Flavius Stoican, de la extaz la agonie cu Viitorul Pandurii! Gorjenii au ratat play-off-ul după ce în penultima etapă erau pe locul 1. ”Probabil că am făcut ceva greşit, s-a făcut ceva greșit. Trebuie să existe putere ca să treci peste”

Marius ANGHEL 30 Mar. 2021, 15:15 Liga 2

Viitorul Pandurii Târgu Jiu a trecut de la extaz la agonie în acest final de sezon regular al Ligii 2, ca, de altfel, majoritatea echipelor implicate în lupta pentru play-off. Numai că situația formației gorjene antrenată de Flavius Stoican a fost una și mai specială.

Viitorul Pandurii, mai aproape de liderul ”FC U” Craiova ca în pauza de iarnă, însă totuși clasată sub locurile de play-off

Iarna a trecut-o stând pe locul 2 în clasament, la cinci puncte de lider, și fiind poate cea mai mare surpriză a sezonului. După doar două runde disputate în 2021, în care a pierdut, Viitorul Pandurii a căzut tocmai pe locul 9, fiind însă la șase puncte în spatele primei clasate. Au urmat apoi trei meciuri în care s-a câștigat de două ori și o dată s-a remizat, iar echipa din Târgu Jiu a revenit din nou pe locul 2, de această dată fiind la egalitate cu liderul ”FC U” Craiova, cât și cu alte două formații, Farul și ASU Poli.

Ultima rundă avea să aducă însă drama. Viitorul Pandurii, adormită probabil de jocul suspect al Dunării la Rapid (pierdut cu 0-4), a condus la Călărași cu 1-0, însă avea să piardă cu 2-1.

Alte trei echipe au terminat sezonul regular cu același număr de puncte, 32, FK Csikszereda, Farul și ASU Poli (la trei puncte sub liderului ”FC U” Craiova), astfel că s-a făcut clasament special cu rezultatele directe dintre cele patru cluburi, iar Farul și Viitorul Pandurii au stat cel mai slab, astfel că s-au situat imediat sub pozițiile de play-off, ratând primul obiectiv.

Flavius Stoican, după ce a ratat obiectivul cu Viitorul Pandurii: ”Viaţa nu se opreşte aici. Merge înainte”

Dacă după remiza cu FK Csikszereda (scor 0-0) din penultima etapă, Flavius Stoican radia de fericire că echipa sa urma pentru o zi pe primul loc și spunea i s-a îndeplinit pofta, fiind convins că după meciul de la Călărași se va bucura de calificarea în play-off, după partida cu Dunărea, pierdută cu 1-2, antrenorul a fost adus cu picioarele pe pământ.

  • Alin Țegle a deschis scorul pentru Viitorul Pandurii încă din minutul 7, din penalty, însă Dunărea a reușit apoi să întoarcă scorul prin Saifeddine Alami (44) și Ariel Lopez (53).

”E greu de spus ce ne-a lipsit. Am muncit un sezon întreg. Nu e uşor să treci prin astfel de momente şi eu sunt omul care trebuie să le ridice moralul jucătorilor. Viaţa nu se opreşte aici. Merge înainte. Mergem înainte, indiferent de situație. Probabil că am făcut ceva greşit, s-a făcut ceva greșit. Nu vreau să dau vina pe nimeni, nu vreau să dau vina pe lucruri, pur şi simplu trebuie să fim mai buni. Asta este ceea ce simt la momentul acesta. Trebuie să fim mai buni și să facem lucrurile cu plăcere. Dacă ne place fotbalul, trebuie să-l jucăm cu plăcere, nu cu trac, nu cu emoţii. Sigur, să fie emoții, dar emoții pozitive. Și avem de învățat. De învățat de la fotbal, de la viață, de la tot”, a spus, la finalul jocului, Flavius Stoican.

