EXCLUSIV | CSC Dumbrăvița intenționează să renunțe la cel puțin șase jucători, dar și să ia unul de la o vecină din Timișoara

Anda DELIU 20 Dec. 2022, 23:57 Liga 2
EXCLUSIV | CSC Dumbrăvița intenționează să renunțe la cel puțin șase jucători, dar și să ia unul de la o vecină din Timișoara

CSC Dumbrăvița muncește în această pauză competițională la conturarea lotului pentru a doua parte a campionatului Ligii 2.

Stafful și conducerea au demarat deja discuțiile pentru rezilieri de contracte, iar Liga2.ro a aflat numele de care Cosmin Stan consideră că nu mai are nevoie neapărat.

Cele mai multe schimbări la CSC Dumbrăvița sunt dorite în atac

Nou-promovata CSC Dumbrăvița a avut un profil de echipă mai ofensivă în prima parte a sezonului, care nu obișnuia să abordeze, așa cum o declara și antrenorul, niciodată un meci la 0-0.

În aceste condiții, din defensivă, compartiment unde au mai existat nesincronizări, i s-a propus rezilierea contractului doar lui Adrian Bain, un tânăr fundaș de 20 de ani.

De la mijloc, cei cărora li s-a propus să se ajungă la încheierea contractului sunt Adrian Ungureanu, jucător ajuns la 33 de ani, care în urmă cu doi ani și jumătate decisese să se lase de fotbal, dar și mult mai tânărul Denis Blickling, care are doar 17 ani și e eligibil ca jucător sub vârstă.

  • Bain a jucat în doar două meciuri (101 minute) pentru Dumbrăvița în prima parte a sezonului, Ungureanu a avut nouă apariții în Liga 2 (253 minute) și a înscris un gol (în 1-2 la Gloria Buzău), iar Blickling are tot două jocuri (20 minute) în acest sezon.

Se renunță și la alți jucători tineri

Din cei cinci atacanți din lot, Stan ar vrea să renunțe la trei! Este vorba de David Popa, în vârstă de 25 de ani, dar și Daniel Grigoriu, 19 ani, și Patrick Pașcalău, fotbalist de 17 ani, foarte lăudat de antrenor, care nu a contenit, după unele jocuri, să spună în declarații că a câștigat un jucător. Acum, iată, însă, alb-verzii ar dori să se despartă de jucător.

Clubul și-a planificat să anunțe rezilierile în ianuarie, după sărbători, dar rămâne de văzut dacă conducerea se va înțelege cu toți fotbaliștii pentru a se despărți de ei.

  • Popa a fost utilizat în opt partide (213 minute), Grigoriu a evoluat în cinci jocuri (68 minute), de fiecare dată din postura de rezervă, în timp ce Pașcalău a strâns 500 de minute pe teren în opt meciuri și a înscris un gol (în 4-3 la Minaur Baia Mare).

Îl vor pe Cristian Gavra

Cel mai probabil, Stan vrea mai multă experiență în atac, căci clubul ar fi interesat de Cristian Gavra, atacant de 29 ani. În prezent, el este la Ripensia, unde a purtat și banderola de căpitan.

Roș-galbenii s-au despărțit deja de șapte jucători, dar informațiile sunt că vor mai fi și alte plecări, dar, deocamdată, conducerea și alți fotbaliști nu au ajuns la un numitor comun pentru reziliere. ”Hemoragia” însă nu s-a oprit și nu e exclus ca și arădeanul Gavra să plece de la Ripensia.

Foto: Sebastian Tătaru (Mediafax Foto) și CSC Dumbrăvița

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cosmin-stan-predictie-sumbra-pentru-primavara-lui-2023-e-foarte-greu-de-crezut-ca-toate-cele-trei-echipe-din-timis-se-vor-salva-de-la-retrogradare-19256556

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csc-dumbravita-si-a-stabilit-programul-de-amicale-din-perioada-iernii-nu-va-intalni-niciun-adversar-mai-bine-clasat-decat-ea-19256493

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ripensia-a-ajuns-la-sase-despartiri-samuel-zimta-nu-mai-continua-nici-el-cu-timisorenii-19256372

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csc-dumbravita-cea-mai-bine-clasata-echipa-timiseana-la-final-de-2022-cosmin-stan-dupa-victoria-cu-selimbar-ne-pare-rau-ca-luam-pauza-am-facut-cel-mai-bun-joc-din-acest-campionat-19255864

Anda DELIU 20 Dec. 2022, 23:57 Liga 2
Pe aceeași temă