricine. Și Berlusconi, și Mourihno, și Pep Guardiola, toată lumea. Atâta timp cât zice: «Dă-i drumul la treabă!», îi dăm drumul la treabă cu băieții mei”, spunea Stoican după remiza cu FK Csikszereda, scor 0-0, din penultima etapă a sezonului regular.

După demiterea lui Stoican pentru câteva ore de la Viitorul Pandurii, zvonuri au fost că Sarcină s-ar fi înțeles cu Erik Lincar să preia echipa.

Viitorul Pandurii începe play-out-ul de pe primul loc în Grupa B

Pentru Viitorul Pandurii urmează play-out-ul Ligii 2, acolo unde obiectivul este menținerea în acest eșalon fotbalistic. Va evolua în Grupa B a play-out-ului, alături de Petrolul Ploiești (31 puncte), SCM Gloria Buzău (26 puncte), Concordia Chiajna (24 puncte), Unirea Slobozia (19 puncte), CSM Reșița (19 puncte) și Aerostar Bacău (10 puncte). Gorjenii sunt lideri, cu 32 de puncte.

Echipa va mai avea șase meciuri în play-out, în care trebuie să evite ultimele două poziții, direct retrogradabile, și antepenultimul loc, care duce la barajul de menținere în Liga 3.

În urma tragerii la sorți s-a ales să desfășoare meciurile din play-out în următoarea ordine: SCM Gloria Buzău (acasă), Unirea Slobozia (deplasare), Petrolul (acasă), Aerostar Bacău (deplasare), CSM Reșița (acasă) și Concordia Chiajna (deplasare). În ultima rundă, a 7-a, va sta.

În prima rundă din play-out, Viitorul Pandurii va juca în data de 3 martie, de la ora 11:00, pe teren propriu, cu SCM Gloria Buzău.

Foto: Bogdan Craioveanu (Accent TV)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/soc-la-targu-jiu-flavius-stoican-scos-din-sarcina-de-la-viitorul-pandurii-pentru-cateva-ore-antrenorul-a-fost-demis-si-apoi-anuntat-ca-ramane-in-functie-ce-la-ce-a-pornit-scandal-19174943

https://liga2.prosport.ro/seria-1/flavius-stoican-recunoaste-ca-a-fost-demis-pentru-cateva-ore-de-la-viitorul-pandurii-si-distruge-credibilitatea-propriului-club-antrenorul-trece-peste-lovitura-de-imagine-primita-chiar-dac-19175013

https://liga2.prosport.ro/seria-1/flavius-stoican-de-la-extaz-la-agonie-cu-viitorul-pandurii-gorjenii-au-ratat-play-off-ul-dupa-ce-in-penultima-etapa-erau-pe-locul-1-probabil-ca-am-facut-ceva-gresit-s-a-facut-ceva-gresit-19176798

https://liga2.prosport.ro/seria-1/programul-meciurilor-din-prima-etapa-a-play-off-ului-si-play-out-ului-ligii-2-runda-incepe-de-ziua-pacalelilor-ofera-un-meci-la-ora-aproape-de-champions-league-si-se-incheie-dupa-c-19176857

Mircea OGLINDOIU, Marius ANGHEL 30 Mar. 2021, 22:51 Liga 2
Pe aceeași temă