”Fiecare dintre noi trebuie să ne uităm în oglindă, în viață, nu numai la fotbal, să vedem unde am greșit, de ce nu suntem mai buni”

Stoican are regretul că echipa sa a avut șanse să își mărească avantajul pe tabelă și, astfel, ar fi avut calificarea în play-off în mână. Antrenorul e de părere că se poate merge mai departe dacă fiecare își va face o autocritică și va vedea unde a greșit și ce are de rectificat.

Sper final am luat pulsul, să văd care, cum sunt rezultatele. În timpul jocului nu ne-a interesat. S-a jucat, am încercat să revenim, am avut ocazii la 1-0. Dacă noi marcam prin Vlad Prejmerean se făcea 2-0 și alta era soarta jocului. Ăsta este fotbalul.

Trebuie să-i îmbărbătez. Până la urmă, este un joc de fotbal și ăsta este lucrul cel mai important, să meargă înainte, să vadă unde au greșit. Asta le-am spus și în vestiar. Fiecare dintre noi trebuie să ne uităm în oglindă, în viață, nu numai la fotbal, să vedem unde am greșit, de ce nu suntem mai buni. Și dacă noi găsim răspunsul la întrebarea asta, atunci cu siguranță o să vină și momente de fericire”, a mai declarat Stoican.

Flavius Stoican nu e sigur de rămânerea sa ca antrenor al echipei din Târgu Jiu

Despre rămânerea sa pe banca tehnică a echipei Viitorul Pandurii, Flavius Stoican nu a părut să fie sigur. Va avea o discuție cu conducerea, care nu cu mult timp în urmă îi găsise deja un înlocuitor.

”O să am o discuție. Important este să existe putere ca să treci peste astfel de momente. La fel de adevărat este că trebuie să fim foarte atenți, și eu, și toată lumea, atâta timp cât faci totul cu pasiune, cu putere, cu liniște, cu liniște sufletească, poți să mergi mai departe. În caz că nu, atunci sunt momente în are trebuie să iei o decizie ca să știi ce ai de făcut în viitor”, a comentat Flavius Stoican.

Acesta a preluat echipa la începutul sezonului și la finalul campionatului regular o situează pe cea mai înaltă treaptă pe care a ocupat-o vreodată în scurta sa istorie. Viitorul Panduiri e pe locul 8, cu 32 de puncte, câte a avut și ocupanta poziției a 5-a, FK Csikszereda. În cele 19 meciuri a înregistrat zece victorii, două egaluri și șapte înfrângeri, având al doilea atac din campionat (32 de goluri marcate față de 33 ale Rapidului).

Viitorul Pandurii începe play-out-ul de pe primul loc în Grupa B

Pentru Viitorul Pandurii urmează play-out-ul Ligii 2, acolo unde obiectivul este menținerea în acest eșalon fotbalistic. Va evolua în Grupa B a play-out-ului, alături de Petrolul Ploiești (31 puncte), SCM Gloria Buzău (26 puncte), Concordia Chiajna (24 puncte), Unirea Slobozia (19 puncte), CSM Reșița (19 puncte) și Aerostar Bacău (10 puncte). Gorjenii sunt lideri, cu 32 de puncte.

Echipa va mai avea șase meciuri în play-out, în care trebuie să evite ultimele două poziții, direct retrogradabile, și antepenultimul loc, care duce la barajul de menținere în Liga 3.

În urma tragerii la sorți s-a ales să desfășoare meciurile din play-out în următoarea ordine: SCM Gloria Buzău (acasă), Unirea Slobozia (deplasare), Petrolul (acasă), Aerostar Bacău (deplasare), CSM Reșița (acasă) și Concordia Chiajna (deplasare). În ultima rundă, a 7-a, va sta.

În prima rundă din play-out, Viitorul Pandurii va juca în data de 3 martie, de la ora 11:00, pe teren propriu, cu SCM Gloria Buzău.

Programul Grupei B a play-out-ului Ligii 2 îl poți vedea AICI.

Foto: George Ionescu / Sport Pictures

Marius ANGHEL 30 Mar. 2021, 15:15 Liga 2
Pe aceeași temă